Të dhënat me valë Qlink nuk funksionojnë? Provoni këto rregullime

Të dhënat me valë Qlink nuk funksionojnë? Provoni këto rregullime
Philip Lawrence

Q-link është padyshim një operator i rrjetit virtual celular (MVNO) i popullarizuar dhe i përdorur gjerësisht në SHBA. Për më tepër, ajo ofron shërbime falas për konsumatorët që kualifikohen për asistencë Lifeline. Prandaj, mund të shijoni të dhëna të pakufizuara, kohë bisede, mesazhe me tekst dhe akses në dhjetë milionë vendndodhje Wi-Fi të aksesueshme në mbarë vendin.

Gjithçka që duhet të bëni është të sillni telefonin dhe numrin tuaj të preferuar dhe të kontrolloni përputhshmërinë e telefonit me Shërbimet me valë Qlink.

Megjithatë, ndonjëherë mund të mos jeni në gjendje të shfletoni dhe të transmetoni duke përdorur lidhjen me valë Q-link. Në një rast të tillë, mund t'i referoheni teknikave të zgjidhjes së problemeve të përmendura në këtë udhëzues për të rivendosur lidhjen me valë.

Emrat e pikave të hyrjes (APN) janë në thelb konfigurimet që lejojnë abonentët të aksesojnë cilësimet e Qlink 4G, 5G dhe MMS me valë. Prandaj, cilësimet APN shërbejnë si një portë midis shërbimeve celulare dhe internetit.

Nëse nuk mund të përdorni të dhënat Qlink në pajisjen tuaj celulare, nuk po përdorni cilësimet e duhura të Qlink APN.

Cilësimet e APN me valë të Qlink ndryshojnë për pajisje të ndryshme inteligjente, si Windows, Android dhe iOS. Pasi të aplikoni cilësimet e sakta të APN me valë të Qlink, lidhja e të dhënave rikuperohet në telefon në mënyrë që të mund të shijoni një lidhje ultra të shpejtë në internet.

Ju nuk e bëni duhet të jetë teknik-di për të personalizuar cilësimet APN në telefonin Android.

Shkoni te "Cilësimet" në telefonin tuaj Android dhe zgjidhni "Rrjeti celular" dhe trokitni lehtë mbi "Emrat e pikave të hyrjes (APN)." Më pas, zgjidhni "Qlink SIM" dhe klikoni në "Shto për të krijuar një APN të ri".

Duhet të futni me kujdes detajet e Qlink APN, të ruani cilësimet APN për Android dhe të rindizni telefonin për të zbatuar ndryshimet.

  • Fut "Qlink" përpara emrit dhe APN.
  • Nuk ke nevojë të futësh një emër përdoruesi, fjalëkalim, server, lloj MVNO, vlerë MVNO dhe vërtetim të Qlink lloji.
  • Cakto portën MMS si N/A me portë proxy bosh. Në mënyrë të ngjashme, mund të lini një përfaqësues MMS bosh.
  • Fut URL-në: http wholesale.mmsmvno.com/mms/wapenc kundër MMSC.
  • Fut 310 si MCC dhe 240 si MNC.
  • Për llojin Qlink APN, futni default, supl, MMS.
  • Përveç kësaj, duhet të futni IPv4/IPv6 si protokoll roaming APN, të aktivizoni APN dhe të shkruani të papërcaktuara përpara bartësit.

Para se të vendosni cilësimet e iOS Qlink APN në iPhone tuaj, duhet të çaktivizoni lidhjen e të dhënave. Më pas, shkoni te "Cellular" dhe zgjidhni "Cellular Data Network."

Më pas, mund të vendosni Qlink si emër APN dhe madhësinë e MMS Max Message si 1048576. Mund të lini një emër përdoruesi, fjalëkalim bosh, N /Një MMSC dhe N/A përfaqësues MMS. Më në fund, vendosni URL-në e mëposhtme përpara MMS UA Prof:

  • //www.apple.com/mms/uaprof.rdf

Më në fund,mund të ruani cilësimet e reja të iOS APN dhe të rindizni telefonin celular për të rivendosur lidhjen e të dhënave.

Nëse keni një telefon Windows, hapni "Cilësimet", shkoni te 'Rrjeti & Wireless" dhe trokitni lehtë mbi "Celular & SIM.” Më pas, lundroni te seksioni i vetive dhe trokitni lehtë mbi "Shto një APN në Internet".

Këtu, duhet të futni me kujdes cilësimet e APN-së, të tilla si Qlink si emër profili dhe APN. Ju mund të lini bosh emrin e përdoruesit, fjalëkalimin, serverin proxy, portën e përfaqësuesit Qlink, MMSC, protokollin MMS APN dhe llojin e informacionit të hyrjes në Qlink. Së fundi, futni IPv4 si Lloji IP dhe ruani cilësimet.

Pas futjes së informacionit të mësipërm, mund të aktivizoni opsionin "Përdorni këtë APN për LTE dhe Zëvendësoni një nga My Mobile."

Më në fund, mund të ruani cilësimet e Qlink APN dhe të rindizni telefonin Windows për të zbatuar ndryshimet.

Nëse hasni një problem gjatë shtypjes së cilësimeve të APN-së Qlink Wireless, mund të rivendosni cilësimet e parazgjedhura të APN-së duke zgjedhur opsionin "Vendos në parazgjedhje" ose "Rivendosje" në telefonin tuaj celular.

Nëse nuk jeni ende në gjendje të shfletoni, të transmetoni dhe të luani lojëra në internet, provoni këto rregullime për të zgjidhur problemin e lidhjes së të dhënave:

Plani i vlefshëm i të dhënave celulare

Ju mund të telefononi kujdesin ndaj klientit ose regjistrohuni në ueb ose portalin e aplikacionit Qlink Wireless për të kontrolluar nëse keni një të shkëlqyerplani i të dhënave të rrjetit celular.

Kufijtë e të dhënave

Nëse konsumoni të gjitha të dhënat e alokuara, nuk do të mund të shfletoni internetin. Për shembull, nëse keni një lidhje të dhënash 5G, do të arrini shpejt kufirin maksimal të të dhënave nëse transmetoni video 4K me definicion të lartë në Youtube dhe platforma të tjera transmetimi.

Për të kontrolluar kufirin tuaj të të dhënave, mund të hapni "Cilësimet" në telefonin tuaj dhe shkoni te "Të dhënat celulare/Përdorimi i të dhënave."

Ndrysho modalitetin e aeroplanit

Aktivizimi i modalitetit të aeroplanit shkëput lidhjen e të dhënave dhe Wi-Fi në telefonin tuaj. Mund të aktivizoni modalitetin e aeroplanit në telefonin tuaj nga paneli i njoftimeve dhe të prisni një ose dy minuta. Më pas, trokitni sërish "Modaliteti i aeroplanit" për të rivendosur lidhjen e të dhënave në telefonin tuaj.

Rinisni telefonin

Një rinisje e telefonit ndonjëherë rikthen lidhjen e të dhënave në telefonat tuaj iOS, Android dhe Windows.

Ndërprerje

Nuk do të mund të shijoni lidhjen e të dhënave Qlink nëse rrjetet celulare përballen me ndonjë ndërprerje ose ndërprerje të fibrave.

Shiko gjithashtu: Google Nest WiFi nuk funksionon? Këtu është një rregullim i shpejtë

Hiq kartën SIM

Mund hiqni kartën SIM dhe pastrojeni me një leckë të pastër mikrofibër. Pasi karta SIM të jetë e pastër nga pluhuri ose papastërtia, mund ta fusni përsëri SIM dhe të ndizni telefonin për të kontrolluar lidhjen e të dhënave.

Rikthe cilësimet e parazgjedhura të rrjetit

Nëse asnjë nga të mësipërmet ndreqjet rivendosin lidhjen e të dhënave, mund ta rivendosni me vështirësi telefonin celular për të rivendosur cilësimet e paracaktuar të fabrikës. Megjithatë, ju mund të ruani të dhënat dhelidhjet në një kartë SD përpara se të rivendosni telefonin.

Pasi të rivendosni cilësimet e paracaktuara, duhet të rikonfiguroni cilësimet e Qlink APN për të shijuar lidhjen e të dhënave.

Qlink Wireless ofron plane falas për përdoruesit e tij, duke përfshirë tekste dhe minuta të pakufizuara. Jo vetëm kaq, por ju gjithashtu merrni 4,5 GB të dhëna super të shpejta, që është e shkëlqyer.

Mund të shtoni plane bisedash dhe të dhënash me çmime të përballueshme ose të zgjidhni planet e paketës që përfshijnë tekste, minuta dhe të dhëna për 30 ditë.

Q-link Wireless lejon konsumatorët të sjellin telefonat e tyre të pajtueshëm me rrjetin. Anasjelltas, mund të blini gjithashtu një telefon me valë Qlink me një çmim të zbritur.

Shiko gjithashtu: Si të vendosni ikonën WiFi në Taskbar në Windows 10

Për shembull, ZTE Prestige, Samsung Galaxy S9+, LG LX160, Alcatel OneTouch Retro, Samsung Galaxy Nexus, HTC Desire 816 dhe Motorola Moto G Gjenerata e tretë janë të pajtueshme me Qlink Wireless.

Përfundim

Mund të rivendosni lidhjen e të dhënave me valë Qlink në telefonat tuaj iOS, Windows dhe Android duke futur cilësimet e sakta APN. Megjithatë, kontaktoni mbështetjen e klientit për ndihmë të mëtejshme nëse nuk mund ta korrigjoni problemin duke përdorur cilësimet e Qlink APN dhe rregullimet e tjera të përmendura më sipër.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.