Dyqani i Google Play nuk funksionon në Wi-Fi

Dyqani i Google Play nuk funksionon në Wi-Fi
Philip Lawrence

Përfytyroni këtë: jeni ulur me pajisjen tuaj, të etur për të shkarkuar aplikacionin tuaj të preferuar dhe boom! Shkarkimi nuk mund të klikohet. A bie një zile ky skenar? Ashtu si ju, ne jemi të sigurt se edhe shumë përdorues të tjerë kanë qenë viktima të situatave të tilla të çrregullta.

Në këta skenarë, pjesa më e keqe është se përdoruesit ndihen të pafuqishëm pasi nuk mund të kuptojnë se si të kalojnë ' Dyqani i Google Play nuk funksionon me problemin Wi-Fi. Megjithatë, do të ishe i lumtur të dije se veçoritë miqësore për përdoruesit e aplikacionit të "Luaj me Google" nuk do t'ju lënë të zhgënjeheni.

Shiko gjithashtu: Pse Nook nuk do të lidhet me WiFi dhe si ta zgjidhim atë?

Me pak fjalë, mund t'i rregulloni shpejt problemet me Wi-Fi të Google Playstore dhe t'i shpëtoni frikës së 'jo' lidhjen' shfaqen.

Pra, lidhuni dhe bëhuni gati, pasi ne do të diskutojmë në këtë postim se si ta mbani dyqanin e Google Play hapur dhe të funksiononi me një lidhje të qëndrueshme interneti.

Çfarë është Google PlayStore?

Google PlayStore vjen në formën e një aplikacioni. Përdoruesit mund të shkarkojnë aplikacione dhe programe të ndryshme për pajisjet e tyre me programe si "Google Play Store".

Meqenëse "Google Play Store" është një platformë globale, prandaj ai u ofron konsumatorëve lojëra online me pagesë dhe falas, libra, muzikë, shëndet dhe palestër aplikacionet dhe shumë më tepër.

Si ta lidh GooglePlay me Wi-Fi?

Google Playstore është para-instaluar në pajisjet android; prandaj, nuk keni nevojë të shkarkoni ndonjë softuer për ta instaluar atë. Sidoqoftë, duhet të lidhni pajisjen tuaj meinterneti nëpërmjet Wi-Fi ose të dhënave celulare ose një hotspot për të hyrë në përmbajtjen e "Dyqanit të Play".

Mund ta nisni "Google Play Store" nëpërmjet wifi duke përdorur hapat e mëposhtëm:

 • Aktivizo funksionin Wifi në pajisjen tuaj në mënyrë që të mund të lidheni me rrjetin që keni zgjedhur.
 • Futni detajet e kërkuara për rrjetin dhe ai do t'i japë akses në pajisjen tuaj.
 • Pasi të jeni lidhur me Wi-Fi , shkoni te 'Menuja' e pajisjes tuaj dhe hapni Google Play Store.
 • Lidhni Google Play Store me një llogari Google. (Mund të krijoni një llogari të re duke hapur faqen e hyrjes në llogarinë Google'. Konfiguro llogarinë me detaje si emri, emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi.)
 • Pasi llogaria juaj të lidhet me Play Store, do të shihni aplikacione dhe programe të panumërta kur lëvizni poshtë ekranit. Kjo do të thotë se "Dyqani yt i "Luaj me Google" funksionon përmes lidhjes aktuale Wi-Fi.

Si mund ta konfiguroj GooglePlay të përditësohet vetëm në Wi-Fi?

Dyqani GooglePlay përditëson rregullisht versionin e tij ekzistues në pajisjen tuaj. Këto përditësime automatike ju shpëtojnë nga telashet e përditësimit manual të aplikacionit. Megjithatë, nëse pajisja juaj funksionon me të dhëna celulare, atëherë paketa juaj e internetit do të konsumohet tërësisht nga përditësime të tilla.

Mënyra më e mirë për të shmangur këtë shqetësim është të lidhni pajisjen tuaj vetëm me Wi-Fi.

0>Si një masë paraprake shtesë, mund të bëni ndryshimet e mëposhtme në mënyrë që Dyqani i Google Play të përfshijë përditësimevetëm me Wi fi:

 • Hapni Play Store dhe klikoni mbi tre pikat që ndodhen në këndin e majtë.
 • Lëvizni poshtë dhe hapni skedën "Cilësimet".
 • Klikoni në butonin "Përditëso automatikisht aplikacionet". Një dritare e re pop-up do të shfaqet me tre zgjedhje. Duhet të zgjidhni opsionin "Përditësimet automatike vetëm përmes Wi-Fi".
 • Tani Dyqani Google Play do të përditësojë gjithçka vetëm me një lidhje Wi-Fi.

Pse nuk është GooglePlay Store Punon?

Shumë faktorë mund të shkaktojnë që "Dyqani GooglePlay" të prishet dhe të ndalojë së punuari në pajisjen tuaj. Le të hedhim një vështrim në disa nga problemet e zakonshme që hasen në dyqanet e Google Play së bashku me zgjidhjet e tyre:

Zbulo problemin

Nëse dyqani juaj i Google Play nuk po përgjigjet ashtu siç dëshironi, ju keni për të kuptuar se çfarë e krijon këtë problem. Mund të filloni duke kontrolluar statusin e Playstore përmes një shërbimi si një detektor poshtë.

Këto programe do t'ju ndihmojnë të konfirmoni nëse problemi është nga fundi juaj ose i lidhur me serverin dhe shërbimet e Google.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni ruterin për të përdorur protokollet WPA3

Pasi të keni kuptuar se problemi nuk lidhet me shërbimet e Google, atëherë duhet të provoni zgjidhjet e mëposhtme:

Kontrolloni lidhjen në internet

Kini parasysh se GooglePlay Store nuk funksionon pa një lidhje të qëndrueshme në internet. Ruteri juaj mund të jetë duke transmetuar sinjale të ulëta që pajisja juaj nuk mund t'i zbulojë. Në këtë rast, duhet të rivendosni ruterin.

Po ashtu mundenikaloni nga Wi-Fi në lidhjen e të dhënave celulare pasi ndonjëherë fuqia e të dhënave celulare mund ta bëjë dyqanin tuaj GooglePlay në internet.

Kontrolloni cilësimet e orës dhe datës

Kjo mund të jetë e papritur për ju, por nëse keni Cilësimet e gabuara të datës dhe orës në pajisjen tuaj Android mund të ndalojnë funksionimin e Dyqanit GooglePlay. Me pak fjalë, përveç jush, Google Play Store përdor gjithashtu veçorinë e datës dhe orës së disponueshme në pajisjet.

Mund të rregulloni cilësimet e orës dhe datës së pajisjes tuaj me këto hapa:

 • Shkoni te skeda "Cilësimet" në pajisjen tuaj.
 • Klikoni Data dhe Ora" dhe kontrolloni nëse pajisja juaj përdor funksionin automatik të datës dhe orës të ofruar nga rrjeti juaj. Nëse jo, atëherë duhet ta aktivizoni.
 • Nëse aplikacioni juaj i dyqanit të luajtjes mbetet akoma i bllokuar pasi e keni bërë këtë, duhet të çaktivizoni funksionin automatik të datës dhe orës.
 • Tani futni datën -Kohoni me dorë dhe sigurohuni që të vendosni detajet e sakta.

Rikontrolloni Dyqanin GooglePlay

Mund të vëreni se aplikacioni juaj i Dyqanit GooglePlay është i ngrirë dhe i mbërthyer; kjo tregon se duhet ta ndaloni menjëherë aplikacionin. Ju mund ta bëni këtë duke hapur skedën "Cilësimet" dhe duke zgjedhur veçorinë "ndalimi me forcë" që ndodhet në aplikacionet & Opsioni i njoftimeve.

Mund të kontrolloni gjithashtu cilësimet e aplikacionit Google Play Store me hapat e mëposhtëm:

Kontrolloni versionin aktual të aplikacionit

Zakonisht përditësimet e GooglePlay Store vetë, por ndonjëherëato përditësime nuk janë të integruara me aplikacionin e pajisjes sate sapo të dalin.

Kjo do të thotë se ndoshta po hasni vështirësi vetëm sepse jeni duke punuar me një version më të vjetër të aplikacionit.

A. Zgjidhja e shpejtë për këtë problem është të rifreskoni Shërbimet e Google Play dhe të instaloni versionin më të fundit të aplikacionit të "Dyqanit të Google Play".

Pastroni cache-in

Pastroni memorien e GooglePlayStore është një tjetër hak i praktikuar nga përdoruesit ashtu siç është bërë rezultate premtuese. Një memorie e fshehtë është njësia e ruajtjes së pajisjes suaj që ruan skedarë, të dhëna, imazhe dhe gjëra të tjera multimediale pas hapjes së një aplikacioni ose vizitës së një faqe interneti.

Mund ta zbrazni atë duke shkuar te "Aplikacionet" ose " Dosja e "Menaxherit të aplikacionit" dhe klikoni mbi "Pastroni memorien".

Pasi ky hap të përfundojë me sukses, duhet të rihapni Dyqanin Google Play dhe të shihni nëse po funksionon apo jo.

Fshi "Dyqanin e Google Play". Të dhënat

Kjo mund të tingëllojë e ashpër, por ndonjëherë nuk keni asnjë mundësi tjetër përveç fshirjes së të dhënave të Dyqanit GooglePlay.

Me këtë opsion, ju do të hiqni të gjitha informacionet e ruajtura si skedarët, llogaritë, bazat e të dhënave, duke përfshirë të dhëna komplekse.

Për të fshirë të dhënat e Play Store, duhet të shkoni te "Aplikacionet" ose "Menaxheri i aplikacioneve" në pajisjen tuaj dhe të klikoni "pastroni të dhënat". Në disa pajisje, ky opsion është i disponueshëm në dosjen "Hapësira ruajtëse".

Pastroni shërbimet e GooglePlay

Mund të supozoni se Dyqani GooglePlay dhe Shërbimet GooglePlay janëe njëjta gjë, por në realitet nuk është kështu. Shërbimet e "Luaj me Google" veprojnë si një lehtësues midis aplikacioneve të instaluara dhe seksioneve të ndryshme të pajisjes suaj.

Zakonisht, do të zbuloni se pastrimi i memories së memories së shërbimeve të "Luaj me Google" mundëson që aplikacioni i dyqanit "Luaj Google" të funksionojë siç duhet.

Mund ta fshini cache-in e Shërbimeve të Google Play me hapat e mëposhtëm:

 • Hapni dosjen "Cilësimet" dhe shkoni te "Aplikacionet" ose "Menaxheri i aplikacioneve".
 • Kërko aplikacionin e Shërbimit Google Play (ka një ikonë të pjesës së enigmës). Klikoni në butonin 'pastroni cache'.
 • Nëse edhe kjo veçori dështon, zgjidhni "Menaxho hapësirën" ose "Menaxho hapësirën ruajtëse" dhe kliko "fshij të gjitha të dhënat".

Rivendosja. Llogaria e Google në pajisje

Nëse metodat e mësipërme rezultojnë të kota, atëherë si mjet i fundit, mund të rivendosni llogaritë e Google në pajisjen tuaj. Ky hap është mjaft i drejtpërdrejtë.

Së pari, duhet të hiqni llogarinë tuaj të Google nga seksioni "Llogaritë" të pajisjes tuaj.

Pasi të keni arritur të hiqni të gjitha llogaritë e Google, atëherë duhet të rifilloni - shtoni ato. Sigurohuni që të vazhdoni duke kontrolluar nëse ky hap e zgjidhi problemin apo jo.

Kontrolloni në aplikacionet e palëve të treta

Ndonjëherë "Dyqani i Google Play" vuan për shkak të aplikacioneve të tjera në pajisjen tuaj. Më poshtë janë disa mënyra për të shmangur problemet e shkaktuara nga aplikacionet e palëve të treta:

Aktivizo aplikacionet e çaktivizuara

Aplikacionet e çaktivizuara mund të zbuten me veçoritë eGoogle Play Store. Nëse i keni çaktivizuar aplikacionet së fundi, duhet të hapni "Menaxherin e aplikacioneve" në pajisjen tuaj dhe t'i aktivizoni ato.

Hiq cilësimet e VPN

VPN-të janë të shkëlqyera për të punuar me të, por ato priren të krijojnë lidhje probleme për Google Play. Nëse pajisja juaj aktuale ka një VPN të instaluar në të, atëherë duhet ta çinstaloni.

Hapat e mëposhtëm do t'ju lejojnë të çaktivizoni VPN-në në pajisjen tuaj android:

 • Hapni "Cilësimet" ' tab dhe klikoni në 'Më shumë' ose 'Më shumë Rrjete'.
 • Zgjidhni opsionin 'VPN' dhe fikeni atë.

Kontrolloni Menaxherin e Shkarkimeve

Bëni sigurohuni që "Menaxheri i Shkarkimit" është i aktivizuar në pajisjen tuaj. Përndryshe, dyqani i "Luaj me Google" nuk do të nisë.

Mund të kontrolloni statusin e "Menaxherit të Shkarkimit" në dosjen "Menaxheri i aplikacioneve". Nëse e shihni këtë veçori të çaktivizuar në pajisjen tuaj, atëherë duhet ta aktivizoni shpejt.

Ndryshoni modalitetin e pajisjes tuaj

Shumë njerëz i kanë zgjidhur problemet e "Dyqanit të Google Play" me një ndryshim të thjeshtë në profilin e pajisjes së tyre. Në shumicën e skenarëve, kalimi nga modaliteti normal në modalitetin e aeroplanit dhe më pas kthimi në mënyrën e zakonshme ka bërë mrekulli. Mund ta provosh këtë opsion dhe të shikosh nëse funksionon për ty.

Fshi përditësimet nga Google Play

Një mënyrë e zakonshme për të rregulluar çdo aplikacion është riinstalimi i tij. Nuk mund ta riinstaloni Google Play Store sepse është një aplikacion sistemi. Sidoqoftë, mund të provoni diçka të ngjashme me tëduke çinstaluar përditësimet e këtij aplikacioni.

Nëse doni të bëni ndryshime në Google Play, atëherë duhet:

 • Hapni skedën "Cilësimet" dhe zgjidhni "Aplikacionet" ose " Menaxheri i aplikacionit.'
 • Klikoni në aplikacionin "Luaj Google" dhe trokitni lehtë mbi "Çinstaloni përditësimet".

Rihapni Google Play dhe shikoni nëse ka filluar të funksionojë pas këtij hapi.

Përfundim

Aplikacioni Google Play sjell shumëllojshmëri dhe argëtim në pajisjen tuaj. Po, mund të të duhet të hasësh disa probleme teknike dhe probleme me këtë aplikacion, por ato janë të zgjidhshme.

Nëse hasni ndonjë problem me aplikacionin Play Store, ju rekomandojmë të provoni zgjidhjet e përmendura më sipër. Me këto zgjidhje të thjeshta, ju mund të kapërceni ankthin e të pasurit një aplikacion jofunksional dhe atë gjithashtu brenda një kohe të shkurtër.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.