Si të rivendosni WiFi në Windows 10

Si të rivendosni WiFi në Windows 10
Philip Lawrence

Problemet me WiFi mund t'ju zhgënjejnë ndonjëherë, veçanërisht kur nuk mund të kuptoni se çfarë saktësisht po shkakton probleme të rrjetit të lidhjes. Në një rast të tillë, rivendosja e WiFi në Windows 10 mund t'ju ndihmojë. Megjithatë, rivendosja e WiFi përmes cilësimeve të rrjetit duhet të jetë opsioni i fundit pasi të provoni të gjitha metodat e zgjidhjes së problemeve për të rregulluar problemet tuaja me WiFi. Pra, përpara se të rivendosni lidhjen tuaj të rrjetit, përpiquni të zgjidhni problemin dhe adresoni shkakun e saktë duke përdorur Zgjidhjen e problemeve të rrjetit të Windows 10.

Ndërsa rivendos rrjetin tuaj, Windows do të fshijë të gjitha rrjetet WiFi të shtuara më parë, Ethernet, së bashku me kredencialet përkatëse të hyrjes . Ju gjithashtu mund të humbni klientët VPN që keni instaluar në kompjuterin tuaj. Pra, përpara se të vazhdoni të rivendosni rrjetin tuaj, mbani parasysh këto gjëra.

Ka shumë mënyra për të rivendosur rrjetet me valë. Ndonjëherë, do t'ju duhet të përdorni një opsion të vetëm të rivendosjes së rrjetit, dhe nganjëherë do t'ju kërkohet të çinstaloni dhe më pas të riinstaloni drejtuesit e përshtatësve të rrjetit për të rivendosur WiFi. Le t'i hedhim një vështrim metodave të ndryshme për të rivendosur rrjetet me valë në kompjuterët Windows 10.

Zgjidhja 1: Nëpërmjet cilësimeve të paracaktuara të Windows

Mund të rivendosni WiFi në kompjuterët Windows 10 duke përdorur aplikacionin Cilësimet e Windows përmes Cilësimet e rrjetit për të rregulluar problemet e lidhjes. Këtu janë hapat:

Hapi 1 : Hapni kutinë e kërkimit të menusë Start duke shtypur tastet Windows + Q .

Hapi2 : Në menynë Start, shkruani Cilësimet në shiritin e kërkimit dhe shtypni Enter për të hapur Cilësimet e Windows.

Hapi 3 : Aplikacioni Cilësimet e Windows do të hapet aty ku duhet të lëvizni poshtë te Rrjeti & Internet dhe klikoni mbi të.

Hapi 4 : Në Rrjet & Dritarja e cilësimeve të Internetit, shkoni te skeda Statusi.

Hapi 5 : Shkoni te skeda Statusi në panelin e majtë. Shkoni në panelin e djathtë tani, më pas kliko opsionin Rivendosja e rrjetit . Klikoni mbi të.

Hapi 6 : Në ekranin tjetër, do t'ju kërkohet një mesazh paralajmërues që ju paralajmëron për rivendosjen e efekteve të mëvonshme të WiFi. Nëse jeni i sigurt, klikoni në butonin Rivendos tani .

Hapi 7 : Konfirmo rivendosjen e WiFi për herë të fundit duke klikuar në Po Butoni .

Hapi 8 : Mbyllni dritaren e cilësimeve dhe rinisni kompjuterin tuaj Windows 10 pasi të jetë kryer procesi i rivendosjes së lidhjeve të internetit. Tani do të duhet të filloni nga e para dhe të konfiguroni cilësimet e rrjetit nga fillimi.

Zgjidhja 2: Çaktivizo/Aktivizo lidhjen WiFi

Mund të kryesh gjithashtu manualisht një rivendosje të rrjetit për të rregulluar problemet e rrjetit në kompjuterin Windows 10. Në këtë metodë, së pari do t'ju duhet të çaktivizoni përshtatësin e rrjetit dhe më pas ta riaktivizoni atë. Le të hedhim një vështrim në hapat e kësaj metode për të rivendosur cilësimet e rrjetit:

Hapi 1 : Hapni kutinë e kërkimit (përdorni Windows+Q butonin e nxehtë), shkruani Control Panel dhe klikoni në Control Panel nga rezultati i kërkimit.

Hapi 2 : Gjeni Rrjetin dhe artikullin Sharing Center në menynë e Panelit të Kontrollit dhe hapeni atë.

Hapi 3 : Nga paneli i majtë, trokitni lehtë mbi opsionin Ndrysho cilësimet e përshtatësit .

Hapi 4 : Dritarja e re do të shfaqë të gjitha lidhjet në kompjuterin tuaj. Shkoni te lidhja juaj WiFi, kliko me të djathtën mbi të.

Hapi 5 : Klikoni në opsionin Disable nga menyja e kontekstit.

Hapi 6 : Përsëri, klikoni me të djathtën në lidhjen tuaj WiFi dhe zgjidhni opsionin Aktivizo nga menyja.

Kjo do të rinisë përshtatësin tuaj me valë për të kryer një rivendosja e rrjetit dhe ju rilidhni me rrjetin e paracaktuar Wi-Fi.

Zgjidhja 3: Përdorni Command Prompt për të rivendosur WiFi në Windows 10

Mund të rivendosni gjithashtu përshtatësit WiFi nga Windows Command Prompt. Këtu, do t'ju duhet të ekzekutoni një grup komandash rrjeti për të rivendosur adresën IP, për të pastruar DNS dhe për të kryer procese të tjera të konfigurimit të rrjetit për rivendosjen e rrjetit tuaj. Le të kontrollojmë:

Hapi 1 : Së pari, përdorni tastin e shkurtores Win + Q për të hapur kutinë e kërkimit të Windows dhe shkruani Rreshti i komandës në atë.

Hapi 2 : Shkoni te rezultatet e kërkimit të vijës së komandës dhe klikoni në opsionin Run si administrator .

Hapi 3 : Shkruani komandën e mëposhtme: netsh winsock reset dhe më pas shtypni Enter .

Hapi 4 : Pas ekzekutimit të komandës së mësipërme, do t'ju duhet të futni disa komanda të tjera; shkruani dhe shkruani këtë komandë: netsh int ip reset

Hapi 5: Përsëri, kur të përfundojë komanda e mësipërme, shkruani ipconfig /release dhe shtypni Enter .

Hapi 6 : Më pas, fut një komandë tjetër që është: ipconfig /rinew

Shiko gjithashtu: A është standardizuar cilësia Wi-Fi në zinxhirin e Starbucks të Britanisë?

Hapi 7 : Më në fund, shkruani një komandë të fundit: ipconfig /flushdns dhe shtypni Enter.

Hapi 8 : Rinisni PC tuaj Windows 10 për të rivendosur përshtatësit e rrjetit. Pasi të rinisni, do të duhet të shtoni përsëri rrjetin tuaj WiFi dhe fjalëkalimin e tij.

Zgjidhja 4: Riinstaloni drejtuesin e pajisjes me valë për të kryer një rivendosje të rrjeteve Wi-Fi

Në këtë metodë, për të kryer një rivendosje e rrjetit, do t'ju duhet të çinstaloni drejtuesin e pajisjes së rrjetit pa tel dhe ta riinstaloni atë. Hapat që duhen ndjekur janë renditur më poshtë.

Hapi 1 : Hapni shiritin e kërkimit duke përdorur tastin kryesor Win + Q , shkruani Device Manager dhe hapni aplikacionin.

Hapi 2 : Në dritaren e re, lëvizni poshtë te Përshtatësi i rrjetit dhe klikoni mbi të për ta zgjeruar.

Hapi 3 : Klikoni dy herë në përshtatësin tuaj Wi-Fi, i cili do të hapë Vetitë e përshtatësve të rrjetit tuaj.

Hapi 4 : Në dritaren Vetitë e përshtatësve të rrjetit, lundroni te skeda Driver .

Hapi 5 : Do të shikoni opsione të ndryshme në skedën Driver; zgjidhni Çinstaloni pajisjen opsion.

Hapi 6 : Në ekranin tjetër, do t'ju kërkohet të konfirmoni çinstalimin e drejtuesit. Klikoni në opsionin Çinstalo për ta konfirmuar.

Tani, mbyllni dritaren e Vetive të Pajisjeve të Rrjetit dhe rinisni kompjuterin tuaj Windows 10. Ndërsa e bëni këtë, drejtuesi i rrjetit do të riinstalohet automatikisht me cilësimet e paracaktuara dhe do të kryhet një rivendosje e rrjetit.

Shënim: Nëse çinstalimi nuk funksionon, rekomandohet të kontrolloni nëse jeni duke përdorur një version të vjetëruar të drejtuesit të WiFi. Nëse po, përditësojeni duke përdorur "Menaxherin e pajisjes së Windows" ose shkoni në faqen zyrtare të prodhuesit të pajisjes dhe shkarkoni dhe instaloni versionin më të fundit të drejtuesit.

Nëse problemet e rrjetit vazhdojnë, lidheni me një rrjet tjetër wi-fi pasi mund të jetë në rast se problemi qëndron me ofruesin tuaj të internetit të rrjetit.

Përfundim

Rivendosja e rrjetit zakonisht kërkohet kur nuk jeni në gjendje të zbuloni dhe rregulloni një problem të lidhjes me internetin. Ai i kthen cilësimet e rrjetit tuaj në gjendjen origjinale. Kjo rrit punën tuaj pasi do t'ju kërkohet të shtoni të gjitha rrjetet tuaja WIFi dhe fjalëkalimet e tyre përsëri manualisht. Nëse vazhdoni të përballeni me gabime WiFi dhe asgjë nuk duket se e rregullon atë, mund të provoni Rivendosjen e Rrjetit WiFi në Windows 10 pasi ky mbetet opsioni i vetëm. Windows 10 ofron metoda të shumta për të rivendosur rrjetin tuaj.

Rekomanduar për ju:

Si të rregulloni problemet me WiFi pas Windows 10Përditëso

Si të lidheni me WiFi të fshehur në Windows 10

Si të aktivizoni WiFi në Windows 10

Shiko gjithashtu: Pse portat Ethernet nuk funksionojnë në ruter? Këtu është një rregullim i lehtëPhilip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.