Pse nuk funksionon Toyota WiFi Hotspot? Si të rregulloni?

Pse nuk funksionon Toyota WiFi Hotspot? Si të rregulloni?
Philip Lawrence

Meqenëse industria e automobilave po përparon në teknologji, Toyota Motor Corporation ka lëshuar gjithashtu përditësime të rëndësishme në modelet më të reja, duke përfshirë pikën e nxehtë të Toyota Wi-Fi nga ATT. Por kohët e fundit, shumë shoferë u ankuan për problemin e pikës së qasjes WiFi të Toyota që nuk funksiononte.

Hotspoti i Toyota-s ofron një lidhje interneti pa probleme. Përveç kësaj, ju duhet të abonoheni në shërbimin e lidhjes AT&T vetëm pasi të ketë skaduar periudha e provës.

Shiko gjithashtu: Si të gjeni fjalëkalimin WiFi në Mac

Pra, nëse jeni gjithashtu një abonent ATT për automjetin tuaj Toyota dhe përballeni me probleme të pikës WiFi, ndiqni këtë udhëzues .

Toyota Wi-Fi Hotspot

Ju duhet të pyesni veten pse dikush do të abonohej në një pikë të nxehtë të Toyota Wi-Fi. Sigurisht, njerëzit tashmë paguajnë për planin e tyre të të dhënave çdo muaj. Por kjo nuk mjafton.

Prodhuesit si Toyota ofrojnë një periudhë prove. Në këtë periudhë, ju keni ose 3 GB internet ose 30 ditë lidhje WiFi në makinën tuaj. Për më tepër, kjo kohëzgjatje e pikës së hyrjes WiFi falas është një marrëveshje fitimprurëse, veçanërisht për ata që udhëtojnë çdo ditë me automjetin e tyre Toyota.

Pra, nëse përpiqeni të abonoheni edhe në shërbimin e tyre, do të vendosni të filloni duke paguar 20-30 dollarë çdo muaj pasi mbaron periudha e provës.

Kjo ndodh sepse përdorimi i pikës së hyrjes Wi-Fi të Toyota në automjet është një përvojë tjetër. Nuk është e nevojshme ta mbani telefonin inteligjent gjatë gjithë kohës.

Pse të abonoheni në pikën kryesore Wi-Fi të Toyota-s?

Mendoni një situatë kurautomjeti juaj Toyota model Tesla përballet me një problem softueri. Fatkeqësisht, ju nuk keni ekspertizë të mjaftueshme për ta zgjidhur atë. Për më tepër, nuk ka asnjë teknik të besueshëm në listën tuaj të kontakteve gjithashtu. Pra, çfarë do të bëni?

Në atë moment hyn në lojë pika e qasjes Wi-Fi e Toyota-s.

Nëse e keni shërbimin e pikës së nxehtë në gjendje pune, ju duhet vetëm të informoni prodhuesin për situatën e makinës suaj. Ata do ta shqyrtojnë çështjen praktikisht sepse automjetet e modelit Tesla Toyota kanë këtë opsion riparimi në distancë. Ju nuk keni nevojë të shkoni me makinë në qendrën e tyre të shërbimit.

Për më tepër, një lidhje e qëndrueshme WiFi me akses në internet është ajo që pasagjerët duan këto ditë. Pra, nëse jeni duke shkuar në një udhëtim të gjatë me makinë ose thjesht një udhëtim rrugor të rastësishëm, mund t'ju duhet ajo pikë e qasjes WiFi për të transmetuar video dhe për të shfletuar dhe shpërndarë internetin.

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni gabimin "Firestick nuk lidhet me rrjetin WiFi".

Pra, kur aktivizoni Wi-Fi në makinën tuaj Toyota , ju merrni

 • Lidhja AT&T 4G LTE
 • Hotspot Wi-Fi (mund të lidhet deri në 5 pajisje)
 • Riparimi virtual i makinave
 • Signal GPS
 • Android Auto Apple Car Play
 • Connect Entune App Suite
 • Luxury

Përveç kësaj, shumë thonë se Wi-ja në makinë -Hotspoti Fi është i dobishëm në rast urgjence. Për shembull, nuk e dini kurrë se kur do të skadojë plani juaj i të dhënave. Gjithashtu, kur lidhja juaj celulare nuk arrin t'ju japë një sinjal të dhënash, zona e rrjetit Wi-Fi të Toyota është atje si shpëtim.

Tani, ndonjëherë ky shërbim ndalon së punuari për shkak të disaarsye. Ne do t'i diskutojmë ato arsye dhe do t'ju udhëzojmë se si të rregulloni pikën e nxehtë të Toyota Wi-Fi.

Pse Hotspoti im nuk funksionon në makinë?

Nëse jeni abonuar në pikën e qasjes Wi-Fi ATT për automjetin tuaj Toyota, por nuk po funksionon, le të përpiqemi fillimisht të diagnostikojmë problemin.

Sigurohu që të kesh aktivizuar Wi-Fi versioni i provës. Si ta bëni këtë?

Aplikacioni Toyota

Mund ta aktivizoni versionin e provës Wi-Fi duke përdorur aplikacionin Toyota. Nëse dëshironi ta kapërceni këtë hap, blini ose zgjeroni drejtpërdrejt abonimin tuaj.

Duhet të keni një llogari në Toyota kur blini ose zgjeroni abonimin tuaj Wi-Fi. Për më tepër, ju dhe automjeti juaj duhet të jeni regjistruar në një shërbim aktiv Wi-Fi hotspot ose në versionin e tij të provës.

Pra, nëse nuk keni regjistruar ose krijuar një llogari në aplikacionin Toyota, pika e qasjes Wi-Fi Toyota nuk do të funksionojë.

Pasi të jeni regjistruar në aplikacionin Toyota, le të konfigurojmë Wi-Fi në makinën tuaj Toyota.

Konfiguro Toyota Wi-Fi

Pasi të jeni abonuar në shërbimin e lidhjes, ndiqni këto hapa për të konfiguruar Toyota Wi-Fi dhe hotspot:

 1. Klikoni ose prekni ikonën Cilësimet në ekranin e sistemit multimedia.
 2. Trokitni lehtë mbi Wi- Fi.
 3. Aktivizo funksionalitetin Hotspot. Nën cilësimet e Hotspot-it, do të gjeni emrin e rrjetit tuaj të pikës së nxehtë, fjalëkalimin dhe metodën e enkriptimit për sigurinë. Për më tepër, mund t'i përditësoni këto cilësime vetëm kur e keni parkuarautomjet.

Tani, lidhni pajisjen tuaj celulare me pikën e nxehtë Wi-Fi të automjetit tuaj.

Lidhni celularin me Toyota Hotspot Wi-Fi

 1. Hap aplikacionin Cilësimet në pajisjen tënde celulare.
 2. Shko te Wi-Fi.
 3. Aktivizo Wi-Fi.
 4. Prit derisa celulari yt të skanojë të gjitha lidhjet Wi-Fi në afërsi. Më pas, do të gjeni emrin e pikës së nxehtë të Toyota Wi-Fi në listën e rrjeteve të disponueshme.
 5. Trokitni lehtë mbi lidhjen e pikës së nxehtë të automjetit.
 6. Futni fjalëkalimin që keni vënë re në ekranin e sistemit multimedial . Sigurohuni që e keni futur saktë fjalëkalimin. Fjalëkalimi i këtij WiFi është i ndjeshëm ndaj shkronjave të vogla, njësoj si te ruterat me valë.
 7. Pas futjes së fjalëkalimit, trokitni lehtë mbi Bashkohu ose Lidhu. Ju do të shihni një status "Në lidhje".
 8. Pasi të lidheni, do të shihni një shenjë blu, një shenjë e një lidhjeje të suksesshme.

Kur lidhni një pajisje me hotspot-i i makinës, do të merrni një njoftim në ekranin e sistemit multimedial "Lidhja u krye me sukses".

Tani mund të shijoni internetin në makinën tuaj gjatë udhëtimit.

Megjithatë, nëse keni ndjekur sa më sipër procesi i konfigurimit dhe pika e qasjes Wi-Fi ende nuk funksionon, mund t'ju duhet të kontrolloni lidhjen AT&T.

Duhet të merrni internetin nëse jeni abonuar dhe aktivizuar tashmë shërbimin AT&T WiFi.

Megjithatë, nëse keni zbritur automatikisht në faqen e AT&T myVehicle, nuk jeni abonuar ende.

Prandaj, ndiqniUdhëzimet në faqen e AT&T myVehicle për të aktivizuar versionin e provës ose planin e abonimit.

Kontrolloni statusin e baterisë

Ndonjëherë bateria e automjetit tuaj Toyota nuk mjafton për të fuqizuar funksione të ndryshme si Wi- Fi hotspot dhe sistem multimedial audio. Në këtë rast, së pari duhet të kontrolloni statusin e baterisë së makinës.

Mund të duhet të kontrolloni manualisht statusin nëse nuk ka përqindje të ulët të baterisë ose dështim në pultin e makinës.

Prandaj, ndiqni këta hapa për të kontrolluar baterinë e automjetit tuaj Toyota me dorë:

 1. Së pari, merrni një multimetër dhe vendoseni në 20 volt.
 2. Më pas, merrni sondën e njehsorit negativ (i zi) dhe lidheni atë me terminalin negativ të baterisë (e zezë.)
 3. Më pas, merrni sondën e njehsorit pozitiv (e kuqe) dhe lidheni me terminalin pozitiv të baterisë (e kuqe.)
 4. Tani, vëzhgoni leximin në ekranin e multimetrit. 12.6 volt do të thotë 100% i ngarkuar. 12.2 volt do të thotë 50% e ngarkuar. Më pak se 12 volt do të thotë se bateria do të dështojë.

Pa dyshim, një bateri e gabuar e makinës do të pengojë performancën e WiFi në automjet. Mund të merrni një status të qëndrueshëm lidhjeje në ekranin e sistemit multimedial. Por nuk mund të lidheni me rrjetin sepse sinjali Wi-Fi nuk ka forcë.

Pra, ndërroni baterinë e makinës për të rregulluar problemin e pikës së qasjes Wi-Fi që nuk funksionon dhe ruani automjetin tuaj Toyota nga ndonjë pasoja të rëndësishme.

Tani, nëse bateria ështënë rregull dhe ende nuk po e merrni pikën e qasjes Wi-Fi. Është koha për të rivendosur rrjetin.

Si mund ta rivendos pikën time të nxehtë të Toyota Wi-Fi?

Nëse përballeni me të njëjtin problem, mund t'ju duhet të rivendosni pikën e qasjes Wi-Fi të Toyota. Për ta bërë këtë, ne kemi dy metoda të ndryshme.

 1. Fshi të dhënat tuaja personale
 2. Rivendos njësinë kryesore të sistemit multimedial të Toyota

Le të fillojmë me metodën e parë .

Fshi të dhënat personale

Fshirja e të dhënave tuaja personale do të rivendosë cilësimet e pikës së qasjes Wi-Fi të automjetit tuaj në cilësimet e fabrikës.

Pra, ndiqni këto hapa:

 1. Shtypni butonin MENU në ekranin e sistemit multimedial.
 2. Shkoni te Konfigurimi.
 3. Trokitni lehtë mbi Të përgjithshme.
 4. Tani, lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Fshi të dhënat personale. Do të shfaqet një kërkesë konfirmimi.
 5. Konfirmo vendimin duke trokitur në butonin Po.
 6. Pas kësaj, prisni disa sekonda pasi njësia kryesore fshin çdo të dhënë në lidhje me ju.
 7. Pasi të fshihen të dhënat tuaja, do të shihni ekranin e konfigurimit në sistemin multimedial.

Prandaj, tani duhet të futni sërish të dhënat tuaja për të aktivizuar abonimin tuaj në pikën e qasjes Wi-Fi për të marrë internetin në automjetin tuaj Toyota.

Tani, le të shohim se si të rivendosni njësinë kryesore të sistemit.

Rivendosni njësinë kryesore të sistemit multimedial të Toyota

Kur rivendosni sistemin multimedial të Toyota në makinë njësia kryesore, ajo rikthen cilësimet e paracaktuara të fabrikës. Fatkeqësisht, kjo do të thotë se ju do të humbni.

 • Të gjitha të ruajturaStacione radio
 • Cilësimet e personalizuara
 • Të dhënat personale

Megjithatë, abonimi juaj në AT&T WiFi do të mbetet sepse nuk ka të bëjë me kokën e sistemit multimedial të makinës suaj njësia.

Pra, ndiqni këto hapa dhe rivendosni sistemin multimedial të Toyota-s:

 1. Së pari, kthejeni çelësin në ndezje, por mos e nisni.
 2. Më pas, shtypni dhe mbani butonin "Aplikacionet".
 3. Tani ndërsa shtypni butonin "Aplikacionet", ndizni dhe fikni tre herë fenerët e makinës tuaj.
 4. Pasi të përfundoni magjinë, ekrani i sistemit multimedial do të shfaqë një diagnozë ekran. Është e ngjashme me menynë e nisjes së kompjuterit.
 5. Mbajeni makinën në modalitetin e ndezjes për ta përpunuar në cilësimet e mëposhtme.
 6. Shtypni butonin INIT.
 7. Shtypni Po kur shfaqet ekrani tregon "Të dhënat personale janë inicializuar."
 8. Pasi të shtypni butonin Po, sistemi do të rikthehet në standardet e fabrikës.
 9. Prisni disa sekonda.
 10. Tani, ju lutemi fikni makinën tuaj dhe kthejeni përsëri në modalitetin e ndezjes.
 11. Prisni që sistemi multimedial të niset.
 12. Pasi ekrani të kthehet, do të shihni të gjitha të dhënat dhe cilësimet e ruajtura që kanë është hequr. Gjithashtu, njësia kryesore ka një fillim të ri tani e tutje. Nuk do të ketë asnjë aplikacion të instaluar gjithashtu në sistemin tuaj.
 13. Çiftoni pajisjen Bluetooth me sistemin multimedial, shtoni kontakte dhe konfiguroni pikën e qasjes Wi-Fi.

Pas rivendosjes cilësimet e pikës së nxehtë të automjetit tuaj Toyota, testoni lidhjenpërsëri. Ai do të funksionojë tani e tutje.

Megjithatë, mund t'ju duhet të kontaktoni shitësin lokal ose qendrën zyrtare të Toyota-s për të rregulluar problemet që lidhen me harduerin.

Kontaktoni Toyota Motor Corporation

Mund të vizitoni uebsajtin e Toyota-s (ose uebsajtin e pavarur të entuziastëve të Toyota-s) për të caktuar një takim për shërbimin online. Ata do të shqyrtojnë problemin që nuk funksionon pika e kontaktit të Toyota Wi-Fi.

Gjithashtu, mund të merrni ndihmë nga softueri i forumit ku ekspertët e Toyota japin sugjerime.

FAQ

Pse është Hotspoti im Wi-Fi nuk funksionon?

Mund të ketë probleme të lidhura me softuerin ose harduerin. Mund të provoni sa më sipër për t'i rregulluar ato vetë. Por nëse keni ngecur në të njëjtën çështje, është më mirë të kontaktoni qendrën e mbështetjes së Toyota-s.

Si të hiqni të dhënat personale nga pika e nxehtë WiFi e makinës sime?

Mund ta bëni këtë ose nga njësia kryesore e sistemit multimedial ose duke rivendosur të gjithë sistemin.

Si mund ta aktivizoj Hotspotin tim të Toyota Wi-Fi?

 1. Merr aplikacionin Toyota në telefonin tënd.
 2. Lidhe atë me pikën kryesore Wi-Fi të makinës. Do të zbarkoni në faqen e AT&T myVehicle.
 3. Ndiq udhëzimet në ekran për të aktivizuar versionin e provës ose planin e abonimit.

Përfundim

zgjidhni Toyota 2020 dhe modelet e mëvonshme kanë një pikë të integruar Wi-Fi. Nëse kjo veçori nuk funksionon, duhet të kontrolloni abonimin tuaj AT&T. Pas kësaj, sigurohuni që makina juaj të mos ketë faj.

Mund ta rregulloniProblemi i pikës së nxehtë të Toyota Wi-Fi nuk funksionon duke ndjekur rregullimet e mësipërme. Për më tepër, qendra e ndihmës Toyota është gjithmonë aty për ju. Kontaktoni me ta dhe ata praktikisht do të përpiqen ta rregullojnë problemin për ju.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.