Si të lidhni Vizio TV me Wi-Fi - Udhëzues hap pas hapi

Si të lidhni Vizio TV me Wi-Fi - Udhëzues hap pas hapi
Philip Lawrence

A keni humbur në udhëzimet e shkruara në manualin e përdorimit? Jeni ende konfuz se si ta lidhni televizorin tuaj të ri Vizio?

Vizio TV është një opsion i shkëlqyer me cilësi të mirë imazhi që mund ta merrni me një çmim ekonomik. Pasi të keni blerë produktin, zbulojeni dhe instalojeni në sallonin ose dhomën tuaj të gjumit.

Mund të bashkoheni me televizorin tuaj inteligjent Vizio me Wi-Fi në dy mënyra. Metoda e parë lidh televizorin tuaj nëpërmjet një rrjeti pa tel. Metoda e dytë ju lejon të përdorni një kabllo rrjeti.

Si ta lidh televizorin tim Vizio me WiFi?

Para se të përpiqeni të lidhni televizorin tuaj inteligjent, do t'ju duhet një telekomandë e televizorit inteligjent Vizio, një rrjet Wi-Fi tashmë që funksionon dhe një kod kalimi Wi-Fi për të lidhur Vizio-n tuaj me valë.

Ky udhëzuesi sistematik do t'ju ndihmojë të lidhni televizorin tuaj inteligjent Vizio me ruterin tuaj.

Lidhni kabllot hyrëse dhe dalëse me televizorin tuaj inteligjent

Para se të lidhni kabllon e rrymës, lidhni pajisjet që vendosni të përdorni si dalje audio dhe hyrje video/audio. Për shembull, lidhni një kabllo koaksiale, kabllo HDMI, kabllo video të përbërë dhe përbërës, kabllo optike audio dhe lidhës RCA.

Aktivizoni televizorin tuaj inteligjent Vizio

Pasi të keni lidhur të gjitha kabllot në televizorin tuaj inteligjent, tani lidhni kabllon tuaj të rrymës. Njëra skaj i kabllit të energjisë do të futet në pjesën e pasme për të lidhur televizorin tuaj Vizio. Lidheni një skaj tjetër në një prizë elektrike.

Më pas, ndiznitelevizorin tuaj inteligjent Vizio me një buton të ndezjes që ndodhet në anën e majtë dhe të pasme të televizorit tuaj.

Në vend të kësaj, mund të përdorni edhe telekomandën e televizorit Vizio për të ndezur televizorin tuaj. Thjesht shtypni tastin e ndezjes që ndodhet në këndin e sipërm djathtas.

Zgjidhni opsionin e menysë

Tani, shtypni butonin Menu në telekomandën e televizorit inteligjent. Butoni i Menysë është i pranishëm disa butona më poshtë nga tasti i ndezjes. Pasi të shtypni butonin poshtë, menyja do të shfaqet në këndin e majtë të ekranit të televizorit.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni Kodi me Wifi

Zgjidhni Rrjetin

Për të zgjedhur Rrjetin, lundroni opsionin e menysë duke përdorur lart dhe poshtë butonat e shigjetave në telekomandën e televizorit. Më pas, në menynë e televizorit, zgjidhni opsionin e tretë Rrjeti . Shtypni Ok në telekomandën e televizorit. Ky buton është i pranishëm në qendër të tasteve me shigjeta.

Tani, televizori juaj do të shfaqë një listë të tërë të rrjeteve wifi të disponueshme. Këto rrjete do të shfaqen nën Pikat e aksesit pa tela .

Zgjidhni rrjetin tuaj Wi-Fi

Nivizoni përsëri lart e poshtë duke përdorur butonat e shigjetave dhe zgjidhni rrjetin e duhur Wi-Fi në shtëpi. Shtypni Ok në telekomandën e televizorit pasi të zgjidhni rrjetin e duhur.

Futni fjalëkalimin tuaj

Pasi të zgjidhni rrjetin tuaj të saktë, ekrani i televizorit do të shfaqë një tastierë për të futur fjalëkalimin tuaj.

Tani, përdorni butonat e shigjetave në telekomandën tuaj të televizorit, zgjidhni numrat dhe shkronjat e duhura nga tastiera juaj virtuale dhe shtypni "Ok".

shfaqja e një mesazhi konfirmimi

Pasi të futni fjalëkalimin nga telekomanda e televizorit, zgjidhni opsionin Lidhu . Është i pranishëm në këndin e majtë të tastierës në internet.

Pas kësaj, në ekran do të shfaqet një mesazh që do të konfirmojë se lidhja me rrjetin tuaj wifi është e përfunduar.

Po nëse ruteri juaj wifi nuk lidhet? Për këshilla për zgjidhjen e problemeve, vazhdoni të lexoni.

Pse televizori im Vizio nuk do të lidhet me WiFi?

A po përballeni me vështirësi në përdorimin e aplikacioneve të ndryshme në televizorin tuaj inteligjent Vizio? A keni parë ndonjë mesazh të shfaqur në televizorin tuaj që ju kujton të kontrolloni përsëri lidhjen tuaj Wi-Fi?

Shumë njerëz ankohen se Vizio TV ka lidhje të ngadaltë me internetin dhe nuk është në gjendje të hapë aplikacionin e dëshiruar.

Për më tepër, televizori juaj inteligjent mund të ketë një problem në lidhjen me internetin. Rregullimi i problemeve të lidhjes me internetin do t'ju lejojë të lidhni wifi me Vizio-n tuaj.

Mos u shqetëso! Humbja e lidhjes mund të ndodhë në çdo pajisje. Për fat të mirë, për të marrë një lidhje të menjëhershme, ekziston gjithmonë një mënyrë nga e cila mund të rifitoni lidhjen tuaj me valë.

Si mund ta rregulloj internetin në televizorin tim inteligjent Vizio?

Këtu janë disa këshilla për zgjidhjen e problemeve që mund të rregullojnë lidhjen tuaj të internetit Vizio në një kohë të shkurtër.

Testoni lidhjen tuaj me valë Vizio

  1. Në telekomandën e televizorit, shtypni butonin Menu .
  2. Kur menyja shfaqet nëekran, zgjidhni Rrjeti, dhe shtypni Ok.
  3. Së fundi, zgjidhni Testoni lidhjen dhe shtypni Ok.

Pasi të shtypni Ok, Ekrani i televizorit do t'ju tregojë të gjithë informacionin në lidhje me shpejtësinë dhe fuqinë e rrjetit me valë.

Nëse televizori juaj inteligjent thotë se nuk është i lidhur me internetin, përsëritni të njëjtin proces të lidhjes së televizorit Vizio me ruterin wifi. Pastaj kryeni përsëri lidhjen e provës. Për më tepër, televizori juaj inteligjent kërkon 1 Mbps ose më shumë për të ekzekutuar një aplikacion.

Nëse ende nuk mund të lidheni me rrjetin tuaj me valë, atëherë provoni këtë hap.

Ndryshoni cilësimin DHCP të televizorit

  1. Shtypni butonin Menu në telekomandë.
  2. Zgjidhni Rrjeti dhe shtypni Ok.
  3. Zgjidhni Konfigurimi manual dhe përsëri shtypni Ok.
  4. Në krye të faqes, do të gjeni DHCP me opsionet aktive dhe të çaktivizuara.
  5. Zgjidhni On me ndihmën e butonat me shigjeta.
  6. Testoni përsëri lidhjen me valë.

Ndryshimi i cilësimeve të DHCP zakonisht ndihmon për të lidhur televizorin tuaj me një ruter me valë. Nëse kjo nuk ju ndihmon, provoni këtë hap.

Rinisni televizorin dhe ruterin me valë

Kjo metodë është e thjeshtë. E tëra çfarë duhet të bëni është të shkëputni modemin, televizorin dhe rrjetin me valë. Lidhni Vizio-n tuaj pas gjashtëdhjetë sekondash.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni ruterin WiFi me një ruter tjetër WiFi pa tela

Përfundim

Shpresoj se kjo faqe ishte e dobishme. Nëse ende përballeni me probleme të lidhjes, do t'ju këshilloj të merrni ndihmë nga klienti Vizioshërbimi për të marrë mbështetje menjëherë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.