Si të ndaloni WiFi nga fikja automatikisht në Android

Si të ndaloni WiFi nga fikja automatikisht në Android
Philip Lawrence

Një lidhje interneti 4G është e shpejtë dhe e besueshme dhe në përgjithësi është e mjaftueshme për të parë video dhe përmbajtje të tjera në internet. Megjithatë, asgjë nuk e kalon fuqinë, besueshmërinë dhe shpejtësinë e lartë të një lidhjeje Wi-Fi.

Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë njerëz mbështeten në lidhjen e tyre Wi-Fi për të shmangur faturat e larta të telefonit dhe për të shijuar një lidhje të qetë dhe të pandërprerë gjatë gjithë kohës. Megjithatë, ndërsa WiFi është padyshim një nga shpikjet më të mëdha të kohës sonë, nuk mund të mohojmë se konsumon një sasi të konsiderueshme të baterisë së telefonit tuaj. Kjo është arsyeja pse prodhuesit e telefonave po përqendrohen në optimizimin e WiFi në mënyrë që të mos e shkarkojë baterinë e Android-it tuaj shumë shpejt.

Një problem tjetër madhor që kanë raportuar përdoruesit e Android është se WiFi ndizet ose fiket automatikisht në telefonat inteligjentë të tyre. Në disa raste, cilësimet WiFi aktivizohen menjëherë. Kjo është një nga arsyet kryesore pse njerëzit kalojnë në përdorimin e të dhënave në telefonat e tyre Android në vend të kësaj.

Ky problem ndodh për një nga dy arsyet kryesore:

 • Androidi juaj është i papunë
 • Ju jeni duke ekzekutuar një funksion të rastësishëm në telefonin tuaj Android që po ndërhyn me WiFi tuaj.

Nëse po ekzekutoni një funksion që nuk është i pajtueshëm me WiFi tuaj, ka shumë mundësi që WiFi të fiket automatikisht. Kjo lidhet me cilësimet e rrjetit dhe të internetit. Shumë aplikacione dhe funksione në telefonat tuaj inteligjentë janë të lidhur me WiFi, por këto aplikacione mund të krijojnë një problemme rrjetin tuaj. Nëse edhe ju jeni duke luftuar me të njëjtën çështje, keni ardhur në vendin e duhur! Deri në fund të këtij postimi, do të jeni në gjendje të kuptoni pse Wi-Fi i telefonit tuaj Android fiket automatikisht.

Kontrolloni modalitetin e kursimit të baterisë

Si duke përdorur WiFi dhe të dhënat tuaja celulare mund të zbrazni shumë baterinë e telefonit tuaj. Edhe nëse celulari juaj është i papunë, do të vini re se një përqindje e konsiderueshme e baterisë tuaj zbrazet nëse e mbani WiFi të ndezur për periudha të gjata. Kjo ndodh sepse shumë aplikacione përdorin Wi-Fi dhe ato mund të funksionojnë në sfond, duke konsumuar kështu baterinë e telefonit tuaj Android. Pra, shanset janë që pajisja juaj të fikë Wi-Fi për të ruajtur baterinë. Nëse keni të aktivizuar një modalitet të kursimit të baterisë, telefoni juaj inteligjent do të fikë Wi-Fi sa herë që kërkohet për të kursyer baterinë.

Nëse kjo është arsyeja pse Wi-Fi juaj fiket rastësisht, mund ta rregulloni shpejt problemin duke ndryshuar cilësimet e kursimit të baterisë.

Këtë mund ta bëni si më poshtë:

8>

 • Shko te cilësimet, bateria, më pas modaliteti i kursimit të energjisë
 • Zgjidh një modalitet të përshtatshëm të kursimit të baterisë
 • Fike celularin dhe shiko nëse problemi vazhdon
 • Kjo do të funksionojë për shumicën e përdoruesve, por ne kemi më shumë zgjidhje që mund t'i provoni më poshtë nëse nuk funksionon.

  Rregulloni konfliktet e aplikacioneve

  Disa aplikacione në celularin tuaj nuk janë të përputhshme me Wi-Fi. E thënë thjesht, ju mund të keni shkarkuar aplikacionet për vrasjen e Wi-Fi që po mbyllin Wi-FiFi automatikisht.

  Për shembull, Textra ka nevojë që përdoruesit e saj të përdorin të dhëna celulare për të marrë MMS. Kështu që sa herë që merrni një MMS, telefoni juaj do të kalojë automatikisht te të dhënat celulare për ta marrë dhe parë atë. Në mënyrë të ngjashme, disa aplikacione të skanerit antivirus ose malware mund të krijojnë probleme me Wi-Fi.

  Nëse e keni vënë re se ky problem shfaqet së fundmi, provo të çinstalosh të gjitha aplikacionet që ke instaluar rishtazi në Android. Kjo mund të bëjë mashtrimin.

  Kontrolloni cilësimet e WiFi

  Mobilet celularë Android mund të kursejnë baterinë duke fikur Wi-Fi nëse telefoni juaj inteligjent qëndron i papunë për një kohë të gjatë. Fatkeqësisht, edhe nëse nuk e keni të aktivizuar modalitetin e kursimit të baterisë, celulari juaj mund të çaktivizojë Wi-Fi. Ky është një problem tjetër i zakonshëm i raportuar nga përdoruesit e Android. Për fat të mirë, mund të ndryshoni preferencat tuaja Wi-Fi në skedën e cilësimeve të Wi-Fi për të ndaluar telefonin tuaj të çaktivizojë Wi-Fi. Çaktivizo kohëmatësin Wi-Fi në pajisjen tënde për të trajtuar këtë problem.

  Në disa pajisje, do të gjesh një opsion të drejtpërdrejtë për të "mbajtur Wi-Fi të ndezur ose të fikur ndërsa celulari është në gjendje të papunë". Kontrolloni nëse ky funksion është i disponueshëm në Android-in tuaj dhe ndryshoni cilësimet sipas preferencave tuaja.

  Kontrolloni nëse VPN juaj po shkakton gabimin

  VPN-të gjithashtu mund të shkaktojnë defekte në Android-in tuaj, veçanërisht me Wi -Fi. Nëse vëreni se Wi-Fi juaj fiket automatikisht kur VPN është aktivizuar, ndoshta është VPN që e shkakton problemin. Provoni të çaktivizoni VPN-në për të parënëse kjo e zgjidh çështjen.

  Një mënyrë për të ditur nëse ka një problem me klientin VPN është duke kaluar te të dhënat tuaja celulare. Nëse VPN-ja juaj funksionon mirë me të dhënat celulare pa i fikur, padyshim që është konflikti i aplikacionit dhe VPN-ja juaj nuk funksionon mirë me një lidhje WiFi.

  Çaktivizo Optimizerin e lidhjes

  Optimizuesi i lidhjes është një aplikacion që është përgjegjës për trajtimin e të gjitha operacioneve që lidhen me rrjetin tuaj. Ai ndërron lidhjen tuaj automatikisht për të optimizuar shpejtësinë e internetit tuaj. Funksioni është projektuar kryesisht për udhëtarët dhe është një opsion mjaft i mirë për ata që duan që pajisja e tyre të kalojë automatikisht në një lidhje të shpejtë dhe të besueshme.

  Megjithatë, nuk është një opsion i mirë nëse nuk e bëni udhëtoni shpesh. Një optimizues i lidhjes mund të ndërrojë lidhjet, duke shkaktuar defekte të panevojshme në rrjet. Për fat të mirë, nuk është një problem i madh. Mund ta rregulloni problemin duke çaktivizuar optimizuesin e lidhjes në skedën e cilësimeve.

  Ja se si:

  1. Shkoni te cilësimet tuaja Wi-Fi dhe gjeni "Asistentin Wi-Fi" ose Opsioni "Connection optimizer".
  2. Do të shihni një opsion që mundëson që Android juaj të kalojë në rrjetin më të mirë.
  3. Çaktivizoni këtë opsion dhe nuk do t'ju duhet të shqetësoheni kurrë për ndërrimin e celularit tuaj lidhje automatikisht.

  Çaktivizoni vendndodhjen me saktësi të lartë

  GPS është një aplikacion tjetër në pajisjen tuaj që mund të ndërhyjë meLidhjet Wi-Fi. Ky mund të ndodhë kur keni aktivizuar cilësimet e vendndodhjes me saktësi të lartë. Nëse e keni vendosur këtë saktësi shumë të lartë, GPS-ja juaj do të funksionojë në sfond për të siguruar që të keni të gjitha vendndodhjet thelbësore të ruajtura në pajisjen tuaj për gjurmim më të mirë.

  Shiko gjithashtu: Një udhëzues i plotë mbi pikën e nxehtë Wi-Fi celular të konsumatorit

  Për të ofruar këtë nivel saktësie, GPS-ja mund të ndërrojë ndërmjet të dhënave celulare dhe Wi-Fi. Pra, kjo mund të jetë arsyeja pse Wi-Fi juaj fiket automatikisht.

  Ndiq këto hapa për t'u siguruar që aplikacionet e vendndodhjes të mos ndërhyjnë me Wi-Fi:

  Shiko gjithashtu: Rregullim: Wifi dhe Ethernet nuk funksionojnë në Windows 10
  • Gjeni "cilësimet e vendndodhjes ose GPS" në shiritin e njoftimeve
  • Zvogëloni nivelin e saktësisë në këtë seksion nëse është i lartë
  • Fikeni dhe ndizni përsëri celularin tuaj

  Nëse Wi-Fi po fiket për shkak të GPS, atëherë këto hapa do ta zgjidhin problemin.

  Mos lejo lejet e aplikacioneve

  Do të habitesh kur të shohësh numrin e aplikacioneve me qasje në cilësimet e menaxhimit të Wi-Fi dhe rrjetit. Megjithatë, këto aplikacione nuk do të kenë kontroll mbi menaxhimin e rrjetit, nëse nuk i lejoni ta përdorin atë. Pra, kontrolloni aplikacionet që kanë lejen për të përdorur Wi-Fi tuaj dhe mos lejoni aksesin te cilësimet e Wi-Fi.

  Merrni pak kohë për të kontrolluar "Menaxherin e aplikacioneve" dhe për të parë listën e aplikacioneve që ju keni dhënë leje Wi-Fi. Një aplikacion i palës së tretë mund të jetë arsyeja pse Wi-Fi juaj po funksionon keq. Nuk duhet ta çinstaloni aplikacionin; sigurohuni që nuk ka leje për të hyrëcilësimet e rrjetit dhe ju jeni gati!

  Rivendosni celularin tuaj

  A mund ta rivendosni telefonin tuaj si mjetin e fundit nëse keni ende probleme pasi keni provuar të gjitha rregullimet e detajuara më sipër? Ndoshta problemi është në sistemin operativ të telefonit tuaj. Së pari, jepni celularin tuaj një përditësim dhe shikoni nëse gabimi vazhdon. Në shumicën e rasteve, defektet teknike rregullohen sapo të përditësoni softuerin e telefonit. Nëse nuk ka përditësime në pritje, rivendosni celularin tuaj. Vetëm sigurohuni që t'i keni rezervuar të gjitha të dhënat tuaja përpara se të kryeni një rivendosje.

  Shpresojmë që këto hapa t'ju ndihmojnë të rregulloni problemet tuaja me Wi-Fi - shfletim i lumtur!
  Philip Lawrence
  Philip Lawrence
  Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.