Si të konfiguroni thirrjen Tracfone WiFi

Si të konfiguroni thirrjen Tracfone WiFi
Philip Lawrence

Nëse keni kërkuar telefona të rinj ose një kartë SIM tjetër, mund të keni hasur në emrin Tracfone. Ky ofrues amerikan i telefonisë celulare me parapagesë dhe pa kontratë është i njohur për veçorinë e tij të telefonatave Wi-Fi.

Sigurisht, nëse nuk jeni shumë të aftë për teknologjinë, telefonatat me Wi-Fi mund të duken si një term krejtësisht i huaj për ju. Për fat të mirë, ju jeni në vendin e duhur. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë aftësinë Wi-Fi të telefonave Tracfone, si funksionon dhe si mund ta konfiguroni.

Vazhdoni të lexoni për të mësuar se si të përfitoni sa më shumë nga funksioni i thirrjeve Tracfone WiFi .

Si funksionon telefonata me Wi-Fi?

Funksionimi i veçorisë së thirrjeve me Wi-Fi nuk është i njohur, prandaj le të diskutojmë së pari bazat. Telefonatat me Wi-Fi janë një veçori e shumicës së telefonave të rinj, duke ju lejuar të bëni dhe të merrni telefonata dhe mesazhe duke përdorur WiFi në vend të të dhënave celulare.

Sigurisht, aplikacionet në internet për telefonata dhe mesazhe me tekst, si Whatsapp, Google Hangouts, dhe Skype, kanë tashmë një funksion të ngjashëm për vite me rradhë. Jo vetëm që këto aplikacione mundësojnë thirrjet dhe dërgimin e mesazheve me WiFi, por ato ju lejojnë gjithashtu të telefononi me video përmes internetit.

Pra, është e kuptueshme të pyesim veten pse dikush do të përdorte telefonatat WiFi në epokën e aplikacioneve të mesazheve që na ndihmojnë të qëndrojmë lidhur. Sidoqoftë, telefonata WiFi konsiderohet një veçori më e përshtatshme pasi nuk kërkon përdorimin e ndonjë aplikacioni të palëve të treta. Pra, nëse një përdorues ka ruajtje të kufizuar ose sinjale të dobëta të të dhënave, ai mund të përdorë WiFifunksioni i thirrjeve për telefonatat dhe mesazhet e tyre SMS.

Ka disa kërkesa për të përdorur me lehtësi telefonatat me WiFi. Së pari, telefoni juaj duhet të ketë një kartë SIM që mbështet thirrjet WiFi dhe aftësinë e përgjithshme të thirrjeve WiFi. Më pas, do t'ju duhet një regjistrim i adresës e911, i cili kërkon që ju të regjistroni adresën tuaj të shtëpisë në "//e911-reg.tracfone.com". Do të dëshironit që reaguesit e urgjencës ta dinë këtë adresë kur telefononi 911.

Pasi të futni adresën tuaj e911, do t'ju duhet të prisni që celulari juaj të kalojë nga rrjeti 4G LTE i TracFone në thirrjet Wi-Fi. Procesi mund të zgjasë diku nga disa momente në një ditë, kështu që ju duhet të qëndroni të durueshëm. Pasi të shënoni një tregues VoWiFi në shiritin e statusit, do të dini se procesi ka përfunduar.

Në një iPhone, treguesi mund të ndryshojë nga TFW në TFW Wi-Fi. Mund të provoni të aktivizoni modalitetin e aeroplanit nëse treguesi nuk shfaqet në shiritin e statusit. Fatkeqësisht, kjo e pengon telefonin tuaj të përdorë rrjetin celular dhe e detyron atë të lidhet me veçorinë e thirrjeve Wi-Fi.

Është e rëndësishme të kihet parasysh se telefoni juaj kërkon një sinjal WiFi për të përdorur aftësinë e tij të thirrjeve Wi-Fi. Pra, sigurohuni që telefoni juaj të jetë i lidhur me një rrjet WiFi të shpejtë dhe të sigurt përpara se të mësoni se si funksionon telefonata me WiFi.

A e mbështet Tracfone thirrjet WiFi?

Po, telefonat TracFone mbështesin thirrjet WiFi. Sidoqoftë, duke qenë se është një transportues virtual, TracFone mund të punojë vetëm me tëndihmën e rrjeteve të tjera të ofruesve me valë. Në mënyrë tipike, ai përdor rrjetet celulare AT&T, Verizon dhe T-Mobile, pasi këta operatorë kanë mbulim të shkëlqyer.

Sigurisht, nuk keni nevojë të përdorni të tre operatorët për të hyrë në opsionin e thirrjes WiFi, por karta juaj SIM TracFone përcakton operatorin tuaj. Vlen të përmendet se telefoni juaj duhet të plotësojë disa kërkesa për të lejuar opsionin e thirrjeve WiFi, të tilla si:

 • Telefoni juaj duhet të jetë aktiv dhe të përdorë shërbime të lidhura me operatorin
 • Telefoni juaj duhet të ketë një kartë SIM TracFone për thirrje Wi-Fi
 • Telefoni juaj duhet të ketë aftësi për thirrje Wi-Fi; jo të gjithë telefonat e ofrojnë këtë veçori

Mund të kontrolloni lehtësisht aftësinë e telefonit tuaj për të kryer dhe marrë thirrje WiFi duke futur numrin tuaj të telefonit në faqen e internetit të TracFone. Ja se si mund ta bëni këtë.

 • Navigoni te faqja e përshtatshmërisë për thirrjet WiFi të TracFone.
 • Futni numrin tuaj të telefonit në fushën e caktuar.
 • Dërgo "FOUR" te 611611.
 • Pasi të merrni një kod katërshifror, a mund ta futni atë në fushën e dhënë?
 • Klikoni në "Kontrollo pranueshmërinë".

Megjithatë, ata që nuk janë përdorues të TracFone dhe po hulumtojnë vetëm kartën e tyre SIM TracFone BYOP, nuk kanë nevojë ta përdorin këtë opsion.

Si të konfiguroni thirrjen WiFi në TracFone

Pasi ta keni gjetur këtë telefoni juaj mbështet thirrjet WiFi, konfigurimi i funksionit është po aq i lehtë sa byreku. Pasi të siguroheni që i keni përmbushur kriteret, ja çfarë jumund të bëni për të konfiguruar thirrjet WiFi në një telefon TracFone Android.

 • Së pari, lundroni te faqja e cilësimeve.
 • Gjeni dhe trokitni lehtë mbi "Cellular".
 • Lëvizni poshtë dhe hapni "WiFi Calling".
 • Trokitni lehtë mbi çelësin për të aktivizuar thirrjet WiFi në telefonin tuaj TracFone.

Ja se si të konfiguroni thirrjet WiFi në iPhone tuaj nga TracFone .

 • Së pari, lundroni te faqja e cilësimeve.
 • Gjeni dhe trokitni lehtë mbi "Cilësimet e rrjetit dhe Interneti".
 • Lëvizni poshtë dhe hapni "Rrjeti celular".
 • Zgjidhni "Advanced" dhe lundroni te "WiFi Calling".
 • Trokitni lehtësuesin për të aktivizuar thirrjet WiFi në iPhone tuaj TracFone.

Sapo të keni Pasi të keni përfunduar këto hapa, duhet të jeni në gjendje të shijoni aftësitë e telefonatave WiFi të telefonit tuaj. Thjesht merrni telefonata dhe mesazhe me tekst siç do të bënit zakonisht; ndryshimi midis rrjetit celular dhe lidhjes WiFi do të ndodhë në sfond.

Alternativat e thirrjeve për TracFone Telefonata WiFi

Mund të përballeni me situata kur telefonata WiFi në TracFone nuk funksionon. Nëse po, nuk ka absolutisht nevojë për shqetësim. Ka disa zëvendësues falas për thirrjet WiFi. Meqenëse kanë nevojë për programe të palëve të treta, ato mund të mos jenë aq të besueshme sa telefonatat me WiFi. Megjithatë, ato janë gjithashtu mjaft të lehta për t'u përdorur.

Për t'iu qasur atyre alternativave falas, sigurohuni që të keni WiFi ose të dhëna celulare. Së bashku me të paturit e një lidhjeje të fortë në internet, duhet gjithashtu të siguroheni që personiqë po vazhdon të telefonosh ose të dërgosh një mesazh po përdor gjithashtu të njëjtin program.

Këtu është lista e aplikacioneve që mund të përdorni për të kryer telefonata falas;

Shiko gjithashtu: Mësoni gjithçka rreth ATT WiFi Gateway
 • WhatsApp
 • Google Hangouts
 • Skype
 • Viber
 • Messenger
 • Messenger Lite
 • TextPlus
 • TextMeUp

Aplikacionet si WhatsApp dhe Messenger kanë platforma të dukshme dhe të lehta për t'u përdorur. Megjithatë, Skype dhe Google Hangouts kërkojnë një procedurë të komplikuar konfigurimi për të hyrë në telefonatat në hyrje dhe për të kryer telefonata falas në rrjetin tuaj Wi-Fi. Mund të përdorni Google Hangouts Dialer në pajisjet Android ose iOS.

 • Shkarko Google Voice.
 • Regjistrohu për një numër telefoni falas.
 • Zgjidh nga numra të ndryshëm telefoni disponohet bazuar në kodet e zonës të vendndodhjeve të ndryshme.
 • Instaloni aplikacionin Google Hangouts Dialer në telefonin tuaj iOS ose Android.
 • Hapni llogarinë tuaj duke verifikuar numrin tuaj të telefonit falas.
 • Bëj një telefonatë provë për t'u siguruar që lidhja WiFi është e qëndrueshme.

Telefonatat me WiFi të TracFone nuk funksionojnë

Kur telefonata me WiFi ishte një veçori relativisht e re, shumica e përdoruesve të telefonave celularë u përballën me probleme me konfigurimin e saj ose zbatimin e tij. Megjithatë, tani që opsioni i thirrjes WiFi ka qenë në lëvizje prej disa vitesh, problemet me të cilat përballet kjo veçori janë më pak të zakonshme. Megjithatë, nëse ende përballeni me probleme me telefonin tuaj të ri dhe veçorinë e tij të thirrjeve Wi-Fi, këtu janë disa zgjidhje që duhen marrë parasysh.

Së pari, nëse rrjeti juaj celular dështon vazhdimisht, provonifikja dhe ndezja e celularit. Mund të ndihmojë gjithashtu rinisja e rrjetit WiFi dhe rilidhja me sinjalin nga cilësimet "Telefoni dhe Rrjeti". Megjithatë, arsyeja kryesore që funksioni juaj i telefonatave Wi-Fi nuk funksionon është se telefoni juaj mund të mos e mbështesë atë.

Krahasuar me metodat e tjera të telefonatave, telefonatat me Wi-Fi janë ende relativisht të reja. Pra, është e mundur që jo të gjithë telefonat Android të jenë të pajtueshëm me këtë opsion. Përveç kësaj, mund të provoni gjithashtu të aktivizoni dhe çaktivizoni "Modalitetin e aeroplanit" ose të hiqni dhe zëvendësoni kartën SIM për të rivendosur rrjetin. Kjo rimbush lidhjen dhe rrit mundësinë tuaj për të hyrë në funksion.

Nëse jeni duke përdorur TracFone WiFi, duhet të siguroheni gjithashtu që të keni të instaluar në telefonin tuaj versionin më të fundit të aplikacionit TracFone. Mund të kontrolloni App Store për përditësime për t'u siguruar. Kur kjo nuk e ndihmon problemin, duhet të kontaktoni shërbimin e klientit të Tracfone për të marrë ndihmë.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë pyetjet më të shpeshta në lidhje me telefonatat në TracFone WiFi.

Sa është kostoja e thirrjeve WiFi në TracFone?

Telefonatat me WiFi janë ende një telefonatë e zakonshme. Ndërsa plani aktivizohet në lidhjen tuaj, tarifat do të aplikohen si për çdo telefonatë tjetër.

Nëse po mendoni se përse po tarifoheni edhe pse jeni duke përdorur WiFi, këtu është arsyeja. WiFi përdoret vetëm për të lidhur telefonin me rrjetin e operatorit, ndërsafunksionet e tjera të rrjetit mbeten të pandryshuara. Pra, përcaktimi i burimit të numrit, lidhja me atë rrjet dhe telefon, etj., janë të gjitha shërbimet që ofron rrjeti.

Pse TracFone im nuk mbështet thirrjet WiFi?

Shumicën e kohës, mund të shfaqen probleme me përputhshmërinë kur konfiguroni Tracfone-in tuaj. Por përveç kësaj, fakti që telefoni juaj nuk e mbështet atë veçori është shpjegimi më i arsyeshëm për një TracFone që nuk mbështet thirrjet WiFi. Meqenëse TracFone punon me T-Mobile, AT&T dhe Verizon, problemet teknike mund të ndodhin për disa arsye. Megjithatë, duke qenë se telefonata me WiFi është një veçori e përdorur zakonisht, çuditërisht, hasen pak probleme.

Si mund të bëj dhe të marr telefonata me thirrjet TracFone WiFi?

Procesi është mjaft i thjeshtë nëse telefoni juaj e ka atë veçori dhe është i pajtueshëm me shërbimet TracFone. Thjesht aktivizoni thirrjet WiFi duke përdorur procedurat e përshkruara më sipër, më pas telefononi ose dërgoni mesazhe siç do të bënit zakonisht. Telefonata ose teksti juaj do të kalojë menjëherë nga përdorimi i sinjalit celular në sinjalin WiFi në sfond.

Cilët telefona TracFone mbështesin thirrjet Wi-Fi?

Pothuajse telefonat nga TracFone mbështesin telefonatat me Wi-Fi, për sa kohë që janë aktivë dhe kanë aftësi për thirrje Wi-Fi dhe një kartë SIM për thirrje Wi-Fi. Sigurisht, ky është rasti me shumicën e telefonave celularë TracFone, veçanërisht modelet më të reja. Këto kritere janë përmendur në 'Kërkesatpër WiFi Calling On TracFone' në faqen e internetit të kompanisë.

Këtu janë disa modele të famshme telefoni që mbështesin thirrjet Wi-Fi.

 • Apple iPhone
 • Android Celularë
 • iPhone SE
 • Samsung Galaxy Note 8
 • Huawei P30 Lite Dual SIM
 • Samsung Galaxy S9
 • Nokia 3310
 • Samsung Galaxy S9
 • PlusRazer Phone

Përfundim

Tani që dini gjithçka rreth Tracfone WiFi Calling, mund të vendosni nëse është i përshtatshëm. Për më tepër, nëse shpesh mbështeteni në metoda të ndryshme thirrjesh, mund ta përdorni shumë këtë.

TracFone ju ka mbuluar edhe kur lidhja celulare është më pak e besueshme se normalja. Është një shërbim fantastik pa asnjë fije të bashkangjitur. Pra, konfiguroni thirrjet WiFi në telefonin tuaj për të kryer dhe marrë telefonata pa të dhëna celulare!

Shiko gjithashtu: Zgjeruesi më i mirë WiFi për lojëraPhilip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.