Si të rilidhni Chromecast me rrjetin e ri WiFi

Si të rilidhni Chromecast me rrjetin e ri WiFi
Philip Lawrence

Gjatë brezave, WiFi ka mbetur metoda kryesore e lidhjes së telefonit ose kompjuterit tuaj me Chromecast-in tuaj deri në Chromecast-in më të fundit me Google TV.

Megjithatë, Chromecast mund të kujtojë vetëm një rrjet WiFi në të njëjtën kohë. Kjo do të thotë që nuk mund të kaloni ndërmjet rrjeteve vetëm nëpërmjet një opsioni në cilësimet. I keq, e di, apo jo?

Pra, nëse jeni shpërngulur së fundi ose shoku juaj sapo ju ka ftuar në një festë transmetimi, Chromecast nuk do t'ju lejojë të lidheni me rrjetin e mikut tuaj nëse nuk fshini fillimisht rrjetin e ruajtur më parë nga memoria e tij.

Për të ndërruar rrjetet në Chromecast-in tuaj, gjithçka që ju nevojitet është një pajisje celulare, një lidhje e qëndrueshme interneti dhe do të vini në punë brenda një kohe të shkurtër.

Shiko gjithashtu: Gjërat që duhet të dini rreth Wi-Fi Spectrum Mobile

Në këtë. udhëzues artikulli, unë do të demonstroj se si mund ta rilidhni Google Chromecast me një rrjet të ri WiFi duke përdorur aplikacionin Google Home.

Tabela e përmbajtjes

 • Si të lidheni Chromecast-i juaj në një rrjet të ri WiFi.
  • Kalimi nga një rrjet ekzistues në një rrjet të ri
  • Si të konfiguroni Chromecast me rrjetin tuaj të ri WiFi
  • Kalimi nga një rrjet jo -Rrjeti aktiv WiFi
  • Si të rivendosni pajisjen Google Chromecast
   • Gjenerata e parë
   • Gjenerata e dytë, gjenerata e tretë dhe Chromecast Ultra
   • Chromecast me Google TV

Si ta lidhni Chromecast-in tuaj me një rrjet të ri WiFi.

Ka dy skenarë të mundshëm për t'u marrë në konsideratëkonsideratë këtu.

Ky artikull supozon se Chromecast-i juaj është tashmë i lidhur me rrjetin tuaj të vjetër WiFi në të dy skenarët. Prandaj, nevoja për kalimin në një të ri.

E para është që ju dëshironi të lidhni Chromecast me një rrjet krejtësisht të ri WiFi dhe nuk jeni afër rrjet WiFi para-ekzistues (ose rrjeti juaj aktual nuk është më aktiv). Të qenit te miku juaj është një shembull kryesor i kësaj.

Skenari i dytë është mjaft i ngjashëm; dëshironi të lidhni Chromecast me një rrjet tjetër WiFi. Vetëm këtu, rrjeti juaj ekzistues është ende aktiv dhe funksionon. Një shembull i shkëlqyer i kësaj do të ishte marrja e një ruteri të ri ndërkohë që e keni ende në funksion dhe funksionimin e atij të vjetër.

Shiko gjithashtu: Lista e menaxherit më të mirë WiFi për Windows 10

Në të dyja rastet, mënyra e zgjidhjes është paksa e ndryshme, por është relativisht e thjeshtë.

Nuk ka. janë mënyra të shumta për të kundërshtuar këtë çështje, por unë dua ta bëj këtë sa më të lehtë dhe të shpejtë për ju djema; kështu, unë kam zgjedhur një metodë për të dy skenarët që me siguri do të funksionojë.

Kalimi nga një rrjet ekzistues në një rrjet të ri

Nëse Chromecast-i juaj është i lidhur me rrjetin tuaj aktual WiFi dhe atë është ende aktive, është mjaft e thjeshtë të kalosh në një rrjet tjetër WiFi.

 • Së pari, duhet të siguroheni që pajisja juaj celulare të jetë e lidhur me të njëjtin rrjet WiFi si Chromecast-i.
 • 5>Tani, hapni aplikacionin Google Home. (Do ta keni tashmë këtëi instaluar në telefonin tuaj që kur keni përdorur Chromecast më parë)
 • Tani, trokitni lehtë mbi Chromecast-in tuaj në ekranin bazë.
 • Trokitni mbi ikonën e ingranazhit të vogël në këndin e sipërm djathtas për të marrë gjatësinë lista e opsioneve.
 • Vetëm lëvizni poshtë dhe gjeni opsionin "WiFi", më pas prekni atë.
 • Do të ketë një buton të madh të kuq në ekranin tuaj duke thënë "Harro rrjetin". Prekni atë dhe zgjidhni OK në menynë e kërkesës.

Ju keni shkëputur me sukses Chromecast-in tuaj nga rrjeti juaj i vjetër. Tani mund ta lidhni lehtësisht me një të ri.

Tani procesi i lidhjes me rrjetin e ri WiFi është shumë i thjeshtë. Ju në thelb po konfiguroni një pajisje të re Chromecast siç do të kishit nëse do të ishte në të vërtetë, e re .

Si të konfiguroni Chromecast me rrjetin tuaj të ri WiFi

 • Sigurohuni që Chromecast të jetë i lidhur me televizorin tuaj dhe të jetë i ndezur.
 • Kaloni daljen e televizorit në hyrjen e duhur që të mund të shihni ekranin e konfigurimit të Chromecast.
 • Së pari, lidheni. pajisjen tuaj celulare me rrjetin e ri WiFi me të cilin dëshironi të lidhni Chromecast.
 • Mbyllni Google Home nëse është i hapur në sfond dhe rinisni telefonin tuaj.
 • Hapni aplikacionin Google Home.
 • Në këndin e sipërm majtas, do të shihni një shenjë plus +. Prekni atë.
 • Trokitni lehtë mbi opsionin e parë duke thënë "Konfiguro pajisjen".
 • Më pas zgjidh "Konfiguro pajisje të reja".
 • Më pas zgjidh "Home".

Aplikacioni tani do të kërkojë pajisje në afërsi dheidentifikon automatikisht Chromecast-in. Lëreni të bëjë gjënë e vet; mund të duhen deri në disa minuta që aplikacioni të gjejë Chromecast-in tuaj.

Pasi të gjendet, do t'ju pyesë nëse dëshironi të lidheni me atë pajisje Chromecast apo jo.

 • Trokitni lehtë mbi "Po".

Pasi të ketë përfunduar lidhja, aplikacioni do t'ju pyesë nëse kodi në telefonin tuaj korrespondon me kodin e ekranit të televizorit.

Kontrollo televizorin dhe shikoni nëse kodi përputhet në mënyrë identike.

 • Nëse është i njëjtë, trokitni lehtë mbi "Po".

Do t'ju duhet të kaloni tërësinë e konfigurimit të Chromecast , të tilla si cilësimet e vendndodhjes, aktivizimi i shërbimeve të Google, etj. Kjo varet nga ju; çfarëdo që të bëni këtu nuk do të ndikojë në ndërrimin e rrjetit që po përpiqemi të aktivizojmë.

Pasi të jeni në ekranin e përzgjedhjes së WiFi, zgjidhni rrjetin tuaj të ri. (Sigurohuni që telefoni juaj të jetë gjithashtu i lidhur me të). Aplikacioni mund t'ju kërkojë të përdorni fjalëkalimin e ruajtur tashmë.

Këtu, mund të klikoni "OK" nëse dëshironi ta bëni këtë. Por nëse preferoni ta rifusni vetë, atëherë trokitni lehtë mbi opsionin "Hyni manualisht".

Aplikacioni tani do të përpiqet të lidhet me atë rrjet WiFi, gjë që mund të marrë pak kohë. Përfundimisht, do të thotë "I lidhur" dhe kaq.

Ju keni lidhur me sukses Chromecast-in tuaj me një rrjet të ri WiFi!

Kalimi nga një rrjet WiFi jo aktiv

Nëse Chromecast-i juaj është ende i lidhur me rrjetin tuaj të vjetër, por ai rrjet nuk është aktivmë, nuk ka asnjë mundësi tjetër përveç rivendosjes së Chromecast-it dhe konfigurimit të rrjetit të ri.

Aplikacioni Google Home nuk do ta njohë Chromecast-in pasi rrjeti i vjetër nuk ekziston. Por Chromecast i varfër nuk e di këtë dhe do të lidhet vetëm me atë rrjet të vjetër.

Siç e përmenda më herët, Chromecast mund të kujtojë vetëm një rrjet WiFi në të njëjtën kohë.

Dhe që nga ai i vjetër rrjeti që kujton se nuk ekziston më, nuk mund ta bëni as Chromecast-in ta harrojë atë rrjet.

Prandaj, bastja juaj më e mirë këtu është të rivendosni pajisjen Chromecast në gjendje fabrike dhe më pas të kryeni përsëri konfigurimin e saj.

Kjo do ta kthejë Chromecast në cilësimet e paracaktuar të fabrikës nga ku mund ta konfiguroni me rrjetin e ri WiFi. Sikur të ishte një Chromecast krejtësisht i ri që sapo e keni sjellë në shtëpi.

Si të rivendosni pajisjen Google Chromecast

Rivendosja e Chromecast-it është po aq e thjeshtë sa të mbani shtypur butonin e pushimit në Chromecast-in tuaj pajisje.

Të gjitha gjeneratat e pajisjeve Chromecast kanë butonin e rivendosjes në to për të njëjtin qëllim dhe zgjidhjen e problemeve të pajisjes.

Duhet të siguroheni se cilin brez të Chromecast keni, pavarësisht nëse është gjenerata e parë, gjenerata e dytë, gjenerata e tretë, Chromecast Ultra ose Chromecast më i fundit me Google TV. Pavarësisht nga gjenerata, të gjithë kanë një buton rivendosjeje fizike.

Gjenerata e parë

 • Lidhe Chromecast nëTV.
 • Shtypni dhe mbani shtypur butonin e rivendosjes që ndodhet pranë portës mikro-USB në pajisje për një minimum prej 25 sekondash.
 • Do të shihni LED-in e bardhë statik që fillon të pulsojë me ngjyrë të kuqe dritë.
 • Prisni që drita e kuqe që vezullon të kthehet në një dritë të bardhë që vezullon dhe lëshojeni butonin.
 • Chromecast do të riniset automatikisht.

Gjenerata e dytë, Gjenerata e tretë dhe Chromecast Ultra

 • Lidheni Chromecast në televizor dhe kontrolloni nëse është i ndezur.
 • Shtypni dhe mbani shtypur butonin e rivendosjes në anën e pajisjes për disa sekonda.
 • LED do të fillojë të pulsojë në ngjyrë portokalli.
 • Prisni që ajo dritë të zbardhet dhe lëshoni butonin.
 • Chromecast do të riniset automatikisht.
 • 7>

  Chromecast Me Google TV

  • Kontrolloni që Chromecast të jetë i lidhur në televizor dhe të jetë i ndezur.
  • Shtypni dhe mbani butonin e rivendosjes në pjesën e pasme të pajisjes për disa sekonda.
  • LED do të fillojë të pulsojë në të verdhë.
  • Prisni që drita të kthehet në të bardhë dhe lësho butonin.
  • Chromecast do të riniset automatikisht.

  Me atë rinisje, të gjitha përsëritjet e Chromecast-eve do të jenë rivendosur me sukses në cilësimet e tyre të paracaktuara të fabrikës.

  Tani thjesht mund ta konfiguroni Chromecast-in tuaj të ri të rivendosur si një pajisje të re nëpërmjet Google Aplikacioni Home duke ndjekur udhëzuesin e përmendur më sipër. Përndryshe, mund të ndiqni këtë udhëzues më gjithëpërfshirës nëse preferoni.

  Nëkonfigurimin e Chromecast-it, zgjidhni rrjetin tuaj të ri WiFi, lidheni me të siç e diskutova më parë dhe je i artë!

  E di që është pak e mundimshme të lidheni me një rrjet të ri WiFi nëse i vjetri nuk është Nuk jam më aktiv, por kjo është mënyra e vetme për ta bërë këtë. Shpresojmë se ju gjetët ky artikull i dobishëm në këtë drejtim.

  Dhe duke parë anën e mirë, tani mund të shijoni shfaqjen tuaj të preferuar edhe në shtëpinë e mikut tuaj në televizorin e tyre me Google Chromecast!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.