Si të lidhni Sonos me WiFi

Si të lidhni Sonos me WiFi
Philip Lawrence

A jeni duke luftuar për të lidhur Sonos tuaj me WiFi?

Mos u shqetësoni! Të kemi marrë shpinën.

Në postimin e tij, ne do të fillojmë nga bazat dhe më pas do t'ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për të lidhur Sonos tuaj me internetin. Jo vetëm që do t'ju ndihmojmë të konfiguroni Sonos tuaj, por gjithashtu do t'ju mësojmë se si t'i lidhni Sonos tuaj me internetin duke përdorur mënyra të ndryshme si WiFi dhe kabllon ethernet.

Në kohën kur të keni mbaruar me këtë postim , do të mund të lidhësh Sonos-in tënd me WiFi, pavarësisht nga vendndodhja jote brenda pak minutash.

Shiko gjithashtu: 10 vendet më të mira me internetin më të mirë celular

Le të kalojmë menjëherë në postim.

Çfarë është Sonos?

I projektuar në vitin 2002, Sonos është një sistem zanor në shtëpi që lejon që tingulli të arrijë në çdo cep të dhomës tuaj.

Fillimisht, mund të lidhni maksimum 32 njësi Sonos me sistemin e shtëpisë duke përdorur një Sonosnet. Megjithatë, tani mund të lidhni sa më shumë pajisje Sonos të doni me sistemin e zërit të shtëpisë.

Meqenëse Sonos ka qenë në treg për kaq shumë kohë, ata kanë një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh nga të cilat mund të zgjidhni. Ne ju sugjerojmë të mendoni për preferencat tuaja dhe buxhetin tuaj përpara se të vendosni se cilin model të blini.

Si të konfiguroni Sonos?

Për të konfiguruar sistemin tuaj zanor Sonos, do t'ju duhet një pajisje tjetër, si p.sh. një smartphone ose një tablet.

Grupi i parë është instalimi i aplikacionit Sonos në pajisjen tuaj. Është i disponueshëm në iOS dhe Android. Plus, mund ta instaloni edhe në MAC ose PC tuaj.

Megjithatë, qëndroni brendaki parasysh se nuk mund të përdorësh aplikacionin PC ose MAC për të konfiguruar një lidhje.

Pasi të kesh instaluar aplikacionin, është koha për të krijuar një llogari Sonos dhe për të shtuar pajisjen në aplikacion.

Për të krijuar një llogari, ndiqni këto hapa:

 • Hapni aplikacionin Sonos në pajisjen tuaj Android ose iOS.
 • Trokitni lehtë mbi "Konfiguro një sistem të ri Sonos".
 • Më pas prekni "Krijo llogari".
 • Plotësoni informacionin e kërkuar për të krijuar një llogari Sonos.

Pasi të keni krijuar një llogari, është koha për të shtuar Pajisja Sonos me aplikacionin.

 • Filloni duke lidhur pajisjen Sonos me një burim energjie dhe prisni që LED jeshil të fillojë të pulsojë.
 • Më pas, hapni aplikacionin Sonos në Android ose pajisje iOS.
 • Hapni skedën "Cilësimet".
 • Trokitni lehtë mbi "Sistemet" dhe më pas në "Shto produktin".
 • Ndiqni udhëzimet në ekran për të shtoni pajisjen tuaj Sonos në sistemin tuaj.

Si ta lidhni Sonos me WiFi?

Ka dy mënyra për të lidhur Sonos tuaj me internetin. Metoda e parë është duke përdorur një rrjet WiFi.

Përpara se të lidheni, sigurohuni që pajisja Sonos të jetë shtuar në sistemin tuaj Sonos në aplikacion.

Ja se si të lidhni Sonos me WiFi:

 • Së pari, do t'ju duhet të hapni aplikacionin Sonos në pajisjen tuaj iOS ose Android.
 • Më pas, hapni skedën "Cilësimet".
 • Trokitni lehtë mbi "Sistemet". ."
 • Më pas gjeni "Network."
 • Kur të shihni "Wireless Setup", trokitni lehtë mbi të.
 • Gjeni emrin e rrjetit tuaj WiFi dhe futni saktëfjalëkalimi.

Si të lidhni Sonos me kabllon Ethernet?

Mënyra e dytë për të lidhur sistemin tuaj të zërit Sonos me internetin është duke përdorur një kabllo ethernet. Pjesa më e mirë e përdorimit të një kablloje ethernet është se lidhja e internetit është më e qëndrueshme dhe më e besueshme.

Filloni duke lidhur njërën skaj të kabllos ethernet me ruterin tuaj WiFi dhe anën tjetër me pajisjen tuaj Sonos.

Më pas, aktivizo pajisjen tënde Sonos në mënyrë që LED jeshil të dridhët.

Kur lidhesh për herë të parë, disa nga produktet e tua Sonos mund të zhduken nga dhoma, por mos u shqetëso. Thjesht prisni disa minuta dhe ato duhet të rishfaqen.

Pasi të jeni lidhur me internetin, mund të luani muzikë nga e gjithë biblioteka juaj. Disa nga shumë aplikacionet e transmetimit që mbështesin Sonos janë:

 • Apple Music
 • Amazon Music
 • Spotify
 • Soundcloud
 • Deezer
 • Tidal

A mund të përdor Sonos pa internet?

Ndërsa mund të luani muzikë jashtë linje në pajisjen tuaj Sonos, ju duhet ende WiFi për të lidhur pajisjen tuaj Sonos me cilëndo pajisje nga e cila jeni duke transmetuar.

Për modelet më të reja si Sonos Play 5, ju mund të luani pa një lidhje WiFi. Megjithëse, fillimisht do t'ju duhet WiFi për të vendosur një lidhje. Pasi të ketë zbuluar sinjalin e hyrjes në linjë, mund të aktivizoni luajtjen automatike pa një lidhje WiFi.

Kini parasysh se nuk mund të rregulloni volumin ose të përdorni veçori të tjera të aplikacionit Sonos paWiFi.

Nuk mund të lidheni me Sonos?

Nëse keni probleme me lidhjen e Sonos tuaj me WiFi, mund të ketë arsye të ndryshme për këtë.

Fjalëkalimi i gabuar WiFi

Sigurohu që të kesh futur saktë fjalëkalimin. Mund të keni futur fjalëkalimin e gabuar ose të keni shtuar aksidentalisht diçka. Një mënyrë e shkëlqyer për të kontrolluar se keni fjalëkalimin e saktë është duke trokitur mbi "shfaq" përpara se të klikoni "Enter".

Rrjeti WiFi i pasaktë

Një arsye tjetër pse keni probleme me lidhjen mund të jetë sepse po lidheni me rrjetin e gabuar.

Hej, ndodh. Njerëzit në të njëjtën lagje shpesh përdorin të njëjtin ofrues të rrjetit WiFi, gjë që mund të shkaktojë konfuzion.

Rrjeti WiFi i papajtueshëm

Mund të keni probleme me lidhjen sepse WiFi juaj nuk është i pajtueshëm me Sonos tuaj pajisje. Nëse është kështu, ne ju sugjerojmë të provoni të lidheni me Sonos duke përdorur një kabllo ethernet.

Nëse dëshironi një zgjidhje të përhershme, mund të telefononi gjithashtu ofruesin e rrjetit tuaj dhe të shihni nëse mund ta përmirësoni WiFi tuaj në diçka të përputhshme me pajisjet tuaja Sonos.

Rinisni produktin tuaj Sonos

Nëse nuk është ndonjë nga problemet e përmendura më sipër, ju sugjerojmë të provoni të rindizni pajisjen tuaj Sonos. mos u shqetësoni. Nuk do të humbisni asnjë të dhënë duke rindezur pajisjen tuaj.

Shiko gjithashtu: Zgjatni sinjalin tuaj me një antenë parabolike Wi-Fi

Kjo metodë funksionon për të gjitha pajisjet Sonos, përveç Lëvizjes:

 • Shkëputni kordonin elektrik të pajisjes tuaj.
 • Prisni 20 deri në 30 sekonda.
 • Lidheni sërish kordonin elektrik dhe jepini pajisjes një ose dy minuta për të rifilluar.

Nëse keni Sonos Move, ndiqni këto hapa për të rindezur:

 • Hiqni Move nga baza e karikimit.
 • Shtypni butonin e energjisë për të paktën 5 sekonda ose derisa drita të fiket.
 • Prisni 20 deri në 30 sekonda.
 • Shtypni butonin e ndezjes dhe vendoseni Lëvizni përsëri në bazën e karikimit.

Përfundim

Konfigurimi i një pajisjeje Sonos dhe lidhja e saj me internetin është një proces i thjeshtë. Gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni aplikacionin Sonos, të shtoni pajisjen tuaj në sistem dhe të ndiqni udhëzimet tona.

Pasi të dini se si ta lidhni Sonos me WiFi, mund të shijoni të gjitha llojet e muzikës.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.