Si të ndani fjalëkalimin WiFi nga iPhone në Android

Si të ndani fjalëkalimin WiFi nga iPhone në Android
Philip Lawrence

Ne të gjithë i shohim fjalëkalimet si një pronë të çmuar që rrallë e ndajmë me të tjerët, veçanërisht kur shqetësohemi për sigurinë dhe privatësinë. Por çfarë duhet të bëni kur keni miq ose të ftuar në vendin tuaj?

Ata mund të pyesin shumë mirë për lidhjen tuaj të internetit dhe të kërkojnë një fjalëkalim. Megjithatë, shumica e tyre kërkojnë të shfletojnë më shpejt, të ruajnë përdorimin e të dhënave celulare ose të punojnë në një projekt me ju. Të gjithë jemi kaq të lidhur këto ditë sa që pothuajse të gjithë e shohin internetin si një domosdoshmëri. Pra, nuk mund t'ua mohoni të tjerëve rrjetin tuaj Wi-Fi në shtëpi!

Epo, nëse duhet të ndani fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi me një përdorues Android, është e lehtë ta bëni pa kompromentuar sigurinë e rrjetit tuaj ose të dhënat tuaja. Për më tepër, procesi është i automatizuar për të gjithë përdoruesit e iOS 11, duke e bërë të shpejtë dhe të lehtë lidhjen me Wi-Fi, dhe ne do të flasim më shumë për këtë më vonë në këtë artikull.

Megjithatë, pyetja kryesore është se si a mund të ndani fjalëkalimin tuaj Wi-Fi nga një iPhone në një pajisje Android?

Mund të ndani një fjalëkalim Wi-Fi nga iOS në pajisjen Android?

Përgjigja e thjeshtë për këtë pyetje është po. iOS dhe Android janë sisteme operative që janë pole të ndryshme kur bëhet fjalë për funksionalitetin. Kjo do të thotë se ndarja e detajeve të fjalëkalimit midis këtyre dy sistemeve operative nuk është aq e drejtpërdrejtë sa midis përdoruesve të iPhone.

Megjithatë, nuk është e pamundur!

Nëse keni fjalëkalime të gjata dhe komplekse, ndani Wi-Fifjalëkalimi me miqtë tuaj që përdorin Android mund të jetë një detyrë. Gjithashtu, nuk dëshironi që fjalëkalimi juaj të ruhet në formë teksti në telefonin e dikujt. Pra, lajmi i mirë është se ju mund të ndani fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi me një telefon Android pa kompromentuar sigurinë e rrjetit tuaj.

Filloni me një gjenerues të kodit QR që ju lejon të krijoni një kod QR për miqtë tuaj. Me qasje në kodin QR, gjithçka që duhet të bëjnë miqtë ose të ftuarit tuaj është ta skanojnë atë dhe ata do të mund të lidhen me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Kjo metodë e veçantë është e drejtpërdrejtë dhe e automatizuar. Ju madje mund të ruani detajet e lidhjeve tuaja të internetit për përdorim në të ardhmen. Në këtë mënyrë, nuk keni nevojë të rifusni informacionin vazhdimisht.

Më poshtë është një udhëzues i plotë hap pas hapi për ndarjen e fjalëkalimeve të Wi-Fi midis një iPhone dhe një pajisjeje Android.

Hapi 1- Njihuni me bazat

Vendosni për një aplikacion të kodit QR WiFi për të krijuar kodin tuaj QR. Mund të instaloni ose një aplikacion Qrafter ose Visual Codes. Gjithashtu, pajisja Android marrëse duhet të ketë një aplikacion leximi të kodit QR për të skanuar fjalëkalimin.

Instaloni gjeneratorin e kodit QR në iPhone që është i lidhur me Wi-Fi. Mund të skanohet nga çdo telefon Android vetëm me një trokitje të vetme, duke i dhënë akses në Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: iPhone i lidhur me WiFi, por pa internet - Rregullim i lehtë

Këto janë bazat që duhet të jenë në vend përpara se të filloni marrëveshjen e vërtetë.

4> Hapi 2- Identifikoni rrjetin tuaj

Së pari duhet të dini emrin e rrjetit tuaj Wi-Fi që është publik përtë gjithë dhe sigurohuni që rrjeti juaj të jetë i ndezur. Identifikuesi i grupit të shërbimit, i njohur gjithashtu si SSID, është emri i rrjetit tuaj Wi-Fi.

Nëse nuk jeni plotësisht i sigurt për emrin, mund ta kontrolloni atë te cilësimet e Wi-Fi. Pasi të kapni SSID-në tuaj nga cilësimet, mbani shënim këtë.

Hapi 3- Zgjidhni një gjenerator aplikacioni të kodit QR

Si aplikacionet Visual Codes dhe Qrafter janë të disponueshëm në çdo iOS dyqani i Aplikacioneve. Do t'ju duhet një nga këto për t'ju ndihmuar të krijoni një kod dhe për këtë arsye të ndani fjalëkalimin e Wi-Fi.

Me Visual Codes

 • Instalo aplikacionin Visual Codes
 • Klikoni në 'Shto kodin'
 • Lidhu me Wi-Fi dhe shto SSID-in tënd
 • Fut fjalëkalimin dhe zgjidh llojin e sigurisë
 • Trokit te Krijo kod për të krijuar një kod i ri, unik për të ndarë fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi

Me aplikacionin Qrafter

 • Shkarko aplikacionin nga dyqani Apple (është falas për t'u shkarkuar)
 • Trokitni lehtë mbi opsionin e krijimit për të gjeneruar një kod
 • Klikoni në opsionin e rrjetit Wi-Fi
 • Plotësoni fjalëkalimin SSID këtu
 • Më në fund, klikoni në "Krijo" , dhe do të merrni një kod QR për fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi

Këshillë: Gjithmonë sigurohuni që pajisja juaj të qëndrojë e lidhur me WPA për arsye sigurie. Ju mund t'i etiketoni kodet QR sipas kërkesave tuaja. Kjo metodë do të sigurojë që të gjitha kodet QR që krijoni të mos ngatërrohen.

Hapi 4- Shikoni paraprakisht kodin tuaj

Pasi kodigjenerohet, mund ta shikoni paraprakisht kodin përpara se ta përdorni. Kodet do të ruhen në seksionin e bibliotekës së aplikacionit, ku mund të shikoni edhe një version me madhësi të plotë të kodit.

Ju mund ta ndani kodin nëse nevojitet me opsionin "Ndaj". Sidoqoftë, kjo nuk është një veçori falas pasi përfshin një tarifë dhe nuk është e nevojshme kur ka opsione të tjera. Mund të bësh gjithmonë një pamje ekrani të kodit që do të ruhet në telefonin tënd.

Shiko gjithashtu: Starbucks Wi-Fi nuk funksionon! Këtu është rregullimi i vërtetë

Ka edhe një mënyrë tjetër alternative për ta bërë këtë. Mund t'i vendosni kodet tuaja në aplikacionin Visual Codes ose Qrafter. Bëjeni kodin tuaj të paracaktuar nëse është e nevojshme, duke e bërë më të lehtë për ju që ta ndani atë në të ardhmen.

Hapi 5- Ndani atë me miqtë tuaj Android.

Siç u përmend më lart, gjithmonë mund ta ndani kodin QR me miqtë tuaj përmes emailit, Dropbox-it ose aplikacioneve të mesazheve. Megjithatë, ata mund ta skanojnë kodin nga telefoni juaj.

Duhet të shfaqni kodin tuaj QR dhe miqtë tuaj mund ta skanojnë atë me ndihmën e një aplikacioni skaner. Thënë kjo, miqtë tuaj Android do të kenë nevojë për një skaner QR për të skanuar kodin. Më poshtë kemi përmendur disa lexues të kodit QR që përdoruesit e Android mund t'i shkarkojnë nga Play Store për të skanuar kodin pa mundim:

 • QR Code Reader – nga Kaspersky
 • QR Code Reader and Scanner – nga Green Apple Studio
 • Skaner falas QR – nga Inshot
 • Skaneri i kodit QR- nga Tinylab

Kështu që pasi të instalojnë një lexues të kodit QR, ju mund të shfaqni Kodinga iPhone juaj. Pasi të zbulohet, ata mund të hyjnë në WiFi tuaj me opsionin "Lidhu". Dhe suksesi! Ata tani duhet të lidhen me rrjetin tuaj Wi-Fi pa telashe ose konfuzion minimal.

Përparësitë e përdorimit të një gjeneruesi të kodit QR:

 • Kanali i sigurt dhe i sigurt për ndarjen e fjalëkalimeve
 • Mund të krijoni kode të ndryshme për shumë përdorues
 • Mund ta ruani atë përgjithmonë për kërkesat e ardhshme të ndarjes
 • Do të shmangni shtypjen manuale të fjalëkalimeve
 • Nuk ka cenim të privatësisë

A është më e lehtë ndarja e fjalëkalimeve midis përdoruesve të iPhone?

Apple e ka bërë më të shpejtë dhe më të lehtë për përdoruesit e iPhone që të ndajnë kredencialet e tyre WiFi në krahasim me Android.

Ju duhet vetëm të keni versionin më të fundit të iOS dhe të lidheni me Bluetooth-in e përdoruesit tjetër. Me këtë, ju duhet të shtoni ID-në e përdoruesit tjetër të Apple dhe të ndani rrjetin tuaj WiFi drejtpërdrejt me ta.

Duke përmbledhur

Thjesht duke krijuar një kod QR, mund të ndani lehtësisht rrjetin tuaj WiFi me çdo mik me një pajisje Android. Shikoni të dy aplikacionet e përmendura më sipër dhe zgjidhni të preferuarin tuaj për të ndarë lidhjen tuaj të internetit në mënyrë më efikase. Nuk duhet të shqetësoheni më për sigurinë dhe sigurinë e rrjetit tuaj ndërsa ndihmoni miqtë tuaj!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.