Udhëzues i plotë mbi konfigurimin e Zgjeruesit WiFi të Opticover

Udhëzues i plotë mbi konfigurimin e Zgjeruesit WiFi të Opticover
Philip Lawrence

A po kërkoni një udhëzues se si të konfiguroni zgjeruesin tuaj të ri Opticover Wi-Fi? Nëse po, atëherë keni ardhur në vendin e duhur.

Ruterët WiFi të gjeneratës aktuale janë në gjendje t'ju ofrojnë një rrjet të shkëlqyer pa tel. Megjithatë, secila prej tyre është e kufizuar nga diapazoni i rrjetit të tyre. Për më tepër, ekziston edhe faktori i ndërhyrjes që varet nga konfigurimi i shtëpisë tuaj.

Opticover Wireless Extender vjen në variante të shumta. Sidoqoftë, më i famshmi është Opticover N300. Në këtë udhëzues, ne do të përdorim N300 si zgjeruesin tonë për tutorialin. Nëse keni një tjetër zgjerues WiFi Opticover, atëherë mund të ndiqni gjithashtu hapat e përmendur këtu.

Pra, le të fillojmë.

Konfigurimi i rrjetit me valë Opticover Wi-Fi Extender

Përpara se të filloni, është thelbësore të testoni përputhshmërinë e zgjeruesit Opticover WiFI me ruterin tuaj me valë. Zgjeruesi WiFi Opticover mbështet si me një brez ashtu edhe me dy brez. Nëse ruteri juaj i mbështet ato, atëherë jeni mirë të shkoni. Gjithashtu, procesi i konfigurimit varet nga brezi që do të përdorni.

Opticover ofron opsione lidhjeje për përdoruesit në tre mënyra:

 • Modaliteti AP, i njohur gjithashtu si modaliteti i pikës së hyrjes
 • Modaliteti i përsëritësit
 • Modaliteti i ruterit

Me Opticover, mund të lidheni lehtësisht me çdo ruter të markës atje. Për t'iu afruar konfigurimit, keni dy opsione:

 • Opsioni i butonit WPS
 • Hyrja në ndërfaqen e internetitopsion.

Le t'i eksplorojmë të dyja më poshtë.

Duhet të zgjeroni rrjetin tuaj Wi-Fi duke përdorur zgjeruesin e rrezes me valë Opticover deri në fund të tutorialit. Gjithashtu, zgjeruesi funksionon me pothuajse çdo ruter WiFi.

Opticover WiFi Repeater Extender Setup Method WPS

Nëse nuk dëshironi të kaloni në cilësime komplekse dhe të filloni me pajisjen e përsëritësit Opticover WiFi si sa më shpejt të jetë e mundur, duhet të përdorësh metodën WPS.

Është një metodë e thjeshtë Bëje vetë(DIY).

Për të filluar me metodën, duhet të marrësh Përsëritës WiFi Opticover nga kutia e tij. Pasi të hapet kutia, duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm.

 • Lidheni përsëritësin WiFi OptiCover në energji. Mund të përdorni çdo prizë të mbështetur në mur. Për konfigurimin, duhet të lidheni pranë ruterit tuaj WiFi. Do të ishte më mirë nëse do të ndizni gjithashtu energjinë nga ana e djathtë.
 • Tani do të gjeni një modalitet ndërprerës në anën e zgjatuesit WiFi.
 • Nga aty, kaloni në modaliteti i përsëritësit.
 • Tani duhet të shtypni butonin WPS për të paktën GJASHTË sekonda ose derisa drita të pulsojë. Kjo do të nisë WPS.
 • Më pas, duhet të shkoni te ruteri juaj WiFI dhe të shtypni butonin WPS në të.
 • Prisni pak. Zgjeruesi Wi-Fi Opticover do të rindizet dhe pas kësaj do të shfaqë drita të forta që sinjalizojnë se lidhja është e suksesshme. Ngjyra e sinjalit është e gjelbër e fortë.
 • Pasi të përfundojë konfigurimi,tani është koha që ju të zhvendosni zgjeruesin Opticover në një vend të centralizuar për një rrjet më të mirë me valë.

Në disa raste, lidhja mund të dështojë. Në këtë rast, duhet të siguroheni që ruteri Wi-Fi po pranon sinjale WPS. Për të kontrolluar, duhet të identifikoheni në cilësimet e ruterit Wi-Fi dhe më pas të aktivizoni WPS nëse nuk lejohet.

Konfigurimi i ndërfaqes së uebit të Zgjeruesit të Opticover WiFi Repeater

Më pas vjen uebi i zgjerimit WiFi OptiCover konfigurimi i ndërfaqes. Ky konfigurim është paksa kompleks dhe mund të kërkojë përvojë teknike. Nëse nuk keni punuar kurrë me ruterat Wi-FI, atëherë mund ta keni të vështirë. Megjithatë, nëse i ndiqni hapat në mënyrë korrekte, ju jeni mirë të shkoni. Le të fillojmë.

Mund ta lidhni Opticover-in me kompjuterin tuaj nëpërmjet një kablloje ethernet. Kjo do t'ju ndihmojë të përdorni cilësimet e zgjeruesit Wi-Fi nga kompjuteri juaj. Nëse nuk keni një kabllo ethernet, mund të lidheni edhe me emrin e paracaktuar të WiFI SSID. Detajet e adresës IP të parazgjedhur për zgjeruesin WiFI Opticover janë të pranishme në pjesën e pasme.

Shiko gjithashtu: Moduli Blink Sync nuk lidhet me Wi-Fi - Rregullim i lehtë

Megjithatë, nuk keni pse ta kërkoni atë pasi ne ju mbuluam. Adresa IP e parazgjedhur për Opticover është 192.168.188.

Mund ta qaseni gjithashtu duke përdorur URL-në -ap.setup.

Për hyrjen për herë të parë, emri i hyrjes nuk zbatohet . Kjo do të thotë që mund ta lini bosh. Tani, për fjalëkalimin, ai mund të jetë bosh ose admin, 1234, osefjalëkalimi.

Tani, le të fillojmë me ndërfaqen e uebit të identifikimit. Hapat që duhet të ndiqni përfshijnë:

 • Lidhni zgjatuesin Opticover në prizën e energjisë. Sigurohuni që të jetë në afërsi të ruterit tuaj kryesor Wi-Fi.
 • Tani ndryshoni butonin e modalitetit në modalitetin e përsëritësit.
 • Nga atje, duhet të shkoni te Wi-Fi opsion në laptop/mobil/desktop.
 • Atje do të shihni SSID-në e parazgjedhur të Wi-Fi Opticover Extender.
 • Pasi të lidheni me të, tani mund të lëvizni në shfletuesin e uebit të pajisjes tuaj .
 • Nga atje, hapni faqen e identifikimit Opticover duke shtypur //ap.setup ose //192.168.188.1.
 • Faqja e identifikimit do të ngarkohet pas një kohe. Tani ju duhet të identifikoheni duke përdorur emrin e përdoruesit/fjalëkalimin që mund të gjendet në pjesën e pasme të Opticover.

Kjo do të hapë faqen e statusit për Opticover. Faqja e statusit do të shfaqë informacione të tilla si:

 • Versioni i firmuerit
 • Uptime
 • Statusi i lidhjes
 • Modaliteti me valë

Do të shihni gjithashtu një meny të magjistarit në fund. Pasi të klikoni mbi të, do t'ju duhet të prisni që ajo të ripopullojë listën e të gjitha rrjeteve WIFI aty pranë. Nga lista, ju duhet të gjeni ruterin tuaj kryesor WiFI.

Pasi të keni përfunduar, klikoni mbi të dhe më pas futni fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi për t'u lidhur me të. Duhet të futësh fjalëkalimin që të mund të autorizosh lidhjen ndërmjet ruterit dhe zgjeruesit.

Nga aty, duhet të caktosh SSID-in e përsëritësit. Zgjedhjee përsëritësit SSID varet tërësisht nga ju. Mund të zgjidhni të përdorni SSID-in e vjetër të rrjetit Wi-FI ose të përdorni një të ri. Tani, ju duhet të klikoni në "Connect" dhe më pas të klikoni në Ruaj cilësimet.

Kjo do të riniset router WiFI. Nëse jo, rindizni manualisht dhe ndiqni hapin tjetër.

Pasi ta bëni këtë, mund të kontrolloni statusin e përsëritësit nga faqja e statusit. Nëse shfaqet me ngjyrë jeshile, atëherë lidhja është e suksesshme.

Zgjidhja e problemeve të opticoverit me ruterin me valë

Ndonjëherë, gjërat mund të shkojnë keq dhe mund ta gjeni veten të mbërthyer dhe të paaftë ta lidhni zgjeruesin me ruterin tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të provoni disa zgjidhje problemesh për ta bërë atë të funksionojë.

 • Nëse nuk mund të identifikoheni në zgjeruesin Opticover, duhet të kontrolloni dy herë nëse jeni duke u identifikuar në adresën e saktë IP.
 • Gjithashtu, sigurohuni që ruteri WiFi të mos jetë i konfiguruar me një adresë IP statike.
 • Sigurohuni që po përdorni emrin e saktë të përdoruesit dhe fjalëkalimin për t'u identifikuar.

Nëse gjërat ende nuk po funksionojnë, atëherë mbase provo të rivendosësh në gjendje fabrike zgjatuesin e rrezes me valë. Për të rivendosur, duhet të përdorni hapat e mëposhtëm:

Shiko gjithashtu: Çfarë duhet të bëni kur PS4 juaj nuk do të lidhet me WiFi
 • Ndizni përsëritësin duke e futur në prizë
 • Pasi të jetë nisur, do të gjeni një buton të vogël rivendosjeje në përsëritësin. Mund të jetë gjithashtu një vrimë e vogël në varësi të modelit.
 • Tani mbajeni butonin e rivendosjes për 8-10 sekonda. Do të rivendosë dritat. Pasi të keni përfunduar, lëshojenidhe prisni që të rindizet. Mund të duhen diku 2-3 minuta që ai të rivendoset në cilësimet e fabrikës.

Përfundim

Kjo na çon në fund të konfigurimit tonë të zgjeruesit WiFi Opticover. Ju duhet të jeni në gjendje të konfiguroni saktë përsëritësin tuaj duke përdorur metodat që kemi ndarë këtu. Gjithashtu, mund të ndiqni manualin e përfshirë si udhëzues.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.