Nuk funksionon Suddenlink WiFi? Provoni këto rregullime

Nuk funksionon Suddenlink WiFi? Provoni këto rregullime
Philip Lawrence

Nuk ka asnjë arsye të saktë pse Suddenlink WiFi nuk funksionon. Gjithashtu, mund të ketë probleme softuerike ose harduerike me pajisjet e rrjetit të shtëpisë Suddenlink.

Pa dyshim, Suddenlink ofron një lidhje interneti pa probleme me shpejtësi të lartë. Por ndonjëherë, mund të hasni probleme të lidhjes me shpejtësi të ngadaltë të internetit.

Prandaj, duhet të zgjidhni problemet e lidhjes tuaj WiFi duke aplikuar metodat e mëposhtme.

Metodat për të rregulluar Internetin e papritur

Suddenlink rekomandon modemin DOCSIS 3.0 ose 3.1 për të krijuar një lidhje interneti. Pra, nëse përballeni me probleme me lidhjen me internetin, me shpejtësi të ngadalta ose probleme të tjera të lidhjes, duhet ta rregulloni modemin.

Për më tepër, shumë përdorues kanë instaluar një kombinim modem-ruter. Kjo pajisje merr drejtpërdrejt sinjale nga Suddenlink dhe ju jep akses në internet.

Pra, ky udhëzues do t'ju tregojë metodat për të rregulluar problemin e Suddenlink Wi-Fi që nuk funksionon në të gjitha pajisjet.

Së pari, le të kryejmë metodën e ciklit të energjisë në modemin Suddenlink. Çiklizmi i energjisë nënkupton ndërprerjen e burimit të energjisë dhe rindezjen e një pajisjeje.

Pra, ndiqni këto hapa për të kryer ciklin e energjisë në mënyrë të sigurt:

 1. Së pari, shkëputni kordonin elektrik të modemit dhe ruterin. Nëse përdorni një pajisje të kombinuar modem-ruter, shkëputni vetëm kordonin e saj të rrymës. Gjithashtu, nëse jeni duke përdorur zgjerues Wi-Fi, hiqni edhe ato nga priza.
 2. Prisnipër 20 sekonda në mënyrë që të gjitha pajisjet të mund të rindizen.
 3. Pas kësaj, lidhni kabllot e energjisë në burimin përkatës të energjisë.
 4. Tani, prisni përsëri derisa pajisjet zakonisht të fillojnë të punojnë.

Kjo metodë njihet edhe si rivendosje e butë pasi nuk ka humbje të të dhënave.

Përveç kësaj, një rivendosje e butë ose cikël energjie rregullon probleme të vogla që lidhen me softuerin. Gjithashtu, mund të zgjidhë shpejtësitë e ngadalta të internetit tuaj të Suddenlink.

Pra, kontrolloni sërish WiFi-në e Suddenlink dhe kaloni në metodën e mëposhtme nëse problemi vazhdon.

Kontrolloni lidhjet e kabllove Coax dhe Ethernet

Meqenëse modemi kabllor Suddenlink përdor kabllo të ndryshme, duhet të siguroheni që çdo lidhje të jetë shtrënguar saktë. Mund të mos keni një lidhje të duhur interneti nëse ndonjë lidhje është e lirë.

Shiko gjithashtu: Xfinity Student Wi-Fi: Gjithçka që duhet të dini!

Përveç kësaj, modemi Suddenlink ofron lidhje për:

 1. Rrjetin kabllor hibrid-koaksial me fibër
 2. Ethernet Kabllo
 3. Fibra optike
 4. Kabëll koaksial

Ofruesi juaj i shërbimit të internetit (ISP) ju ofron një kabllo interneti. Ky kabllo lidhet drejtpërdrejt me modemin. Për më tepër, modemi juaj është i lidhur me një ruter ose pajisje të tjera të rrjetit shtëpiak.

Prandaj, është thelbësore të kontrolloni lidhjen e secilit tela.

 1. Zbuloni kabllon koaksiale nga boshti koaksial i modemit hyrjen dhe daljen e kabllit në mur.
 2. Kontrolloni kunjat me bosht në secilën kokë të kabllit. Nëse kunjat ose koka është e dëmtuar, duhet ta riparoni nëse dëmtimi ështëmund të riparohet ose blini një të ri.
 3. Rinisni modemin dhe kontrolloni nëse problemet e lidhjes WiFi janë zgjidhur.
 4. Pas kësaj, kontrolloni lidhjen me kabllo Ethernet me modemin, ruterin dhe kompjuterin tuaj.
 5. Shkëputni kabllon Ethernet nga ruteri dhe porta Ethernet e kompjuterit.
 6. Lidheni përsëri. Mund ta lidhni kabllon Ethernet direkt me portën Ethernet të kompjuterit.
 7. Rinisni router.
 8. Testoni lidhjen.

Kontrolloni metodën e mëposhtme nëse këto metoda nuk rregulluan lidhjen WiFi ose shpejtësinë e internetit.

Testoni shpejtësinë e internetit

Ndonjëherë kur lidheni me Suddenlink Wi-Fi, ju merrni një sinjal të dobët me valë dhe shpejtësi të ngadaltë interneti. Kjo ndodh për dy arsye të zakonshme:

 • Trafiku i përdoruesit në ruter
 • Çështje të shërbimit të internetit

Tani, shumë pajisje janë të lidhura me ruterin nëse janë duke luftuar për t'u lidhur me rrjetin tuaj Suddenlink.

Megjithëse një ruter mund të strehojë deri në 250 pajisje njëkohësisht, fuqia e Wi-Fi dhe shpejtësia e internetit do të dëmtohen ndërsa më shumë pajisje lidhen.

Prandaj, ju ose duhet të ulni kufirin e përdoruesve ose të rivendosni fjalëkalimin.

Rivendosja e fjalëkalimit të internetit të Suddenlink rrit sigurinë e pajisjes tuaj të rrjetit shtëpiak. Për më tepër, ju mund të largoni përdoruesit e padëshiruar nga rrjeti juaj duke rivendosur fjalëkalimin.

Prandaj, ndiqni këto hapa për të rivendosurfjalëkalimi i Suddenlink Wi-Fi tuaj:

 • Së pari, hapni një shfletues uebi në kompjuterin tuaj.
 • Shkruani 192.168.0.1 në shiritin e adresave dhe shtypni Enter. Do të zbarkoni në faqen e identifikimit në Suddenlink.
 • Futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar të pajisjes. Ju mund t'i gjeni kredencialet e paracaktuara në anën ose në pjesën e pasme të ruterit ose modemit.
 • Pas hyrjes me sukses në panelin e konfigurimit të Suddenlink, shkoni te Cilësimet e Wireless.
 • Gjeni SSID (Wi- Emri i rrjetit Fi.)
 • Klikoni me të djathtën mbi atë SSID.
 • Tani, klikoni Edit, që është pranë frazës së kalimit SSID. Do të shihni fjalëkalimin aktual të WiFi.
 • Pastrojeni atë dhe shkruani një fjalëkalim të ri në të njëjtën fushë.
 • Pasi të keni përfunduar, klikoni në butonin Ruaj. Kjo do të ruajë ndryshimet dhe do të përfundojë procesin.

Nëse lidhja ose shpejtësia e internetit është e paqëndrueshme, kontaktoni shërbimin e kujdesit ndaj klientit të Suddenlink.

Ju mund të kontaktojnë Suddenlink dhe t'u shpjegojnë çështjet profesionistëve të tyre. Përveç kësaj, ata do t'ju informojnë duke dërguar sinjalizime shërbimi për çdo ndërprerje të mundshme të internetit të Suddenlink.

Nëse ka një ndërprerje komerciale të energjisë elektrike, gjeneratorët e Suddenlink vazhdojnë t'ju ofrojnë lidhjen e internetit dhe rrjeti WiFi vazhdon në shtëpinë dhe zyrën tuaj .

Pra, nëse dëshironi të regjistroni një ankesë, të kërkoni ndihmë profesionale ose të kontrolloni ndërprerjet e internetit të Suddenlink në zonën tuaj, kontaktoni shërbimin e tyre ndaj klientitndihmë.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni dy kompjuterë duke përdorur WiFi në Windows 10

Nëse ende përballeni me të njëjtat probleme, është koha për të rivendosur në mënyrë të vështirë ose në gjendje fabrike ruterin e modemit.

Megjithatë, duhet ta dini se rivendosja e vështirë e një pajisjeje rrjeti do ta kthejë atë në standardet e fabrikës. Kjo do të thotë se do të humbasësh të gjitha cilësimet e personalizuara, si p.sh.:

 1. Emri i rrjetit WiFi (SSID)
 2. Fjalëkalimi WiFi (Fraza e kalimit)
 3. Kriptimi i sigurisë
 4. Limiti i pajisjes dhe më shumë

Por mund të merrni një shërbim interneti të ndërprerë Suddenlink kur rivendosni ruterin e modemit.

Prandaj, ndiqni këto hapa për të rivendosur modemin në cilësimet e tij të fabrikës :

 1. Së pari, shko te paneli i konfigurimit të Suddenlink.
 2. Shko te Admin.
 3. Kliko mbi Parazgjedhjet e Fabrikës.
 4. Tani, zgjidh " Rivendos parametrat e fabrikës." Pajisja juaj do të kryejë një rivendosje të vështirë.

Pasi të përfundojë procesi, konfiguroni pajisjen tuaj të internetit Suddenlink. Tani do të merrni sinjale të forta Wi-Fi dhe një lidhje interneti me shpejtësi të lartë.

Pyetjet e shpeshta

Pse është aktivizuar WiFi ime, por nuk funksionon?

Kontrollo nëse Wi-Fi është i aktivizuar në pajisjen tënde me valë. Pas kësaj, kontrolloni LED-in WiFi të routerit të modemit Suddenlink.

Nëse të dyja janë të ndezura, problemet mund të jenë në ruter. Prandaj, kontaktoni prodhuesin e ruterit ose shërbimet e Suddenlink.

 1. Shko te paneli i konfigurimit të ruterit.
 2. Identifikohu me administratorinkredencialet.
 3. Shko te skeda Admin.
 4. Zgjidhni Parazgjedhjet e Fabrikës > Rivendosni parazgjedhjet e fabrikës.

A ka ndonjë ndërprerje në zonën time për lidhjen e papritur?

Mund të kontrolloni për çdo ndërprerje të Suddenlink duke u identifikuar në llogarinë e Suddenlink. Më pas, shkoni te Shërbimet e Mia > Ndihma e shërbimit.

Do të shihni nëse ka ndonjë ndërprerje të Suddenlink. Përveç kësaj, kontakto me Suddenlink nëse nuk ka ndërprerje, por megjithatë, nuk po merr shërbimin e internetit.

Arsyet e mëposhtme fshihen prapa pse Suddenlink WiFi vazhdon të fiket:

 • Modemi i papajtueshëm
 • Kablat e dëmtuara, të thyera ose të vjetra
 • Ndërprerje e shërbimit
 • Paketë e gabuar e internetit

Përfundim

Zbato metodat e mësipërme dhe rregullo problemin që nuk funksionon Suddenlink WiFi. Nëse këto zgjidhje nuk ju ndihmojnë, kontrolloni për ndërprerjen e shërbimit në zonën tuaj.

Pas kësaj, kontaktoni shërbimin e klientit të Suddenlink. Ata do t'ju informojnë për ndërprerjen ose çdo problem tjetër që shkakton problemin. Në këtë mënyrë, Suddenlink WiFi do të fillojë të funksionojë siç duhet.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.