Si të transferoni skedarë në Kindle Fire përmes Wi-Fi

Si të transferoni skedarë në Kindle Fire përmes Wi-Fi
Philip Lawrence

The Kindle Fire është një vegël e shkëlqyeshme, e krijuar me qëllim për të eksploruar dhe konsumuar përmbajtje dixhitale: shfaqje televizive, filma, libra, muzikë, aplikacione, revista dhe çfarëdo tjetër.

Edhe pse ka më pak veçori se një iPad, njerëzit janë ende të interesuar për të blerë një të tillë. Ky tablet vjen me një kabllo të vogël USB për transferimin e skedarëve.

Ndërsa kablloja USB funksionon mirë, disa përdorues duan të dinë nëse mund të transferojnë skedarë në Kindle Fire nëpërmjet Wi-Fi. Për fat të mirë, ju mund të përdorni Wi-Fi të shtëpisë tuaj për dërgimin e skedarëve dhe kjo është mjaft e thjeshtë.

Lexo më tej për të mësuar disa këshilla nëse dëshiron të dërgosh skedarë në Kindle Fire nëpërmjet një lidhjeje me valë.

Konfirmoni adresën tuaj Send-to-Kindle

Përpara se të kalojmë në mënyrat e transferimit të skedarëve në Kindle Fire tuaj, është thelbësore të dini "Adresën tuaj të Email Send-to-Kindle". Por çfarë është, gjithsesi?

Epo, kur regjistroni Kindle Fire ose ndonjë pajisje tjetër me Amazon, kompania ju cakton një adresë unike. Prandaj, së pari duhet ta dini atë adresë përpara se të zhvendosni skedarët. Gjithashtu, ju mund ta ndryshoni atë sipas preferencave tuaja.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni dy kompjuterë duke përdorur WiFi në Windows 10

Ja se si mund ta bëni këtë.

 • Hapni shfletuesin e internetit në kompjuterin tuaj (Chrome, Edge, Firefox, Safari, etj. .)
 • Në shiritin e adresave, shkruani //www.amazon.co.uk/mycd (Mund të shkoni gjithashtu në faqen e Pajisjeve në faqen e internetit të Amazon ose Menaxho përmbajtjen time duke përdorur këtë lidhje)
 • Pasi të hapet faqja, hyni në faqen tuajllogari.
 • Në krye të dritares, do të shihni Preferencat; kliko mbi të
 • Për të parë më shumë opsione, kliko në Cilësimet e dokumenteve personale
 • Tani, në Adresa Send-to-Kindle, do ta shihni tabletin tuaj Fire të listuar me një adresë emaili pranë tij
 • Nëse nuk e shihni tabletin tuaj këtu, ka shumë të ngjarë që ai të mos jetë i pajtueshëm
 • Nëse dëshironi të ndryshoni adresën e emailit, mund të klikoni Ndrysho përbri saj
 • Tani, shkruani adresën në kuti dhe klikoni Ruaj

Konfirmo Dokumenti personal i miratuar

Mos harroni, skedarët mund t'i transferoni vetëm në Kindle Fire duke përdorur adresën e emailit të listuar në listën tuaj të dokumenteve personale të miratuara.

Në mënyrë tipike, kjo do të jetë adresa që ju caktohet nga Amazon . Megjithatë, nëse dëshironi ta ndryshoni, mund të shtoni një Adresë të re E-mail të miratuar në fund.

Ju mund ta bëni këtë duke shtypur një adresë të re në shirit dhe më pas duke klikuar Shto shiritin e adresës. Për të fshirë një adresë të mëparshme, do t'ju duhet të klikoni në lidhjen e fshirjes pranë adresës dhe të zgjidhni OK.

Transferoni skedarët nëpërmjet Wifi

Pasi të konfirmoni llogarinë tuaj në Kindle, mund të filloni dërgimi i skedarëve përmes Wi-Fi. Së pari, sigurohuni që kompjuteri juaj dhe Kindle Fire të jenë të lidhur me rrjetin pa tel të shtëpisë. Më pas, ndiqni udhëzimet e mëposhtme.

 • Shkarko aplikacionin ES File Explorer nga dyqani i aplikacioneve Amazon
 • Hap aplikacionin ES File Explorer dhe klikoni mbiMenyja " Fast Access" në ikonën lart majtas.
 • Zgjidhni Mjetet dhe më pas Menaxheri në distancë
 • Këtu, do të shihni rrjetin aktual Hotspot me të cilin jeni lidhur
 • Klikoni mbi aktivizo serverin FTP
 • Sapo të aktivizohet, do të shihni Adresa FTP
 • Tani, hapni "Computer" në kompjuterin tuaj, klikoni në shiritin e adresave dhe shkruani adresën.
 • Si ta bëni këtë, do të keni akses në Kindle Fire SD karta
 • Kopjo të gjithë skedarët që dëshiron të transferosh dhe ato do të dërgohen brenda disa sekondave
 • Mund të kërkosh gjithashtu direktorinë rrënjësore të kartës SD në ES File Explorer
 • Për të kontrolluar skedarët më të fundit të përbashkët, klikoni "Rifresko".

Këshillë profesionale: Për të siguruar një lidhje të qëndrueshme me valë midis Kindle Fire dhe PC tuaj, mund të futni "Remote Manager" dhe zgjidhni opsionin "Mbyll në dalje". Nëse lidhja është ende e dobët, mund të rinisni tabletin tuaj Kindle.

Transferoni skedarë nëpërmjet USB

Pavarësisht se cilin version të Kindle Fire përdorni, mund të lidhni në mënyrë të aksesueshme Kindle Fire nëpërmjet USB-së dhe të dërgoni dosjet. Ndiqni hapat e mëposhtëm.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni Netgear WiFi Extender për rrjetin tuaj të shtëpisë?
 • Gjeni skedarët që dëshironi të transferoni nga kompjuteri juaj në tabletin tuaj Kindle Fire
 • Lidhni kompjuterin tuaj me Kindle Fire me një kabllo USB
 • Në pajisjen tuaj, do të shihni një njoftim Opsionet USB
 • Këtu, zgjidhni Transferimi i skedarëve
 • Disqet e jashtme USB shfaqen në të njëjtin pozicion në kompjuterin tuaj si pajisjen tuaj.

Windows

Your Kindle Fire do të shfaqet në dosjen My Computer ose Computer nëse jeni një përdorues Windows . Më tej, nëse jeni duke përdorur Windows XP, do t'ju duhet të shkarkoni një aplikacion falas, Windows Media Player 11, për të dërguar skedarë.

Mac

Nëse jeni përdorues Mac, do t'ju duhet të instaloni një aplikacion falas, "Android File Transfer", për të përfunduar transferimin e skedarëve.

 • Hap Kindle Fire në kompjuterin tuaj
 • Shko te Storage e brendshme Dosja
 • Gjeni skedarin e shkarkuar në kompjuterin tuaj dhe tërhiqeni dhe lëshojeni në dosjen e aplikueshme.
 • Filmat: 3GP, MP4, VP8 (.webm)
 • Fotot: PNG, JPEG, BMP, GIF
 • Libra: KF8, AZW (.azw3), MOBI (jo-DRM)
 • Dokumentet: PDF, DOC, DOCX, TXT, PDF, PRC
 • Audible: AAX, AA
 • Shkëputni Kindle Fire nga kompjuteri juaj
 • Shkoni te biblioteka e përmbajtjes në Kindle Fire tuaj dhe trokitni lehtë mbi dosjen Device për të parë përmbajtjen tuaj.

Mënyra të tjera për të dërguar dokumente në Kindle Fire

Ndërsa metodat e transferimit të skedarëve të diskutuar më lart do të ndihmojnë me siguri, ju mund të përdorni mënyra të tjera për të dërguar skedarët tuaj. Më poshtë, ne kemi diskutuar disa alternativa.

Email

Për të dërguar skedarë me email, duhet të keni një adresë emaili të miratuar. Pasi të keni një të tillë, mund të vazhdoni.

Gjithçka që duhet të bëni është të përdorni adresën e emailit të tabletit tuaj dhe të bashkëngjitni të gjithë skedarët që dëshironi të dërgoni.

Mos harroni, nëse doni të lexoni dokument shpejt, ju duhet të konvertohetatë në formatin Kindle. Por si mund ta bëni këtë? Shkruani "Konverto" në temën e emailit dhe jeni gati.

Aplikacioni

Aplikacionet janë një tjetër mundësi e shkëlqyer për dërgimin e dokumenteve. Për shembull, mund të përdorni Wifi File Explorer ose edhe DropBox për këtë qëllim.

Nëse zgjidhni të përdorni Wifi File Explorer, mund ta shkarkoni nga Dyqani i Aplikacioneve Amazon në Kindle Fire tuaj. Pasi të instalohet, mund të hapni aplikacionin dhe të dërgoni skedarët.

Duhet vetëm të siguroheni që kompjuteri juaj dhe Kindle Fire janë të lidhur me një rrjet Wifi.

Llojet e skedarëve të mbështetur

Kindle Fire pranon një gamë të gjerë formatesh skedarësh. Mund t'i transferoni shpejt skedarët tuaj nëpërmjet Wi-Fi ose USB. Këtu janë formatet e skedarëve që mbështet Kindle.

 • Video: VP8, MP4
 • Dokumentet: PRC, DOCX, PDF, MOBI, DOC, TXT, AZW
 • Imazhet: BMP, PNG, JPEG, GIF
 • Audio: MIDI, WAV, OGG, MP3

Mund të shtoni cilindo nga dokumentet e mësipërme në Kindle Fire. Megjithatë, nëse lloji i skedarit tuaj nuk është përmendur më sipër, do t'ju duhet ta konvertoni atë në një nga formatet e mbështetura (të listuara më sipër) përpara se të mund të qaseni në të.

Përveç kësaj, sigurohuni që skedarët që ju ri-dërgimi janë më të vogla se 50 mbs. Nëse skedarët tuaj tejkalojnë kufirin e specifikuar, mund t'i shpërndani ato në shumë email ose t'i përpiloni në dosjen ZIP përpara se t'i dërgoni.

Për më tepër, nëse doni të mbani formatin origjinal të skedarit, shmangni ngjeshjen e tyre. Pse? Sepseshërbimi do të dekompresojë vetë skedarët dhe do t'i konvertojë ato në një lloj skedari Amazon përpara se t'i sinkronizojë me pajisjen tuaj.

Fjalët e fundit

Ndoshta doni të përfitoni sa më shumë nga Kindle Fire. Si i tillë, mund të pyesni veten se si mund të ngarkoni skedarë në pajisjen tuaj.

Për fat të mirë, dërgimi i skedarëve përmes Kindle Tablet është mjaft i thjeshtë. Mund të përdorësh aplikacione, Wi-Fi ose një kabllo USB për të përfunduar punën.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.