Si të ndryshoni emrin WiFi në rrjetin tuaj pa tel

Si të ndryshoni emrin WiFi në rrjetin tuaj pa tel
Philip Lawrence

Nëse keni vënë re ndonjëherë se emri i rrjetit tuaj WiFi është i njëjtë me atë të fqinjit tuaj? Ju nuk do të ishit i vetmi! Me rrjetet e internetit të disponueshme gjithandej, nuk është çudi që mund të shihni dy lidhje me të njëjtin emër.

Në këto rrethana, gjëja më e mirë për të bërë është të ndryshoni emrin e rrjetit tuaj në mënyrë që të mos ngjajë një rrjet ekzistues pa tel. Pasi të ndryshoni emrin e rrjetit tuaj WiFi, duhet të ndryshoni edhe fjalëkalimin e WiFi në anën e sigurt.

Kur vendosni të ndryshoni emrin dhe fjalëkalimin e rrjetit WiFi, ka disa gjëra që duhet të mbani parasysh të cilat do sigurohuni që emri i rrjetit që zgjidhni është i sigurt.

Por si ta bëni këtë? Ky artikull do t'ju tregojë gjithçka që duhet të dini për ndryshimin e emrit të rrjetit WiFi. Më pas, mund të ndiqni këto hapa për të ndryshuar emrin tuaj Wi-Fi pavarësisht nga ruteri i rrjetit tuaj WiFi.

Si e ndryshoni emrin e rrjetit tuaj WiFi?

Rrjeti juaj WiFi, i njohur gjithashtu si Identifikuesi i grupit të shërbimit (SSID), kërkon një emër dhe fjalëkalim të sigurt për të garantuar sigurinë në linjë. Nëse emri i rrjetit tuaj WiFi është identik me atë të dikujt tjetër, është në interesin tuaj më të mirë ta ndryshoni atë. Është edhe më serioze nëse emri dhe fjalëkalimi i rrjetit tuaj janë të njëjtë me të tjerët.

Shiko gjithashtu: Si të përgjoni të dhënat Wi-Fi

Kjo është se si ta bëni këtë:

 • Hapni shfletuesin tuaj të internetit (p.sh. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer)
 • Shko teFaqja kryesore e administratorit të ruterit
 • Shkruani adresën IP të ruterit
 • Shkruani të dhënat tuaja si administrator dhe identifikohuni
 • Gjeni butonin "cilësimet" dhe kërkoni për butonin e quajtur "Emri Wi-Fi" ose "SSID"
 • Shkruani emrin e rrjetit të ri WiFi që keni zgjedhur.
 • Kontrolloni dy herë ndryshimet tuaja duke përdorur NetSpot, i cili është një analizues i rrjetit WiFi.

Sigurohuni që emri dhe fjalëkalimi i rrjetit WiFi të mos përmbajnë asnjë të dhënë personale si ditëlindja, numri i llogarisë bankare, PIN, etj. Ndërsa mund ta përdorni emrin tuaj në emrin dhe fjalëkalimin e rrjetit WiFi, shmangni përdorimin e të dhënave personale kur vendosni emrin e rrjetit tuaj WiFi.

Si ta ndryshoni fjalëkalimin tuaj WiFi

Pasi të keni ndryshuar Emri dhe fjalëkalimi i rrjetit WiFi, do të ishte më mirë të ndryshonit fjalëkalimin tuaj të WiFi për të siguruar sigurinë dhe sigurinë më të mirë.

Ja se si të ndryshoni fjalëkalimin tuaj WiFi:

 • Hapni shfletuesin tuaj të internetit
 • Shko te faqja e administratorit të ruterit tënd
 • Fut adresën IP të ruterit
 • Shkruaj të dhënat e tua si administrator dhe identifikohu
 • Gjej "cilësimet" butonin dhe kërkoni opsionin "siguri"
 • Sigurohuni që ruteri juaj të jetë vendosur në "WPA2."
 • Krijoni një fjalëkalim WiFi sa më të fortë të jetë e mundur

Mos harroni, një fjalëkalim i fortë do të përbëhet nga shkronja (si të mëdha ashtu edhe të vogla), numra, shenja dhe karaktere speciale. Përpiquni të shmangni fjalëkalimet e hamendshme si emri juaj, ditëlindja, aditëlindjen e të dashurit dhe kështu me radhë.

Pasi të keni krijuar fjalëkalimin tuaj, ruteri juaj mund të duhet të riniset. Mos harroni se do t'ju duhet të rilidhni të gjitha pajisjet e lidhura më parë me emrin dhe fjalëkalimin e ri të rrjetit Xfinity WiFi pasi të vendosni një fjalëkalim të ri.

Çfarë përbën një emër të fortë rrjeti WiFi?

Një emër i fortë dhe i sigurt i rrjetit Xfinity WiFi është thelbësor për të ruajtur sigurinë dhe sigurinë e fortë në internet. Ju mund të keni hasur në disa emra qesharak të rrjeteve Wi-Fi, të tilla si "hack me" ose "Government network".

Po, emri i rrjetit tuaj Wi-Fi nuk është aq i rëndësishëm sa fjalëkalimi juaj Wi-Fi. Megjithatë, një emër i mirë Wi-Fi ka ende rëndësi dhe do të sigurojë nivelet më të larta të sigurisë dhe sigurisë.

Këtu janë disa ide që duhen mbajtur parasysh kur vendosni emrin tuaj të Wi-Fi.

Ju lutemi, mos e bëni atë të duket si një rrjet publik.

Shumë njerëzve u pëlqen ta emërtojnë Wi-Fi-në e tyre sipas rrjeteve të njohura falas të disponueshme publikisht, të tilla si "Starbucks Wi-Fi" ose "McDonald's Wi-Fi.” Fqinjët tuaj do të kenë një kohë më sfiduese për të njohur rrjetin tuaj Xfinity WiFi nëse përdorni një emër të rremë. Megjithatë, kjo mund të rrezikojë gjithashtu shpejtësinë tuaj të internetit, për të mos përmendur sigurinë e rrjetit tuaj.

Nëse ka njerëz në afërsi të rrjetit tuaj, ata do të supozojnë se lidhja juaj është falas dhe do të përpiqen ta qasen atë nga pajisjet e tyre . Ruteri juaj duhet të vlerësojë secilën nga këtopërpjekjet individuale. Si rezultat, mund të mos jetë në gjendje të përpunojë në mënyrë efektive kërkesat tuaja për lidhje.

Mos jep asnjë informacion personal.

Shiko gjithashtu: Alternativat e lidhjes Nintendo Wifi

Me siguri keni parë Wi- Rrjetet Fi të emërtuara sipas adresës ose mbiemrit të pronarit. Kjo ofron disa avantazhe pasi Wi-Fi juaj do të njihet lehtësisht dhe të huajt nuk do të përpiqen ta qasen pasi e dinë se është një lidhje private.

Megjithatë, në anën tjetër të të njëjtit argument, Emrat Wi-Fi me informacion lehtësisht të identifikueshëm bëjnë objektiva të gatshëm. Si rezultat, hakerat mund të përdorin softuer të thjeshtë dhe të disponueshëm për të shkelur rrjetin tuaj.

Është mirë ta shmangni këtë duke zgjedhur një emër rrjeti WiFi që nuk përmban informacion personal.

Shmangni etiketimin e disa rrjeteve me një emër

Emri i rrjetit tuaj WiFi Xfinity shërben si një përshkrim i pavarur që do ta dallojë lidhjen tuaj nga të tjerët në afërsi. Përdoruesit do të dinë se cilën lidhje duhet të përdorin në bazë të emrit.

Nëse keni vendosur të etiketoni disa rrjete me një emër, kjo mund të bëhet konfuze. Disa rrjete, si rrjeti i parazgjedhur WiFi, mund të përfundojnë duke u mbipërdorur dhe të tjerët do të përdoren më pak.

Nëse keni disa rrjete të disponueshme në shtëpinë ose biznesin tuaj, sigurohuni që secili rrjet të ketë një emër të ndryshëm në mënyrë që ju mund të shmangni në mënyrë efektive çdo konfuzion.

Shmangni zgjuarsinëEmrat

Shumë njerëz përdorin gjeneratorë të emrave të Wi-Fi në internet që nxjerrin emra të zgjuar Wi-Fi me shtypjen e një butoni. Do të gjeni gjithashtu disa blogje me lista të gjata emrash qesharakë Wi-Fi për t'u marrë parasysh ndërsa vazhdoni të emërtoni lidhjen tuaj.

Megjithatë, mbani mend se shumë nga këto janë thjesht ide që nuk duhet t'i merrni shumë seriozisht. Për shembull, në vitin 2016, dikush duke marrë një fluturim Qantas nga Melburni, Australi, u bë tituj për emërtimin e rrjetit të tyre Wi-Fi "pajisje shpërthyese celulare". Për shkak të emrit fatkeq, fluturimi nuk mundi të ngrihej derisa ekuipazhi i kabinës e kontrolloi aeroplanin nga lart poshtë.

Emrat më të mirë të Wi-Fi janë ata që i gjeni vetë. Kjo është për shkak se një rrjet Wi-Fi i quajtur nga ju do të jetë unik pa tërhequr shumë vëmendje ndaj vetes.

Përmbledhje

Dhe kjo është gjithçka që duhet të dini se si të ndryshoni emrin e rrjetit tuaj dhe fjalëkalimin, si dhe të gjitha pikat thelbësore që duhet të keni parasysh gjatë emërtimit të rrjetit tuaj!

Nëse rrjeti juaj Wi-Fi kthehet në emrin e tij të paracaktuar kur konfiguroni për herë të parë ruterin tuaj, kjo mund të jetë për shkak ndaj një sërë faktorësh. Shkaqet më të zakonshme janë humbja e energjisë dhe përditësimet automatike. Në këtë rast, do të duhet të filloni nga e para duke ndjekur udhëzimet e mësipërme.

Megjithatë, nëse zbuloni se emri Wi-Fi është ndryshuar papritur dhe tani është i papërshtatshëm ose qesharak, shanset janë që mund tëjanë hakuar. Nëse kjo ndodh, duhet t'i ndryshoni menjëherë të gjitha detajet tuaja Wi-Fi.

Një emër dhe fjalëkalim i qëndrueshëm i rrjetit Wi-Fi janë shumë më kritikë sesa mund të mendoni. Shpresojmë që ky artikull të ketë pastruar çdo dyshim në lidhje me konfigurimin dhe ndryshimin e emrit dhe fjalëkalimit të rrjetit tuaj në një opsion të sigurt dhe të sigurt!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.