Xbox Vazhdon të shkëputet nga WiFi? Provoni këtë rregullim

Xbox Vazhdon të shkëputet nga WiFi? Provoni këtë rregullim
Philip Lawrence

Që nga fillimi i saj, Microsoft ka lëshuar katër gjenerata të konzollës, më e fundit është Xbox Series X dhe S. Konsola është gjithmonë në konkurrencë kokë më kokë me PlayStation të Sony. Megjithatë, me konsolat më të reja që janë njësitë më të shitura nga kompania, ka një pjesë të mirë të problemeve.

Lidhjet e qëndrueshme të internetit janë të rëndësishme për të gjithë lojtarët. Fatkeqësisht, përdoruesit në mbarë botën kanë raportuar herë pas here probleme me lidhjen e internetit me Xbox-in e tyre. Le të shohim se si t'i rregullojmë problemet e sinjalit tuaj Xbox WiFi.

Pse ka nevojë Xbox WiFi?

Microsoft Xbox është projektuar posaçërisht për të mbështetur funksionalitetin shumëdimensional, me veçorinë më të njohur të tij që është aftësia për të shkarkuar dhe shijuar video lojëra nga dyqani i tij.

Përveç kësaj, përdoruesit e Xbox One mund të blejnë lojëra tradicionale dhe luajini ato në internet. Sigurisht, mund të kënaqeni edhe me një lidhje me tel, por një lidhje me valë ju shpëton nga telashet e një kablloje Ethernet.

Për më tepër, lojëra të ndryshme si Fifa, Grand Theft Auto, Fortnite, Call of Duty, dhe më shumë kërkojnë një lidhje interneti për veçoritë e tyre me shumë lojtarë. Prandaj, përdoruesit mund të jenë në gjendje të jetojnë me një Xbox që nuk ka Wi-Fi, por ata nuk do të përfitojnë maksimumin nga tastiera e tyre.

Si të lidhni WiFi në Xbox?

A jeni i sigurt që po ndiqni hapat e duhur për të lidhur Xbox tuaj me WiFi? Këtu është një hap pas hapiudhëzues se si të lidhni tastierën tuaj me një sinjal WiFi.

 • Ndizni Xbox-in tuaj dhe shtypni butonin Xbox në kontrolluesin tuaj.
 • Shkoni te menyja udhëzuese e Xbox.
 • Lëvizni në të djathtë dhe klikoni mbi cilësimet.
 • Zgjidhni "General" dhe më pas "Cilësimet e rrjetit".
 • Më pas, zgjidhni "Setup Wireless Network."
 • Gjeni lidhjen me valë me të cilën dëshironi të lidhni Xbox-in tuaj.
 • Në mesazh, futni fjalëkalimin e Wi-Fi.
 • Prisni që Wi-Fi të lidhet.
 • Pasi të vendoset lidhja, mund të shijoni përvojën tuaj me shumë lojtarë.

Pse Xbox WiFi vazhdon të shkëputet?

Tani që keni krijuar një lidhje midis Xbox dhe WiFi tuaj, pse tastiera juaj vazhdon të shkëputet nga rrjeti? Fatkeqësisht, kjo është një pyetje me të cilën duhet të përballen shumë fansa të konsolës së lojërave të Microsoft.

Konsola juaj mund të shkëputet për shkak të një shqetësimi si diapazoni i WiFi ose ndërhyrjet. Mund të jetë gjithashtu për shkak të sinjaleve të dobëta ose një problemi me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit. Madje mund t'ju duhet të luani me cilësimet e ruterit tuaj.

Por si zgjidhet ky problem? Le të hedhim një vështrim:

Zgjidhja e problemeve me lidhjen tuaj të internetit Xbox

Problemi me ruterin

Problemi shpesh qëndron brenda ruterit ose internetit në vend të konsolës. Nëse Xbox shkëputet vazhdimisht nga interneti, kontrolloni nëse cilësimet e ruterit janë vendosurdrejtë.

Një nga shenjat e duhura të një ruteri të gabuar është paaftësia e tij për të siguruar stabilitet në lidhjen tuaj. Prandaj, nëse ruteri juaj është në gabim, keni nevojë për një zëvendësim.

Lidhja me tel

Në raste të tjera, ruteri dhe konsolat mund të jenë të shkëlqyera, por ruteri juaj mund të jetë pak i fikur. Së pari, provoni të lidhni ruterin duke përdorur një kabllo Ethernet dhe kontrolloni nëse funksionon. Nëse rezultatet janë pozitive, provoni të lëvizni ruterin tuaj.

Së fundi, duhet të kontrolloni gjithashtu shpejtësinë e internetit të ruterit tuaj me një test të shpejtësisë për t'u siguruar që ai ka vendin më të mirë.

Problemet e serverit

Serverët e lojërave janë të mbushur me të dhëna, duke i bërë ata burim për çështje të ndryshme, duke përfshirë lidhjen tuaj. Ka shumë mundësi që një defekt të shkaktojë problemet tuaja në serverët e lojërave.

Për t'u siguruar që problemi juaj është nga serveri, shkëputuni nga loja dhe kontrolloni statusin e lidhjes së serverit tuaj Xbox Live. Jeni të qartë nëse lidhja duket se funksionon mirë.

Probleme me softuerin

Në raste të rralla, përdoruesit e Xbox kanë raportuar defekte të softuerit në sistemet e tyre. Defekti mund të shkaktojë disa probleme WiFi dhe shpesh lind kur tastiera është e lidhur me një Wi-Fi 5 GHz.

Microsoft pretendon se ekspertët e tyre po punojnë për të adresuar situatën, por më së shumti që mund të bëni tani është ndryshimi i cilësimeve të Wi-Fi.

Dështimi i harduerit

Është e dyshimtë që një problem hardueri ngaMicrosoft do të shkaktojë problem me lidhjen tuaj. Megjithatë, kjo ka ndodhur më parë dhe problemi juaj do të rregullohet dhe do të mbulohet brenda garancisë.

Shiko gjithashtu: A kam nevojë për një zgjerues Wifi?

Për më tepër, problemi i harduerit mund të jetë me ruterin, modemin ose një pajisje tjetër, prandaj kontrolloni ato.

8> Rinisni ruterin

Nëse jeni duke përjetuar shpejtësi të ngadaltë të internetit, gjëja e parë dhe kryesore që duhet të bëni është të rinisni ruterin tuaj Wi-Fi. Procesi është mjaft i thjeshtë dhe zgjat pothuajse 30 sekonda.

 • Hiqni kabllon e rrymës dhe kabllon Ethernet nga ruteri.
 • Prisni derisa të fiken të gjitha dritat.
 • 5>Prisni për rreth 10-15 sekonda.
 • Lidhni përsëri të gjitha kabllot.
 • Lëreni ruterin tuaj të riniset dhe të lidhet me Xbox live.

Rinisni Xbox

Pasi të rinisni ruterin tuaj, por problemi juaj i internetit vazhdon, hapi juaj i ardhshëm duhet të jetë rinisja e konsolës. Ja se si ta bëni:

 • Fikeni Xbox-in tuaj.
 • Sigurohu që të mos jetë në modalitetin e fjetjes.
 • Prisni rreth 30 sekonda.
 • Ndizni përsëri.
 • Kontrollo për lidhjen e internetit.

Vendose ruterin më afër Xbox

Ne ju rekomandojmë të vendosni Wi-Fi tuaj ruter pranë Xbox tuaj për të shmangur ndërhyrjet. Me pajisje të shumta në rrjet, mund të ketë ndërhyrje të vazhdueshme në sinjalet me valë. Megjithatë, nëse e vendosni ruterin tuaj pak më afër konsolës, duhet të jeni mirë që t'i riktheheni lojës tuaj.

Banda 5.0 GHz – Përdorni apo çaktivizoni?

Nëse keni një 5Ofrohet sinjal WiFi i brezit GHz, provoni të vendosni rrjetin tuaj në të dhe shikoni nëse ju ndihmon. Megjithatë, nëse nuk planifikoni të përdorni këtë brez, është më mirë ta fikni. Ruteri juaj mund të ketë një problem me gjerësinë e brezit me tastierën tuaj. Ja se si ta bëni këtë:

Shiko gjithashtu: Chromecast nuk do të lidhet më me WiFi - Çfarë duhet të bëni?
 • Shkoni te Cilësimet e Routerit nga laptopi ose telefoni juaj.
 • Hapni listën e brezave në të cilat funksionon ruteri juaj.
 • Nëse funksionon. ka zgjedhur 2,4 GHz, le të jetë.
 • Megjithatë, nëse është në 5 GHz, ndryshojeni përsëri në 2,4 GHz.
 • Ky hap mund të ndalojë ndërhyrjen.

Modifiko cilësimet DNS

Opsioni është të ndryshosh cilësimet e DNS për një Xbox me një sinjal me valë. Hapi i thjeshtë por efektiv mund të përmirësojë ndjeshëm sinjalet tuaja Wi-Fi. Ja se si ta bëni këtë:

 • Së pari, shkoni te Cilësimet në Xbox.
 • Zgjidhni Cilësimet e Përgjithshme.
 • Shkoni te Cilësimet e Avancuara.
 • 5>Nën opsionin IPv4, klikoni në "Manual". Futni numrin e kanalit që po kërkoni. Ne ju rekomandojmë të përdorni ose Google ose DNS të Cloudflare.

Lidhu me një lidhje tjetër me valë

Si mjetin e fundit, përpara se të nxirrni përfundime të shpejta, përpiquni të lidhni konsolën tuaj me një ruter tjetër me hapat e përmendur më sipër. Nëse Xbox juaj duket se po funksionon mirë, problemi mund të jetë brenda ruterit tuaj dhe është koha për të marrë një të ri.

Lidhni një kabllo Ethernet

Siç u përmend më lart, një lidhje Ethernet mund të mos jetë një ide e keqe për të kontrolluar se ku qëndroni për këtëçështje interneti. Nëse e lidhni tastierën tuaj me një kabllo rrjeti dhe problemi duket se është me sinjalin me valë, duhet të kontrolloni Xbox-in tuaj.

Megjithatë, duhet të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit nëse Xbox Live juaj ende nuk funksionon me kabllon e rrjetit të lidhur.

Përfundim

Nuk ka asnjë vegël të përsosur atje dhe shërbimet Xbox mund të përballen me probleme herë pas here. Mund të provoni metoda të ndryshme për të krijuar një lidhje të qëndrueshme me rrjetet me valë, por duhet të kontaktoni stafin e mbështetjes së Xbox nëse nuk arrini ta bëni këtë.

Çdo rregullim është unik për një skenar dhe duhet të zbatohet me kujdes. Sigurohuni që të bëni kopje rezervë të të dhënave të rëndësishme përpara se të ndërmerrni ndonjë hap për të shmangur humbjen e tyre. Shpresojmë që së shpejti t'u ktheheni lojërave me shumë lojtarë në internet!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.