Si të rregulloni Tplinkwifi që nuk funksionon

Si të rregulloni Tplinkwifi që nuk funksionon
Philip Lawrence

Nëse jeni dikush që po përpiqet të hyjë në rrjetin e ruterit tp-link dhe vazhdon të marrë një mesazh gabimi, nuk jeni vetëm!

Disa përdorues të lidhjes tp wifi kanë raportuar se janë përballur me problemin e pamundësisë për të hyrë në pajisjet TP-Link. Ndërsa ka arsye të ndryshme që nuk mund të hyni në tplinkwifi.net, ka shumë mënyra për t'i zgjidhur ato.

Fatmirësisht, në këtë postim, ne do të flasim për gjithçka që duhet të dini rreth TP-Link. Përveç kësaj, ne do t'ju ofrojmë gjithashtu disa metoda për t'ju ndihmuar të hyni në faqen tplinkwifi.net në një kohë të shkurtër.

Pse po marr gabim tplinkwifi.net që nuk funksionon?

Këtu janë disa nga arsyet pse mund të merrni një mesazh gabimi të tplinkwifi.net që nuk funksionon.

Një veçori e Sigurisë është Parandalimi i aksesit.

Shumica e pajisjeve kanë veçori sigurie që zakonisht ju ndalojnë të hyni në faqen e konfigurimit nëse ruteri i lidhjes tp nuk është rindezur për një kohë të gjatë. Edhe pse zgjidhja për këtë problem është mjaft e thjeshtë, shumë shpesh e anashkalojnë atë.

Pajisja juaj nuk është e konfiguruar për të lejuar caktimin e IP-së.

Është një nga arsyet më të zakonshme pse ju merrni gabime të tplinkwifi.net që nuk funksionon. Kryesisht u ndodh përdoruesve që kanë përfunduar konfigurimin e tyre me ndihmën e një asistenti të lehtë konfigurimi.

Shiko gjithashtu: Arris Router WiFi nuk funksionon?

Ruteri/Modemi nuk është i konfiguruar për të përdorur TPLinkWifi si një adresë domeni.

Shumë modele të vjetra nuk e hapin ekranin e konfigurimit sa herë që përpiqenihyni në tplinkwifi.net pasi ta shkruani në shiritin e shfletuesit. Nëse kjo ndodh ndonjëherë, duhet të provoni të përdorni adresën IP të parazgjedhur në vend të kësaj.

Defekt në firmware

Nëse të gjitha arsyet e mësipërme po funksionojnë mirë për ju, por ju ende po merrni një gabim, shanset a keni një gabim firmware në pajisjen tuaj. Ky gabim parandalon qasjen tuaj në faqen e konfigurimit sa herë që lidhet Wi-Fi.

Si mund ta rregulloj tplinkwifi.net

Edhe pse ka disa arsye pse nuk mund të përdorni tp link wi fi, ju nuk keni asgjë për t'u shqetësuar pasi ka mënyra të shumta për t'i zgjidhur të gjitha!

Shumë përdorues përballen me këtë problem sepse ruterat e tyre të lidhjeve tp janë nuk janë të lidhur me pajisjet e tyre. Prandaj, kontrolloni gjithmonë dy herë për t'u siguruar që pajisjet tuaja kryesore nuk janë të kyçur në ndonjë ruter tjetër. Më poshtë janë hapat që mund të ndiqni:

 • Nisni faqen e konfigurimit pasi të shkruani adresën IP të hyrjes në ruter në shiritin e kërkimit.
 • Më pas futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin në faqen e hyrjes .
 • Pasi të jeni identifikuar në pultin e administratorit, klikoni në Cilësimet me valë.
 • Më pas zgjidhni Statistikat me valë.
 • Pas kësaj, do të hapet një dritare e re që do të shfaqë të gjitha pajisjet që janë identifikuar në ruterin tuaj.
 • Mund të kontrolloni nëse pajisja juaj është nën atë listë apo jo.

Nëse nuk e keni rifilluarmodemi ose ruteri juaj i lidhjes tp për një periudhë shumë të gjatë, kjo është pikërisht ajo që duhet të bëni! Më poshtë janë hapat ose mënyrat për ta bërë këtë:

 • Kërkoni një buton të energjisë në pjesën e pasme të ruterëve të lidhjes tp dhe më pas shtypeni atë dy herë për të rindezur ruterin.
 • Dikë nga priza kabllon e rrymës së ruterit për 5 minuta. Më pas futeni përsëri.

Këta hapa ka shumë të ngjarë të zgjidhin problemin tuaj dhe ju do të përdorni lidhjen tp wi fi në një kohë të shkurtër.

Pastro memorien e shfletuesit

Në vend që të kontaktoni drejtpërdrejt mbështetjen e lidhjes tp, provoni të pastroni cache-in e shfletuesit tuaj. Kjo ndodh sepse ndonjëherë ju e merrni këtë gabim kur e keni ruajtur plotësisht adresën IP publike gjatë përpjekjes për të hyrë në tplinkwifi.net.

Mund të përdorni gjithashtu një shfletues tjetër në vend që të pastroni cache. Për shembull, nëse zakonisht përdorni Mozilla Firefox, provoni Google Chrome për të hyrë në programin e lidhjes tp.

Hyni drejtpërdrejt në adresën IP të ruterit tuaj

Metoda e mëposhtme është e thjeshtë për t'u ndjekur nëse jeni duke luftuar për të hyni në internet.

Në vend që të përdorni adresat IP të paracaktuara ose adresat e domenit, provoni të përdorni adresën IP të modemit ose ruterit //192.168.1.1 ose //192.168.0.1 për t'u identifikuar.

Megjithatë , duhet të kihet parasysh nëse lidhjet e mësipërme ju ndihmojnë të identifikoheni, menaxheri i rrjetit tuaj mund të ketë ndryshuar adresën tuaj IP.

Çaktivizo lidhjet e tjera të internetit dhe VPN

A keni lidhje të shumta rrjeti që ndodhin nëtë njëjtën kohë? Për shembull, lidhje me tel, wi fi dhe VPN. Nëse është kështu, ju duhet të shkëputni ose çaktivizoni të gjithë ruterat e rrjetit tuaj dhe të lidheni vetëm me ruterin tuaj TP Link.

Çaktivizoni softuerin tuaj antivirus

Nëse nuk mund të hapni faqen tuaj të identifikimit, provoni çaktivizimi i softuerit tuaj antivirus ose murit të zjarrit. Kjo ndodh sepse ndonjëherë ata mendojnë se faqja e hyrjes është një kërcënim, duke rezultuar në bllokimin e saj.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth Honeywell Lyric Round Wifi Termostat

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të çaktivizuar murin tuaj të zjarrit.

 • Së pari, hapni aplikacionin për Control Paneli.
 • Më pas, klikoni mbi Sistemi dhe Siguria.
 • Gjeni Windows Firewall-in dhe kliko mbi të.
 • Klikoni në Çaktivizojeni Windows Firewall-in.
 • Më në fund, shtypni OK për ta çaktivizuar.

Rivendosni në fabrikë cilësimet e ruterit

Nëse metodat e mësipërme dështojnë t'ju ndihmojnë të rregulloni tplinkwifi.net, mund t'ju duhet të rivendosni ruterin tuaj. Këtu janë hapat që mund të ndiqni për të rivendosur ruterin tuaj në cilësimet e tij të paracaktuara.

 • Ndizni ruterin tuaj dhe në të njëjtën kohë shtypni dhe mbani shtypur butonin WPS të ruterit tuaj .
 • Mos e lini të shkojë derisa LED SYS juaj të kthehet nga një ndezje e ngadaltë në një blic të shpejtë.
 • Pasi ta lëshoni, ruteri do të kthehet në cilësimet e tij të paracaktuara.
 • 9>

  Nëse asnjë nga këto metoda nuk funksionon për ju, kontaktoni mbështetjen e tp-link. Ata me siguri do të kthehen tek ju brenda një ose dy ditësh.

  Përfundim

  Nëse e gjeni veten se keni probleme me aksesin në TPLinkWifi, artikulli i mësipërm do t'ju ndihmojëju e zgjidhni këtë problem në vetëm pak minuta në mënyrë që të mund të përdorni Wi-Fi në asnjë kohë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.