Si të kontrolloni përdorimin e të dhënave Wifi në iPhone

Si të kontrolloni përdorimin e të dhënave Wifi në iPhone
Philip Lawrence

Pavarësisht nëse jeni i abonuar në gjerësi të pakufizuar të brezit Wi-Fi ose nëse jeni i lidhur me një plan të kufizuar Wi-Fi, sido që të jetë, çdo përdorues preferon të kontrollojë përdorimin e tij të të dhënave wifi. Si përdorues i iPhone, mund të keni vështirësi të zbuloni se si të kontrolloni përdorimin e të dhënave Wi-Fi në iPhone dhe na besoni, nuk jeni i vetmi që përballet me këtë dilemë.

Ne të gjithë e dimë se iPhone-ët i lejojnë klientët të gjurmojnë përdorimi i shpejtë i të dhënave celulare, por a ofrojnë ato të njëjtat lehtësi nëse dikush dëshiron të kontrollojë përdorimin e të dhënave Wi-Fi? A është e mundur që të dini shifrat dhe detajet e sakta rreth përdorimit të të dhënave Wi-Fi në një iPhone?

Nëse jeni kapur me gjetjen e përgjigjeve për këto pyetje, atëherë përgatituni të gjeni të gjitha përgjigjet përmes sa vijon postim. Në këtë postim, ne do të diskutojmë gjerësisht disa metoda të thjeshta dhe miqësore për përdoruesit, nëpërmjet të cilave mund të kontrolloni përdorimin e të dhënave Wi-Fi në iPhone.

A mund të kontrolloj përdorimin e të dhënave Wi-fi në iPhone?

Jo, nuk mundesh. Fatkeqësisht, iPhone nuk vjen me një veçori të integruar që mund t'ju lejojë të gjurmoni përparimin dhe përdorimin e të dhënave Wi-Fi.

Kjo nuk do të thotë se nuk keni mundësi. Për fat të mirë, ka disa mjete/aplikacione të palëve të treta që mund t'i çiftoni me iPhone tuaj. Këto aplikacione do t'ju japin të gjitha detajet përkatëse në lidhje me përdorimin e të dhënave Wi-Fi.

Përmes App Store të Apple, ju mund të përdorni këto aplikacione. Këto aplikacione funksionojnë sepse krijojnë një profil VPN për juiPhone, duke ndjekur përdorimin e të dhënave Wi-Fi.

Në vijim janë disa aplikacione që mund t'i përdorni për të kontrolluar përdorimin e të dhënave Wi-Fi në iPhone:

Menaxheri im i të dhënave-Gjurmo përdorimi

Ky aplikacion është një nga programet më efektive që do t'ju ndihmojë të gjurmoni të dhënat celulare dhe përdorimin e të dhënave wifi. Për më tepër, ky aplikacion është i pajtueshëm me përdorim në iPhone dhe iPad. Është interesante se programi My Data Manager zbërthen informacionin për ju dhe ju lejon të shikoni përdorimin e të dhënave Wi-Fi për aplikacione individuale.

Për më tepër, ky aplikacion disponohet falas në App Store. Konfigurimi i këtij aplikacioni është mjaft i thjeshtë dhe këtë mund ta bëni me udhëzimet e dhëna prej tij. E keqja e këtij aplikacioni është se ai do të zbraz jetëgjatësinë e baterisë së iPhone-it tuaj dhe për këtë arsye duhet ta përdorni me kujdes.

Aplikacioni DataFlow

DataFlow është një tjetër aplikacion miqësor për pajisjen e Apple dhe mund të përdoret në iPhone, iPad, iPod touch. Nëpërmjet aplikacionit DataFlow, përdoruesit mund të qëndrojnë të përditësuar me një histori të përdorimit të të dhënave. Ky aplikacion kontrollon të dhënat celulare dhe përdorimin e të dhënave Wi-Fi. Mbani në mend se ky aplikacion mbulon të gjitha planet e të dhënave dhe ofron informacione rreth shpejtësisë dhe performancës së rrjetit tuaj.

Aplikacioni DataMan

Aplikacioni DataMan është një tjetër program i gjithanshëm që do të gjurmojë se sa shumë përdorin pajisjet iOS Wi-Fi dhe gjerësia e brezit të internetit në celular. Nëse dëshironi një raport të detajuar në lidhje me përdorimin tuaj të Wi-Fi, ky aplikacion është më i miri sepse ka një veçori rrjeti orë pas ore që regjistron çdo lëvizje që jumake.

Funksioni i parashikimit inteligjent parashikon nëse mund të menaxhoni përdorimin e internetit të pajisjes tuaj brenda kufirit të dhënë. Ky aplikacion mund të blihet lehtësisht për 99 cent nga App Store i Apple.

Si ta kontrolloj përdorimin mujor të të dhënave në iPhone tim?

Përdor hapat e mëposhtëm për të mbajtur gjurmët e përdorimit mujor të të dhënave në një iPhone:

Hapni menunë kryesore të Apple dhe klikoni në skedën e cilësimeve.

Trokitni lehtë mbi ' fushë celulare.'

Lëvizni nëpër listë dhe do të shihni një opsion "periudha aktuale".

Vlera e shkruar pranë seksionit të periudhës aktuale përfaqëson sa të dhëna keni përdorur deri tani. Nën këtë opsion, do të shihni se sa informacion ka konsumuar çdo aplikacion në pajisjen tuaj. Nëse nuk dëshironi të përdorni një aplikacion të caktuar për të kursyer gjerësinë e brezit tuaj, thjesht çaktivizoni atë aplikacion.

Nëse jeni të hutuar për kohëzgjatjen e 'periudhës aktuale', atëherë lëvizni poshtë në fund të listës .

Do të shihni butonin 'rivendos statistikat' në fund të fundit. Vetëm poshtë këtij butoni, mund të shihni të dhënat e Rivendosjes së Fundit. Periudha aktuale e përdorimit të të dhënave të pajisjes suaj fillon nga data e mëparshme e rivendosjes.

Për të marrë sasinë e saktë të të dhënave të përdorura në një muaj të vetëm, klikoni në opsionin 'rivendos statistikat' dhe do të rivendosë periudhën aktuale të përdorimit të të dhënave të pajisjes. Në këtë mënyrë, informacioni i mëparshëm i përdorimit të të dhënave do të hiqet nga pajisja juaj dhe ju mund të mbani gjurmët e të dhënavepër atë muaj specifik.

Si të përmirësoni përdorimin e Wi-Fi në iPhone?

Tani që ju e dini se si të mbani një kontroll dhe ekuilibër të përdorimit të Wi-Fi në iPhone, duhet të mësoni teknikat e mëposhtme për të përmirësuar performancën e Wi-Fi, në mënyrë që të përfitoni përdorimin më të mirë të Wi-Fi.

Keep. Ruteri juaj afër pajisjes tuaj

Sigurohuni që ta mbani iPhone tuaj në të njëjtën zonë ose dhomë ku ndodhet ruteri juaj. Nëse qëndroni 115 këmbë nga ruteri juaj, atëherë pajisja juaj do të ketë mbulim të mirë Wi-Fi.

Kini parasysh se nëse jeni ulur larg nga ruteri, atëherë muret e trasha dhe ndërhyrja nga pajisjet e tjera do të ndikojnë në cilësinë e lidhjes wifi të iPhone tuaj.

Mbroni iPhone tuaj me një mbulesë të lehtë

Një gabim që bëjnë shumë përdorues të iPhone është se i mbulojnë pajisjet e tyre me mbulesa të trasha. Ndërsa mbulesat e trasha ndihmojnë në mbrojtjen e pajisjeve tuaja, ato veprojnë si një pengesë shtesë që mund të krijojë ndërhyrje midis antenave dhe sinjaleve të iPhone Wi-Fi.

Përditësoni iOS-in

Mbajtja e iPhone-it tuaj të përditësuar me të fundit përditësimet e lëshuara nga iOS janë shumë të rëndësishme. Përditësimet pastrojnë pajisjen tuaj nga defektet dhe përmirësojnë çdo funksion, duke përfshirë shpejtësinë dhe performancën e Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Si të merrni WiFi në American Airlines: Një udhëzues i plotë

Përdorni hapat e mëposhtëm për të përditësuar iPhone tuaj:

  • Hapni menunë kryesore të Apple dhe zgjidhni cilësimet tab.
  • Klikoni në butonin e cilësimeve të përgjithshme.
  • Nëse pajisja juaj ka nevojë për një përditësim, do të shihnibutoni i përditësimit të softuerit që shfaqet me një rreth të kuq. Thjesht klikoni mbi këtë buton dhe pajisja juaj do të fillojë të përditësojë softuerin e saj.

Në mënyrë të ngjashme, mund të kontrolloni manualin e përdoruesit të ruterit tuaj dhe të ndiqni udhëzimet e përmendura në të për të përditësuar softuerin e ruterit.

4> Merrni një ruter me cilësi të lartë

Një ruter me cilësi të mirë do t'i sjellë jetë të re lidhjes Wi-Fi të iPhone tuaj. Ruterët me cilësi të lartë janë të kushtueshëm dhe të kushtueshëm, por vlera dhe përmirësimi që ata i shtojnë rrjetit tuaj Wi-Fi i bëjnë ata të vlejnë çdo qindarkë.

Përpiquni të merrni një ruter që transmeton sinjale Wi-Fi në të dy kanalet 2.4 GHz dhe 5 GHz dhe 802.11 n rrjetëzimi. Nëse jetoni në një shtëpi të madhe, atëherë një sistem router rrjetë do të ishte më i përshtatshëm për ju.

Rifresko cilësimet e rrjetit Wifi

Duhet gjithashtu të rifreskoni herë pas here cilësimet e rrjetit Wi-Fi të iPhone. Shumë përdorues e kanë provuar këtë metodë pasi është një rregullim i shpejtë për një lidhje të ngadaltë Wi-Fi.

Përdorni hapat e mëposhtëm për të rifreskuar dhe rinovuar cilësimet e rrjetit wifi të iPhone:

  • Hapni rrjetin kryesor të iPhone menyja dhe shkoni te dosja e cilësimeve.
  • Trokitni lehtë mbi fushën wifi dhe klikoni në ikonën (i) të vendosur pranë emrit të rrjetit tuaj wifi.
  • Në dritaren e re, klikoni në butonin 'harrojeni këtë rrjet' dhe shtypni butonin 'harro' në dritaren që shfaqet në vijim.
  • Nëse keni kohë, atëherë duhet të kaloni një milje shtesë dhe të rinisni iPhone tuaj.
  • Rihapni dosjen e cilësimeve dheklikoni në opsionin e disponueshëm të rrjetit wifi. Zgjidhni lidhjen tuaj wifi dhe rifutni detajet si një fjalëkalim në mënyrë që pajisja juaj të mund të bashkohet me rrjetin.

Përfundim

Edhe pse shumica e konsumatorëve priren të blejnë paketa të dhënash të pakufizuara wifi, jo të gjithë kanë ende mjete për të përballuar plane kaq të shtrenjta interneti. Kjo është ajo ku veçoritë e "kontrollit të përdorimit të të dhënave wifi" provojnë të jenë të dobishme.

Shiko gjithashtu: Si të anashkaloni pauzën e Xfinity WiFi?

Nuk është shumë siguruese të dish se Apple nuk ka shtuar një veçori të vetme të thjeshtë në iPhone, duke i lejuar përdoruesit të kontrollojnë përdorimin e të dhënave wifi. Tani mund të merrni një psherëtimë lehtësimi pasi ky postim ju ka mësuar se si të gjeni rrugën tuaj për ta kapërcyer këtë problem përmes aplikacioneve të ndryshme.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.