Pse nuk funksionon My Xfinity WiFi

Pse nuk funksionon My Xfinity WiFi
Philip Lawrence

Xfinity është një kompani e njohur e ofruesve të rrjeteve dhe kabllove që premton lidhje me valë dhe shërbime kabllore me shpejtësi të lartë. Është marka më e famshme e internetit dhe televizionit me fytyrë nga konsumatorët.

Megjithatë, përvoja e përdoruesit nuk është gjithmonë rozë. Ndonjëherë ka probleme specifike në lidhjen me internetin dhe ju jeni ai që duhet t'i zgjidhni ato. Duke qenë një fanatik i internetit i shekullit të 21-të, është e pamundur për veten tonë pa lidhjen e duhur të rrjetit për disa orë.

Bëhet thelbësore të zgjidhet problemi sapo lind problemi me lidhjen e internetit. Në këtë artikull, do të mësoni të zbuloni dhe zgjidhni disa probleme të ngritura zakonisht nga baza e përdoruesve të Xfinity.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Split Tunneling VPN?

Problemet kryesore me të cilat mund të hasni si përdorues i rrjetit Xfinity Wireless janë renditur më poshtë:

 • Lidhja e ndërprerë
 • Sinjal i dobët
 • Rrjeti i pabarabartë
 • Nuk mund të lidhet me internetin Xfinity

Ndërsa ky problem mund të tingëllojë i shqetësuar, dhe disi janë, nuk duhet të shqetësoheni shumë pasi këto kanë zgjidhje shumë të thjeshta për t'u bërë. Megjithatë, ka një rast sporadik kur ndodh një problem i rëndë i rrjetit dhe gjërat shkojnë përtej kontrollit tuaj.

Le të mësojmë se si t'i zgjidhim problemet e përmendura më sipër me lidhjen Xfinity Wifi dhe të kursejmë kohë dhe përpjekje në mënyrë të barabartë.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Apple Watch WiFi thirrje? Këtu është një udhëzues i detajuar!

Zgjidhja 1. Lëvizni më afër ruterit burimor

Ndonjëherë, distanca midis pajisjeve të rrjetit me valë ështëshumë larg për të marrë një lidhje të duhur. Është një gabim i thjeshtë dhe budalla i kryer nga përdoruesit pa e ditur.

Ka dy mënyra për ta zgjidhur këtë problem. Ose duhet t'i afroheni ruterit primar ose ta vendosni ruterin në qendër nga ku mund të shijoni fuqinë e barabartë të sinjalit në çdo cep të dhomës.

Mos harroni, diapazoni i routerit tuaj mund të rregullohet gjithashtu. Kompania prezantoi xFi Pods për të zgjidhur këtë problem nëse zotëroni një shtëpi të madhe dhe fuqia e sinjalit të routerit është e dobët në një kat të caktuar. Do t'ju kushtonte më shumë dollarë dhe do t'ju lejojë të përdorni Wi-Fi Xfinity pa mbingarkesë në kuzhinë, dhomë gjumi, madje edhe depo!

Zgjidhja 2. Kontrolloni lidhjen me energjinë e pajisjeve tuaja

Ju mund të kontrollojë të gjitha lidhjet e energjisë të pajisjeve tuaja, pavarësisht nëse ato kanë burime të mira energjie apo jo. Ndonjëherë, pajisjet i nënshtrohen mungesës së energjisë për shkak të lidhjes së gabuar ose mungesës së lidhjes nga prizat.

Detyra kryesore si përdorues i Xfinity është të siguroheni që të gjitha pajisjet tuaja të funksionojnë me energji elektrike dhe se nuk ka asnjë problem në lidhja e telave dhe gjërave të tjera për të përfunduar lidhjen me internetin.

Nxirreni nga priza dhe në pajisjen që po përdorni dhe kontrolloni përsëri lidhjen e internetit Xfinity për të siguruar një sinjal të qëndrueshëm wifi. Jeni gati të shkoni tani!

Zgjidhja 3. Sigurohuni që llogaria juaj Xfinity të jetë e përditësuar

Një arsye tjetër për lidhjen e ndërprerë Wi-Fi ështëinformacioni i dhënë në llogarinë tuaj nuk është i përditësuar. Kontrolloni nëse keni përfunduar me pagesat në seksionin "Llogaria ime", skeda e faturimit.

Pastroni faturat në pritje, nëse ka, për të rifituar një lidhje të shpejtë dhe pa probleme.

Zgjidhja 4. Rinisni modemin tuaj

Është një rregullim i thjeshtë për problemin e mbingarkuar të lidhjes së internetit për të rifilluar modemin tuaj. Ky është një hak i lehtë për t'u ndjekur, të cilin mund ta kryeni në dy mënyra të ndryshme.

Zgjidhja e problemeve përmes llogarisë sime:

 1. Shko te Skeda Shërbimi i Internetit në Llogaria ime, ku mund t'ju duhet të identifikoheni duke përdorur ID-në dhe fjalëkalimin tuaj të Xfinity.
 2. Lëvizni poshtë dhe gjeni Pajisjet nga cilësimet. . Gjeni opsionin modem dhe zgjidhni Rinisni modemin .
 3. Shtypni Filloni zgjidhjen e problemeve për të filluar rinisjen e modemit. Kjo mund të zgjasë disa minuta.
 4. Interneti juaj i brendshëm do të jetë jashtë linje gjatë këtij procesi.

Zgjidhja e problemeve të internetit nëpërmjet aplikacionit Xfinity My Account

 1. Hap aplikacionin Xfinity Llogaria ime (i disponueshëm për IOS dhe Android).
 2. Lëviz poshtë dhe shtyp shiritin Internet .
 3. Zgjidhni modemin tuaj dhe më pas klikoni në Rinisni këtë pajisje . Kjo mund të zgjasë deri në dhjetë minuta.
 4. Interneti juaj i brendshëm do të jetë jashtë linje gjatë këtij procesi.

Zgjidhja 5. Zgjidhja e problemeve në lidhjen që ndikon në pajisjet individuale

Mund të ketë një çështje tjetër në lidhje me ndonjë të veçantëpajisje. Për shembull, mund të hasni vonesë në shërbimin Wifi në pajisjen individuale.

Për të zgjidhur këtë problem, Xfinity ka prezantuar Zgjidhjen e problemeve xFi. Ju mund ta kryeni këtë zgjidhje problemi duke ndjekur këto hapa pa mend:

 1. Së pari, lidheni me xFi përmes aplikacionit celular ose sajtit të internetit.
 2. Zgjidhni skedën Lidhu. .
 3. Zgjidhni pajisjen specifike që ka probleme.
 4. Lëvizni poshtë dhe zgjidhni Zgjidhja e pajisjes.
 5. Ndiqni kërkesat për të përcaktuar se cili mund të jetë problemi dhe mënyrat për ta zgjidhur atë.

Haketë për të përmirësuar lidhjen me valë në shtëpi

Mund të ndiqni këto hakime të paarsyeshme por thelbësore për të përmirësuar rrjetin wifi në shtëpi. Këto janë të lehta për t'u bërë dhe përfitoni sa më shumë nga lidhja juaj përpara se të filloni zgjidhjen e problemeve.

Për mbulim dhe forcë optimale Wi-Fi, sigurohuni që porta juaj e lidhjes është:

 • E vendosur në zonën qendrore të shtëpisë tuaj.
 • Vendosur lart (mbi tokë) dhe vertikale.
 • Në një hapësirë ​​të hapur, nuk ka pengesa.
 • Përdor një Emri dhe fjalëkalimi i vetëm WiFi për rrjetin tuaj të shtëpisë.

Pyetjet e shpeshta për problemet e Xfinity Wifi

Pse Xfinity Wifi thotë se nuk ka lidhje interneti?

Përgjigje: Nëse po merrni gabimin "I lidhur, por nuk ka internet", atëherë problemi duhet të jetë me lidhjen e internetit. Kontrolloni nëse interneti po funksionon në pajisjet e tjera të lidhura me të njëjtënrrjetit.

Si mund ta kthej Xfinity Wi-Fi tim në linjë?

Përgjigje: Epo, mund t'i gjeni zgjidhjet në artikullin e mësipërm. Së pari, ju duhet të zbuloni problemin e vërtetë dhe më pas të ekzekutoni zgjidhjen e problemeve të veçanta .

Shënimi i fundit

Nëse gjeni se interneti juaj Xfinity nuk funksionon siç duhet, nuk ka nevojë në panik pasi tashmë e dini se si të zgjidhni problemet e shumta. Është e paktë që çështja të shkojë përtej kontrollit tuaj dhe ju kërkoni mbështetje të klientit nga kompania.

Shpresoj se keni mësuar disa njohuri të nevojshme për problemet tuaja me Wi-Fi dhe mos harroni të përdorni hakimet dhe të lidheni me bota e internetit!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.