Konfigurimi i WiFi Pi-Star - Udhëzuesi përfundimtar i përdoruesit

Konfigurimi i WiFi Pi-Star - Udhëzuesi përfundimtar i përdoruesit
Philip Lawrence

Si një ekspert i teknologjisë, do të përdorësh Raspberry Pi për të ndërtuar projekte emocionuese, të tilla si kamerat e sigurisë Wifi, serverët në internet, sistemet e lojërave, krahët robotikë, etj.

Një nga mënyrat më të përshtatshme për të konfiguruar Rrjeti Wi-Fi në një kompjuter Raspberry Pi duhet të përdorë Pi-Star. Është një firmware që mbështet zbatimin e pikave të nxehta dhe modalitetin DMR në Raspberry Pi dhe kontrollorë të tjerë të bazuar në ARM.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni kamerën Wyze me WiFi të ri

Lexoni së bashku për të mësuar rreth konfigurimit të Pi-Star Wi-Fi dhe teknikave të zgjidhjes së problemeve nëse hasni ndonjë gabim.

Si të lidhni imazhin Pi-Star me rrjetin me valë?

Mund të përdorni pikën tuaj të qasjes Wifi për të instaluar Pi-Star në kompjuterin tuaj Raspberry. Së pari, ju duhet të gjeneroni një skedar teksti të njohur si "wpa_supplicant.conf" nga vegla online e portalit Pi-Star Wifi Builder.

Mund të futni emrin e rrjetit me valë SSID dhe çelësin e përbashkët (PSK) ose fjalëkalimin për të gjeneruar një skedar konfigurimi përkatës që mund ta shkarkoni në kompjuterin tuaj.

Më pas, mund ta vendosni këtë skedar konfigurimi të shkarkuar në diskun "Boot". Tani, rindizni Pi-Star për të shtuar skedarin e konfigurimit Wifi.

Është koha të lidhni kartën SD në Raspberry dhe të prisni disa minuta, duke e lejuar atë të përfundojë sekuencën e nisjes.

Më pas, hapni shfletuesin e internetit dhe shkruani Pi-star.local/ për të vizituar Panelin Dixhital të Zërit Pi-Star për M1ABC. Do të shihni opsione të tilla si paneli i kontrollit, administratori dhe konfigurimi në anën e sipërme tëfaqe.

Këtu, klikoni në “Config” për të futur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Për shembull, emri i përdoruesit është Pi-Star dhe fjalëkalimi është "Pistarraspberry",

Shtypni login për të hyrë në faqen e konfigurimit, ku do të shihni të gjitha informacionet në lidhje me lidhjet e rrjetit Wifi dhe cilësimet e sigurisë, murin e zjarrit. konfigurimet, etj.

Si të lidheni me rrjetin Wifi Pi-Star?

Për të shtuar një burim Wifi Pi-Star, mund të identifikoheni në hostin Pi-star duke shtypur emrin e hostit ose adresën IP në shfletuesin e uebit.

 • Më pas, zgjidhni "Konfigurimi " dhe lundroni te opsioni "Konfigurimi me valë".
 • Do të gjeni opsione të ndryshme, si emri i hostit, kerneli, platforma, softueri i kontrolluesit, modaliteti dhe konfigurimet MMDVM.
 • Këtu shtypni. butonin "Konfiguro Wifi" për të naviguar cilësimet me valë, të tilla si adresa AP MAC, adresa IP, niveli i sinjalit dhe statistika të tjera të ndërfaqes.
 • Hapni pikën kryesore të telefonit dhe mbajeni ekranin të hapur.
 • Më pas, klikoni në butonin "Scan for Networks" duke lejuar Pi-Star të kërkojë për rrjetet Wifi në afërsi.
 • Do të gjeni informacionin e rrjeteve Wifi të skanuar, SSID, kanalin, sinjalin dhe sigurinë cilësimet në portal.
 • Gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin "Zgjidh" kundër pikës së nxehtë që dëshironi të shtoni në Pi-Star.
 • Më në fund, zgjidhni "Ruaj" në lidheni me internetin.

Teknikat e zgjidhjes së problemeve për përdoruesit e Pi-Star

Nëse nuk mundeniplotësoni konfigurimin e Wi-Fi Pi-Star, mund të zbatoni rregullimet e mëposhtme:

 • Le të fillojmë me hapa të thjeshtë dhe të rindizni pajisjen Raspberry.
 • Nëse përdorni Pi-Star përditësoni duke përdorur Termius, një aplikacion SSH, mund të përditësoni pultin dhe sistemin operativ OS. Është thelbësore të ekzekutoni versionin më të fundit të Pi-Star për të parandaluar problemet e konfigurimit Wi-Fi.
 • Nëse nuk mund ta hapni pultin e Pi-Star pas përfundimit të përditësimit të firmuerit, mund të përdorni adresën standarde IP, si p.sh. si //pi-star/ ose //pi-star.local.
 • Ende nuk është në gjendje të hapë pultin e Pi-Star, pastroni memorien e memories së shfletuesit dhe më pas provoni të hapni përsëri panelin.
 • <><><> 7>Nëse kursimi i energjisë Wi-Fi është aktiv, pika e qasjes humbet lidhjen. Përdoruesit e Pi-Star mund të shtypin komandën "iw wlan get power_save" për të kontrolluar cilësimet.
 • Mund të ndezni një imazh të ri Pi-Star dhe të rinisni konfigurimin me valë. Në mënyrë të ngjashme, gjithashtu mund të rindizni dhe përditësoni firmuerin e bordit të modemit për të zgjidhur problemin e lidhjes Wifi.
 • Më në fund, mund të kontrolloni regjistrat e drejtpërdrejtë të Pi-Star për të parë regjistrat e panelit të kontrollit për të kontrolluar problemin.

Problemet e ruterit

Mund të provoni gjithashtu rregullimet e mëposhtme për të zgjidhur problemin e lidhjes Wi-Fi në fund të ruterit.

Shiko gjithashtu: Si të transferoni skedarë nga Android në PC përmes WiFi
 • Nëse nuk mund ta lidhni Pi -Vendosni yll në pikën e qasjes Wifi, mund të verifikoni ndër-verifikimin e emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit të pikës së hyrjes ose ruterit.
 • Disa tabela modemesh dhe radiosh nuk janë të pajtueshme me WiredPrivatësia ekuivalente (WEP) dhe punon vetëm me Wi-fi Protected Access WPA ose WPA2. Mund të verifikoni dhe personalizoni cilësimet e portalit të menaxhimit të uebit të ruterit.
 • Nëse keni aktivizuar "Izolimin me valë" në rrjetin Wifi, nuk do të mund të lidhni Pi-Star me pikën e qasjes private. Rinisni ruterin duke e shkëputur atë nga burimi i energjisë. Më pas, prisni disa minuta përpara se ta futni në prizë.
 • Ka një buton rivendosjeje në ruter, të cilin mund ta përdorni për të rivendosur cilësimet e paracaktuara. Sidoqoftë, më pas duhet të konfiguroni ruterin për të personalizuar SSID, fjalëkalimin dhe cilësimet e tjera të sigurisë. Mund të shtypni gjatë butonin e rivendosjes për 10 deri në 15 sekonda dhe të prisni që ruteri të rindizet derisa të shihni stabilizimin e LED-ve.

Përfundim

Çështja kryesore e udhëzuesit të mësipërm është duke thjeshtuar metodën e konfigurimit të Wi-Fi Pi-Star.

Ka metoda të tjera për të konfiguruar pikën e nxehtë Wifi në Raspberry; megjithatë, ato kërkojnë komanda të gjera. Përndryshe, duhet të shkarkoni një skedar konfigurimi Wifi në Pi-Star dhe të përdorni portalin në internet për të personalizuar cilësimet e rrjetit Wifi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.