Starbucks Wi-Fi nuk funksionon! Këtu është rregullimi i vërtetë

Starbucks Wi-Fi nuk funksionon! Këtu është rregullimi i vërtetë
Philip Lawrence

Starbucks ju ofron mjedisin ideal për të kryer punën tuaj. Keni ambientin, kafenë dhe ushqimet e shkëlqyera dhe Wi-Fi falas.

Sigurisht, rrjeti Wi-Fi është aspekti më i rëndësishëm që dëshironi të merrni parasysh nëse jeni duke shkuar në kafene. Në fund të fundit, pa një lidhje të qëndrueshme në internet, nuk do të mund të kryeni asnjë punë.

Nëse jeni në Starbucks dhe nuk jeni në gjendje të krijoni një lidhje Wi-Fi, keni ardhur në vendin e duhur. Ky artikull do t'ju ofrojë disa zgjidhje që mund t'i provoni për të funksionuar përsëri lidhjen tuaj Wi-Fi.

Provoni Bazat

Një problem i lidhjes nuk do të thotë domosdoshmërisht një problem serioz me Wi-Fi dhe mund ta rregulloni shpejt duke provuar këto disa zgjidhje të thjeshta.

Megjithatë, nëse këto opsione nuk funksionojnë për ju, mos u stresoni. Ne kemi disa sugjerime të tjera që mund të kërkoni për t'u lidhur me rrjetin Starbucks.

Harrojeni rrjetin Wi-Fi

Kjo është ndoshta gjëja e parë që do të bënit nëse WiFi juaj Starbucks nuk do të lidhet. Harrojeni rrjetin dhe lidheni përsëri me të. Nëse ka kaluar një kohë që kur jeni lidhur për herë të parë me WiFi tuaj Starbucks, ose nëse është hera e parë që lidheni me rrjetin, na lejoni t'ju udhëzojmë se si ta bëni këtë.

Aktivizo Wi-Fi në menynë e cilësimeve. Meqenëse kafenetë e Starbucks përdorin internetin Google Fiber, do ta shihni rrjetin Wi-Fi si "Google Teavana" ose"Google Starbucks."

Klikoni në cilindo nga rrjetet Wi-Fi të disponueshëm. Pasi të lidheni, do të shfaqet automatikisht një ekran identifikimi i Starbucks WiFi, duke ju kërkuar të futni detajet e mëposhtme në faqen e identifikimit.

 • Emri dhe mbiemri juaj
 • Adresa juaj e emailit
 • Kodi ZIP

Nëse faqja e hyrjes në Starbucks WiFi nuk ngarkohet automatikisht, mund ta ngarkoni manualisht faqen e identifikimit duke hapur shfletuesin tuaj të internetit.

Pasi të keni futur të dhënat tuaja, klikoni "Prano dhe Vazhdo" për t'u lidhur me rrjetet Wi-Fi pa pagesë të Starbucks. Po, nuk kërkohet fjalëkalim!

Vini re se po i jepni Starbucks lejen për të dërguar email promovues duke dhënë adresën tuaj të emailit dhe duke rënë dakord me kushtet. Nëse nuk jeni të interesuar, kjo është në rregull, pasi mund të tërhiqeni shpejt duke klikuar butonin "çabonohu" në fund të çdo emaili promovues.

Dhe kaq! Pajisja juaj do të lidhet automatikisht me rrjetin Wi-Fi sa herë që të jeni në kafene.

Shiko gjithashtu: Kush është në Wi-Fi tim në Mac? Si të shihni se kush është i lidhur me Wi-Fi

Afrohuni me Wi-Fi të Starbucks

Nëse harrimi i rrjetit nuk ju bëri mirë, ndoshta kjo është për shkak se jeni ulur jashtë dhe larg ruterit. Provoni të shkoni në kafene dhe të prisni që pajisja juaj të lidhet.

Nëse nuk jeni të interesuar të blini asgjë, kjo është krejtësisht në rregull. Në Starbucks, ju jeni klient që nga momenti kur hyni në kafene, pavarësisht nëse bëni një blerje apo jo.

Kjo ështëi quajtur Politika e Vendit të Tretë të Starbucks, ku vizitorët inkurajohen të përdorin hapësirën e tyre siç duhet. Kjo përfshin kafenenë, oborrin dhe tualetet. Po, kjo do të thotë gjithashtu që ju mund të përfitoni nga Wi-Fi falas i Starbucks.

Pra, nëse jeni ulur jashtë kafenesë vetëm sepse po shmangni një blerje, mos u shqetësoni! Sidoqoftë, ju jeni klient, kështu që futuni dhe kryeni punën tuaj pa faj.

Ndrysho modalitetin e aeroplanit për të rregulluar Wi-Fi

Modaliteti i aeroplanit është një veçori e zakonshme në shumicën e pajisjeve dhe zakonisht përdoret në aeroplanë për të parandaluar ndërhyrjet radio midis sistemeve.

Aktivizimi i kësaj veçorie çaktivizon Wi-Fi, Bluetooth, GPS dhe të dhënat celulare. Pra, si do t'ju ndihmojë kjo të lidheni me Starbucks WiFi?

Aktivizimi i modalitetit të aeroplanit do të çaktivizojë të gjitha radiot dhe transmetuesit në pajisjen tuaj. Është një mënyrë për të rifreskuar dhe zgjidhur problemet e pajisjes tuaj për të ndihmuar me problemin tuaj të lidhjes Wi-Fi.

Cilësimi për këtë veçori mund të jetë në një vendndodhje të ndryshme për secilën pajisje. Pasi ta keni gjetur, aktivizoni modalitetin e aeroplanit, prisni disa minuta dhe fikeni përsëri. Kjo mund të zgjidhë problemin e rrjetit Wi-Fi.

Rinisni pajisjen tuaj

A keni provuar ta çaktivizoni dhe ta ndizni përsëri? Mund të tingëllojë si zgjidhja më themelore, por mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të marrë WiFi tuaj Starbucks. Fikja e pajisjes tuaj mund të rifreskojë dhe rregullojë disa defekte, duke përfshirëproblemi i lidhjes me të cilin po përballeni.

Mos harroni të ruani punën tuaj përpara se të shtypni butonin e mbylljes.

Pasi pajisja juaj të jetë e fikur, prisni disa minuta përpara se ta ndizni përsëri. Pasi të jetë ndezur, prisni disa momente përpara se të kryeni ndonjë veprim në kompjuterin tuaj. Më pas, kontrolloni për të parë nëse Wi-Fi juaj Google Starbucks është i lidhur. Nëse jo, mos u shqetësoni. Ne kemi ende disa zgjidhje për ju.

Ndrysho serverët DNS

E provove zgjidhjet thelbësore por pa dobi? Le të përpiqemi të ndryshojmë cilësimet e DNS.

Së pari, le të flasim se çfarë janë serverët DNS. Tani e dimë që kompjuterët nuk mund t'i kuptojnë fjalët siç mundemi ne. Pra, në vend të kësaj, ata përdorin numrat për të përpunuar informacionin.

Të gjitha pajisjet e lidhura me internetin, faqet e internetit dhe rrjetet identifikohen nga kompjuterët që përdorin adresa IP që janë shumë të gjata për t'i mbajtur mend njerëzit. Pra, ne përdorim emra domenesh për të kujtuar këto faqe interneti dhe rrjete për t'i bërë gjërat më të lehta.

Shiko gjithashtu: Udhëzues i plotë për mjetet Smart Wifi të Linksys

Për shembull, ne mund ta njohim Google si Google, por një kompjuter e njeh google nga adresa e tij IP.

Pra, ku hyjnë cilësimet DNS?

Serverët e sistemit të emrave të domenit (DNS) janë porta juaj për në internet. Ata përkthejnë emra domenesh si Google.com në adresa IP që kompjuterët t'i kuptojnë, duke e bërë internetin të funksionojë.

Pajisjet tuaja, si parazgjedhje, lidhen me serverin DNS të caktuar nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit. Megjithatë, ju mund ta keni ndryshuar aksidentalisht këtëvendosjen në pajisjen tuaj, duke shkaktuar probleme me Wi-Fi.

Mund ta aktivizoni dhe funksionojë përsëri internetin tuaj Starbucks duke rivendosur cilësimet e paracaktuara.

Si të ndryshojmë serverët DNS

Ne mund të vazhdojmë dhe të vazhdojmë me serverët DNS, por nuk duam t'ju mërzitim me një mësim të gjatë teknologjie. Pra, le të gërmojmë se si mund të lidheni me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Ndiq këto hapa për të rikthyer serverin tënd të paracaktuar DNS.

Në dritaret tuaja

 • Kërkoni "Command Prompt" në kutinë e tekstit pranë menysë suaj të fillimit
 • Klikoni në Command Prompt dhe do të shfaqet një dritare e zezë në ekranin tuaj
 • Shkruani ipconfig /flushdns (vini re se ka një hapësirë ​​midis ipconfig dhe /flushdns)
 • Shtypni Enter dhe rinisni kompjuterin tuaj

Në Mac tuaj

 • Klikoni opsionin Shko i pranishëm në krye të ekranit tuaj
 • Më pas, zgjidhni shërbimet që do të shfaqin një dritare të re me disa opsione për të zgjedhur
 • Zgjidhni Terminal, i cili do t'ju çojë te terminali i sistemit tuaj
 • Nëse keni një MAC OSX 10.4 ose një version më të hershëm, shkruani lookupd -flushcache
 • Nëse keni një MAC OSX 10.5 ose një version më të ri, shkruani dscacheutil –flushcache
 • Përsëri, vini re hapësirën në tekstin që do të shkruani
 • Shtypni enter dhe më pas rinisni kompjuterin tuaj

Pastro memorien e shfletuesit

Rivendosja e cilësimeve të paracaktuara të DNS-së duhet të zgjidhë problemin. Sidoqoftë, nëse Wi-Fi juaj Starbucks ende nuk lidhet, mund të provoni ta pastronicache e shfletuesit tuaj.

Memoria e fshehtë është pjesa e informacionit të faqes në internet që ruan hard disku juaj kur e vizitoni. Kjo është në mënyrë që kur ta shihni përsëri atë uebsajt të caktuar, faqja juaj e internetit do të ngarkohet më shpejt pasi një pjesë e atij informacioni u ruajt në vizitën tuaj të fundit.

Megjithëse memoria e fshehtë është një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar përvojën tuaj të përgjithshme të internetit, me kalimin e kohës mund të bëjë pikërisht të kundërtën.

Nëse cache-ja juaj është e plotë, shfletuesi juaj do të ketë qasje në përmbajtjen e vjetëruar të faqes suaj të internetit që vizitoni shpesh. Pastrimi i rregullt i cache-it siguron që të shihni versionin më të ri të faqes në internet.

Përveç kësaj, një cache e tërë do të bëjë që shfletuesi juaj të përdorë të dhëna të vjetruara DNS kur përpiqet të lidhet me rrjetin Wi-Fi falas. Pastrimi i cache-it tuaj do të fshijë informacionin e vjetëruar DNS duke lejuar shfletuesin tuaj një fillim të ri.

Si të pastroni cache-in

Këtu janë disa hapa të thjeshtë për t'ju ndihmuar të pastroni cache-in tuaj të kromit.

 • Kur hapni kromin, do të shihni tre pika vertikale në këndin e sipërm djathtas.
 • Pasi të klikoni mbi të, shkoni te "Mjete të tjera" dhe më pas zgjidhni "Pastroni të dhënat e shfletimit"
 • Mund të zgjidhni sa larg dëshironi të shkoni. Nëse dëshironi, mund të fshini gjithçka duke zgjedhur "Gjithë kohën". Nëse jo, mund të zgjidhni një interval kohor.
 • Kontrollo kutitë pranë "Cookies dhe të dhëna të tjera të sajtit" dhe "Imazhet dhe skedarët e ruajtur në memorie të fshehtë",
 • Zgjidh të dhënat e sakta për të pastruar memorien e memories

ShkoI fshehtë

Nëse nuk keni kohë ose pastrimi i memories së fshehtë nuk është një opsion, ju sugjerojmë të shkoni në gjendje të fshehtë. Meqenëse skedat incognito nuk ruajnë asnjë informacion, hapja e një faqeje interneti, qoftë edhe një e vizituar shpesh, do të jetë si ta hapni atë për herë të parë.

Kjo do të thotë se do të marrësh të dhënat më të reja DNS dhe versionin më të fundit të faqes së internetit. Përveç kësaj, kalimi në gjendje të fshehtë mund t'ju ndihmojë të lidheni me Wi-Fi të Starbucks.

Pyetni stafin

Ka mundësi që të jeni i lidhur me rrjetin WiFi të Starbucks, por ikona Wi-Fi nuk shfaq internet. Në këtë rast, mund t'ju duhet të fikni dhe ndizni përsëri ruterin.

Sigurisht, është më mirë të kërkoni ndihmën e stafit në vend që të gjeni vetë ruterin Wi-Fi dhe ta rregulloni problemin. Mund të jetë e mundur që ruteri të mos jetë problemi dhe stafi mund t'ju ndihmojë të lidheni me Starbucks Wi-Fi duke përdorur një mënyrë tjetër.

Mendime përmbyllëse

Shpresojmë se keni qenë në gjendje të lidheni me Wi-Fi të Starbucks me zgjidhjet e dhëna. Megjithatë, nëse nuk mund të gjeni një mënyrë vetëm, punëtorët janë gjithmonë aty për të ndihmuar.

Megjithatë, përpara se të kërkoni ndihmën e stafit, sigurohuni që të ketë një problem me lidhjen në të gjitha pajisjet tuaja; për shembull, le të themi se ka një lidhje Starbucks Wi-Fi në telefonin tuaj dhe jo në laptop, atëherë mund të ketë diçka që nuk shkon me pajisjen dhe jo me WiFi falas Starbucks.

Mos u shqetësoni nëse kjoështë rasti. Shfaqja e laptopit tuaj te një profesionist do t'ju ndihmojë ta zgjidhni problemin në një kohë të shkurtër.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.