Rregullim: Kompjuteri Windows 10 nuk do të qëndrojë i lidhur me WiFi

Rregullim: Kompjuteri Windows 10 nuk do të qëndrojë i lidhur me WiFi
Philip Lawrence

A vuan kompjuteri juaj Windows 10 nga problemet e lidhjes Wi-Fi? Apo lidhja juaj me valë po shkëputet vazhdimisht?

Nëse i jeni përgjigjur po në secilën pyetje, atëherë jeni në vendin e duhur.

Këtu kemi bashkuar një listë të zgjidhjeve të mundshme për t'ju ndihmuar rregulloni problemet tuaja me WiFi dhe kthehuni të lidhur me internetin.

Por së pari, ja një vështrim i shpejtë në arsyet e ndryshme pse mund të keni probleme me shkëputjen e WiFi:

Arsyet e zakonshme për lidhjen WiFi Problemet

Cilësimet e ndryshuara të përshtatësit të rrjetit:

A i keni ndryshuar së fundi cilësimet e përshtatësit të rrjetit?

Nëse po, mund të keni ndryshuar opsione specifike thelbësore si "frekuenca e kanalit varg", duke çuar në probleme të lidhjes.

Drejtues Wi-Fi të vjetëruar ose të korruptuar:

Shoferi Wi-Fi funksionon si një ndërfaqe softuerike midis sistemit tuaj operativ dhe marrësit fizik Wi-Fi.

Nëse drejtuesi i Wi-Fi në sistemin tuaj është i vjetëruar ose i dëmtuar, mund të çojë në probleme me Wi-Fi.

Windows 10 çaktivizon pajisjen e rrjetit për të kursyer energji:

Windows 10 ka një veçori të integruar që çaktivizon pajisje të ndryshme, duke përfshirë modulin Wi-Fi, për të kursyer energji dhe për të zgjatur jetën e baterisë.

Veçoria është e dobishme për laptopët. Megjithatë, problemet në cilësimet e menaxhimit të energjisë mund të shkaktojnë që sistemi juaj operativ të çaktivizojë modulin Wi-Fi, duke shkaktuar automatikisht problemin tuaj.

Problemet me Wi-Fi Sense:

Wi-Fi Sense është një veçori e prezantuar me Windows 10. Është krijuar për t'ju ndihmuar të lidheni shpejt me rrjetet e tjera Wi-Fi, në mënyrë që të jeni gjithmonë të lidhur me internetin.

Nëse zbulon se sinjali aktual i rrjetit Wi-Fi është i dobët, ai do t'ju shkëputë nga ai dhe më pas do t'ju lidhë me një rrjet më të fortë të zbuluar.

Megjithatë, funksioni jo gjithmonë funksionon siç është planifikuar dhe ju bën të shkëputeni automatikisht.

Sinjali i dobët Wi-Fi ose dëmtim fizik i ruterit:

Ngjarja e problemeve të lidhjes Wi-Fi në kompjuterin tuaj Windows 10 mund të rezultojë nga vendosja e ruterit shumë larg. Në atë rast, për shkak të sinjalit të dobët, mund të shkëputeni.

Shiko gjithashtu: Cox WiFi nuk funksionon? 10 mënyra të sigurta për ta rregulluar atë!

Një problem tjetër i mundshëm është se ruteri juaj, modemi, apo edhe kablloja lidhëse e ethernetit kanë pësuar dëmtime fizike dhe nuk funksionojnë siç duhet.

Pra, këto ishin disa nga arsyet e zakonshme pse mund të përballeni me gabime të lidhjes me internetin. Tani që e dini se çfarë i shkakton problemet, këtu është një udhëzues i shpejtë se si mund t'i rregulloni këto probleme.

Si të rregulloni problemet e lidhjes Wi-Fi në Windows 10

Më poshtë, ne kemi përpiloni një listë të zgjidhjeve të mundshme për problemet tuaja të lidhjes W-Fi. Të gjitha zgjidhjet janë në rendin e kompleksitetit më të vogël dhe ju këshillojmë që të kaloni listën nga lart poshtë.

Gjithashtu, përpara se të fillojmë, ja një vështrim në disanga gjërat që duhet të bëni përpara se të vazhdoni dhe të filloni të aplikoni këto zgjidhje.

Parakushtet

 • Kryeni një kopje rezervë:

Meqenëse do të bëjmë ndryshime në cilësimet dhe konfigurimet e ndryshme të sistemit, këshillohet që të kryeni një kopje rezervë të sistemit për të qenë në anën e sigurt.

Në këtë mënyrë, edhe nëse diçka prishet, do të keni një pikë e restaurimit të punës për t'u rikthyer. Këtu është një udhëzues se si të bëni kopje rezervë të kompjuterit tuaj Windows 10.

 • Përdorni një llogari administratori :

Disa nga rregullimet që do të kryejmë kërkojnë të keni Privilegjet e administratorit. Nëse nuk jeni duke përdorur tashmë një llogari administratori, do t'ju duhet të krijoni një duke përdorur këtë udhëzues.

Tani që keni bërë një kopje rezervë të sistemit dhe jeni identifikuar me një llogari administratori, është koha që të filloni të rregulloni Rrjeti Wi-Fi dhe lidhuni përsëri me lidhjen tuaj të internetit.

#1. Ekzekutoni Zgjidhjen e problemeve të rrjetit

Nëse problemi është me përshtatësin e rrjetit, duhet ta rregulloni duke ekzekutuar zgjidhjen e problemeve të rrjetit që vjen me Windows 10. Është një mjet i shkëlqyeshëm për t'ju ndihmuar të rregulloni problemet e zakonshme në sistemin tuaj dhe t'ju zbulojë i lidhur përsëri me rrjetin tuaj WiFi.

Shiko gjithashtu: Konfigurimi me valë Hp Deskjet 3755

Këtu është një udhëzues i shpejtë se si të ekzekutoni zgjidhjen e problemeve të rrjetit:

 1. Së pari, shtypni Windows + R për të nisur programin "Run". Tani shkruani "control" dhe klikoni butonin OK. Kjo do të hapë panelin e kontrollit.
 2. Brenda panelit të kontrollit, renditniModaliteti i shikimit për të shfaqur Ikonat e mëdha . Kjo do të shfaqë opsionin Zgjidhja e problemeve . Klikoni mbi të.
 3. Tjetra, klikoni në Rrjeti dhe Interneti .
 4. Në ekranin e mëposhtëm, kërkoni opsionin – Rrjeti Adapter. Klikoni atë.
 5. Ndiqni udhëzimet në ekran për të filluar procesin automatik të diagnostikimit dhe riparimit.
 6. Pasi të keni përfunduar, rinisni kompjuterin tuaj Windows 10.

Tani kontrolloni për të parë nëse problemi i lidhjes Wi-Fi është zgjidhur. Nëse jo, vazhdoni me metodën tjetër.

#2. Përditësoni drejtuesit e Wi-Fi

Nëse problemi i lidhjes Wi-Fi rrjedh nga drejtuesit e rrjetit të vjetëruar ose të dëmtuar, mund ta rregulloni shpejt duke i përditësuar ato. Ja se si:

 1. Shtypni Windows + X për të hapur Menunë e Lidhjes së Shpejtë. Nga atje, zgjidhni opsionin Device Manager .
 2. Tani klikoni në shigjetën pranë opsionit Network Adapter për ta zgjeruar atë.
 3. Klikoni dy herë në opsionin "Adapter". Kjo do të hapë një dritare të re.
 4. Shko te skeda Driver. Këtu do të gjeni opsionin "Përditëso shoferin". Klikoni mbi të.
 5. Windows do të fillojë automatikisht të kërkojë drejtuesin më të ri në internet.
 6. Nëse Windows nuk mund të gjejë drejtuesin më të fundit, mund të shkoni në faqen e internetit të prodhuesit tuaj dhe të shkarkoni shoferi i përshtatësit nga atje. Pasi të shkarkohet në sistemin tuaj, përsëritni hapat 1-5 përsëri për të instaluar drejtuesin.
 7. Pasi të instalohet drejtuesi i ri, rinisni sistemin tuaj.

Tani, kontrolloni nëse sistemi juajende vazhdon të shkëputet nga rrjeti juaj me valë. Nëse problemi ende nuk është rregulluar, kontrolloni metodën tjetër.

#3. Kaloni rrjetin e shtëpisë nga publik në privat

Nëse e keni zgjedhur rrjetin tuaj Wi-Fi në shtëpi si "Publik", mund të shkaktojë probleme me lidhjen. Kalimi në "Privat" mund ta rregullojë atë.

 1. Klikoni në Rrjeti & Ikona Internet në sirtarin e sistemit në këndin e poshtëm djathtas të ekranit. (Nëse nuk e shihni këtë opsion, klikoni në ikonën e shigjetës për të zbuluar artikujt e fshehur)
 2. Tani do të shihni rrjetin me të cilin jeni lidhur. Klikoni me të djathtën mbi të dhe hapni "Properties".
 3. Kalo te skeda "Profili i rrjetit". Nga këtu, ndryshoni llojin e lidhjes nga Publike në Private.
 4. Tani provoni internetin dhe shikoni nëse vazhdon të shkëputet.

Shënim : Sigurohuni që ndërroni llojin e lidhjes nga Privat në Publik vetëm për rrjetet që ju besoni.

#4. Çaktivizimi i WiFi Sense

Përditësimi 2021 : Veçoria WiFi Sense është hequr nga Windows 10 që nga versioni 1803. Nëse jeni në një version më të ri, nuk keni nevojë të shkoni përmes kësaj metode. Megjithatë, nëse jeni në një version më të vjetër, çaktivizimi i funksionit mund të ndihmojë në rregullimin e problemit të lidhjes të diskutuar më sipër.

 1. Hapni aplikacionin Windows Cilësimet . Mund ta kërkoni ose në menynë Start ose të shtypni Windows Key + I.
 2. Inside Settings, shkoni te Network & Internet .
 3. Nganë shiritin anësor të majtë, kërkoni për seksionin Wi-Fi. Tani, klikoni në lidhjen "Menaxho cilësimet e Wi-Fi" që është nën detajet e lidhjes tuaj aktuale.
 4. Lëvizni poshtë dhe do të gjeni seksionin Wi-Fi Sense .
 5. Çkyçni çelësin nën "Lidhu me rrjetet e ndara nga lidhjet e mia".

Pasi të keni përfunduar, rinisni kompjuterin tuaj që të ndodhin ndryshimet. Tani, provoni përsëri lidhjen tuaj Wi-Fi dhe shikoni nëse jeni ende duke u shkëputur nga rrjeti juaj.

#5. Rregulloni cilësimet e menaxhimit të energjisë

Duke përdorur një laptop Windows 10, cilësimet e menaxhimit të energjisë mund të përdorin një konfigurim agresiv të kursimit të energjisë për të zgjatur jetën e baterisë.

Në atë rast, Windows do të çaktivizojë komponentë të ndryshëm të sistemit, duke përfshirë përshtatësin me valë, për të kursyer baterinë, duke shkaktuar problemin e shkëputjes.

Ky është një problem i përhapur dhe për fat të mirë, mund të rregullohet lehtësisht vetëm duke rregulluar cilësimet e Menaxhimit të Energjisë. Ja se si mund ta bëni këtë:

 1. Hapni vijën e komandës së Windows. Tani shkruani "devmgmt.msc" dhe shtypni enter. Kjo do të hapë aplikacionin Device Manager .
 2. Te Device Manager, klikoni në shigjetën pranë opsionit Network Adapters për të zgjeruar menynë e tij.
 3. <77>Tani klikoni dy herë në përshtatësin tuaj të rrjetit dhe ai do të hapë cilësimet e përshtatësit në një dritare të re.
 4. Kalo te skeda Menaxhimi i energjisë.
 5. Këtu do të gjeni opsionin – “ Lejo që kompjuteri tëfikeni këtë pajisje për të kursyer energji.” Hiq zgjedhjen e kësaj kutie.
 6. Pasi të keni përfunduar, klikoni OK dhe dilni nga Menaxheri i pajisjes .
 7. Rinisni sistemin tuaj që ndryshimet e reja të hyjnë në fuqi.
 8. 13>

  Tani filloni të përdorni rrjetin tuaj Wifi dhe shikoni nëse akoma shkëputeni.

  #6. Rivendosni konfigurimin automatik të Wi-Fi

  Deri tani, ne kemi folur për cilësime shtesë të panevojshme që shkaktojnë probleme në rrjet. Megjithatë, mund të ndodhë që disa cilësime të kërkuara, me shumë mundësi opsioni WLAN AutoConfig , të jenë çaktivizuar aksidentalisht. Edhe në atë rast, do të përballeni me probleme të rrjetit.

  Ja se si mund ta rregulloni:

  1. Shtypni Windows + R për të hapur "Run" utility.
  2. Tani shkruani "services.msc" dhe klikoni OK. Kjo do të hapë opsionin Windows Services.
  3. Më pas, kërkoni për opsionin WLAN AutoConfig. Klikoni me të djathtën mbi të dhe më pas zgjidhni Properties .
  4. Brenda, ndryshoni llojin "Startup" në "Automatic". Tani klikoni në butonin "Aplikoni" dhe mbyllni dritaren duke shtypur butonin "OK".
  5. Tani përsëri në dritaren "Shërbimet e Windows", klikoni në butonin "Apliko" dhe dilni nga dritarja duke klikuar OK.

  Cilësimet e reja të konfigurimit automatik të WLAN janë tashmë të vendosura. Por për t'u siguruar, mund të rinisni kompjuterin tuaj. Më pas, pas rinisjes, testoni rrjetin tuaj dhe shikoni nëse çështja e shkëputjes është zgjidhur.

  Përfundim

  Pra, kjo ishte e shpejtë dheudhëzues gjithëpërfshirës se si të rregulloni problemet e shkëputjes së Wi-Fi në kompjuterin tuaj Windows 10. Shpresojmë që kjo të jetë e dobishme dhe se keni qenë në gjendje të zgjidhni lidhjen me valë.

  Siç mund ta shihni, ka arsye të ndryshme përse pajisjet tuaja shkëputen rastësisht nga rrjeti juaj. Mund të jetë e vështirë të dihet saktësisht se cila nga këto çështje është ngatërrestari aktual. Si i tillë, ju rekomandojmë që të provoni të gjitha metodat e ndryshme të përmendura një nga një. Një nga këshillat duhet të ndihmojë për të zgjidhur problemin tuaj.

  Megjithatë, pasi të keni provuar të gjitha teknikat e mësipërme, nëse Wi-Fi juaj vazhdon të shkëputet, ju sugjerojmë të kontaktoni me një teknik ose të kontaktoni mbështetjen teknike të Windows .

  Problemi mund të jetë në nivelin e harduerit. Në atë rast, mund t'ju duhet të zëvendësoni modulin tuaj Wi-Fi për të rregulluar problemin.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.