Si të ndryshoni rrjetin Wifi Homepod

Si të ndryshoni rrjetin Wifi Homepod
Philip Lawrence

Homepod, një pajisje inteligjente e lançuar nga Apple, ka disa veçori intriguese. Ata që duan të luajnë këngë dhe duan tingull me cilësi të lartë, mund të përfitojnë sa më shumë nga Homepod.

Pavarësisht nëse dëshironi të dëgjoni kolona zanore ose dëshironi të kontrolloni pajisjet e shtëpisë tuaj nëpërmjet Siri, ka shumë që mund të bëni duke thjesht duke lidhur Homepod me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Megjithatë, ekziston një keqkuptim i zakonshëm që duhet të qëndroni në të njëjtat cilësime rrjeti nëse dëshironi të lidheni me Homepod. Por kjo nuk është e vërtetë.

Shiko gjithashtu: Termostati më i mirë WiFi - Rishikimet e pajisjeve më të zgjuara

Një fjalë e shpejtë në Homepod

Homepod është një zgjedhje ideale nëse doni audio me cilësi të lartë dhe nëse i doni produktet e Apple. Është një shtesë e shkëlqyer për ekosistemin e Apple dhe i ndihmon përdoruesit të menaxhojnë gjëra të ndryshme përmes komandave zanore dhe sinjaleve audio.

Pavarësisht nëse dëshironi ta përdorni për një dhomë të vetme ose të shijoni këngët tuaja të preferuara në një zonë më të madhe, Homepod mini ka kapacitet të mjaftueshëm për të ofruar zë cilësor nëpërmjet Wi-Fi.

A qëndron Homepod vetëm në një rrjet të vetëm WiFi?

Interesante, i njëjti problem i rrjetit Wi-Fi është mjaft i zakonshëm në mesin e përdoruesve të Homepod. Por mbani mend, nuk keni nevojë të jeni në të njëjtin rrjet gjatë gjithë kohës. Në vend të kësaj, mund të ndryshoni cilësimin e rrjetit tuaj të Homepod Wi-Fi dhe të lidheni me rrjete të ndryshme Wi-Fi nga e njëjta pajisje.

Ky seksion do të tregojë se si mund të hiqni të njëjtin rrjet WiFi dhe të lidheni me një tjetër.

Aktivizimi në një rrjet të ndryshëm Wi-FiHomepod

Ja se si të ndryshoni rrjetin tuaj Wi-Fi në Homepod tuaj.

Filloni me aplikacionin Home

Së pari, do t'ju duhet aplikacioni Home në iPhone tuaj. Kjo ju lejon të përdorni rrjetin aktual të Homepod Wi-Fi në mënyrë që të mund ta ndryshoni atë. Më pas, shko te aplikacioni Home në iPad ose iPhone.

Kontrollo për problemin e rrjetit Wi-Fi

Në aplikacionin tuaj të shtëpisë, gjeni Homepod-in tuaj. Duhet të jetë në seksionin Home ose Rooms të aplikacionit tuaj Home. Nëse shihni pikëçuditëse të verdha pranë pajisjes tuaj, diçka nuk shkon dhe duhet të lidheni me një rrjet tjetër Wi-Fi.

Prekni dhe mbani shtypur

Tani, prekni dhe mbani shtypur 3D ikona e Homepodit tuaj. Do të shihni një mesazh që thotë se Homepod-i juaj është i lidhur me një rrjet tjetër WiFi. Mund të tregojë gjithashtu arsyen që po përballeni me një problem me internetin.

Kaloni te Rrjeti juaj Wi-Fi Homepod

Para mesazhit, do të shihni një hiperlidhje që do të marrë ju në rrjetin tuaj aktual Wi-Fi. Do t'ju tregojë gjithashtu emrin e rrjetit. Këtu, trokitni lehtë mbi opsionin "Lëvizni Homepod-in në (emri Wifi)".

Prisni për disa sekonda

Lëreni Homepod të përditësojë cilësimet e rrjetit. Duhen disa sekonda para se të hyjnë në fuqi cilësimet e reja. Kur Homepod lidhet me rrjetin e ri, ai do të ngarkojë seksionin e riprodhimit, duke treguar se lidhja është rikthyer.

Rivendosja e fabrikës – Vendpushimi i fundit

Nëse ende nuk jeni në gjendje të lidheni me interneti,opsioni i vetëm është të rivendosni në fabrikë Homepod-in tuaj dhe të filloni nga një lidhje e re. Është gjithashtu thelbësore të verifikoni çdo problem me lidhjen tuaj Wi-Fi në vend të pajisjes Homepod.

Pra, gjeni Homepod-in tuaj në aplikacionin tuaj Home dhe trokitni lehtë mbi rivendosjen e Homepod për të filluar nga e para.

Lidhja e Siri me Homepod

Homepod përdor një procesor Apple A8. Është i njëjti çip që fuqizon iPhone 6. Pra, Homepod ju lejon të lidheni dhe të kontrolloni listën tuaj të luajtjes përmes Siri. Por Siri ka shumë veçori dhe funksione të tjera kur e lidhni me Homepod.

Pra, mund t'i kërkoni Sirit të luajë këngën tjetër. Meqenëse Homepod mund të lidhet automatikisht me Apple Music, Siri mund të tërheqë kolona zanore nga një bibliotekë me miliona këngë.

Kjo do të thotë gjithashtu që Siri dëgjon gjithmonë atë që ndodh brenda dhomës tuaj. Megjithatë, nëse dëshironi që Siri të ndalojë së dëgjuari, mund ta bëni këtë duke ndryshuar cilësimet e Homepod.

Përdorni si kinema shtëpiake

Mund ta përdorni Homepod edhe si kinema shtëpiake. Megjithatë, ju kërkon të integroni Apple TV që do të funksionojë si një element qendror për konfigurimin e teatrit tuaj në shtëpi. Nuk është se Homepod do të transmetojë sinjale audio vetëm duke u lidhur me televizorin.

Sistemi audio me shumë dhoma

Nëse keni shumë pajisje Homepod, mund t'i lidhni ato dhe ato do të komunikojnë me njëri-tjetrin përmes AirPlay. Pra, nuk ka rëndësi se ku jeni në shtëpinë tuaj; ju ende mund të shijoni këngë me cilësi të lartënë çdo kohë.

Shërbimet e mbështetura nga Homepod

Homepod është ndërtuar për të mbështetur Apple Music dhe Beats 1 Radio. Pra, ka një kufizim të vogël; ju mund të luani vetëm nga pjesët e disponueshme në Apple Music. Për më tepër, mund të kontrolloni gjithashtu Homepod Apple Music dhe Beats 1 nëpërmjet Siri.

Shiko gjithashtu: Si të kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi në Windows 10

A ka mbështetje Bluetooth në Homepod?

Interesante, edhe pse Homepod është një pajisje nga Apple, ai mbështet Bluetooth. Sidoqoftë, nuk është për transmetimin e zërit. Në vend të kësaj, mund ta përdorni Homepod-in si altoparlant Bluetooth kur jeni në modalitetin Bluetooth.

Përfundim

Është shumë e thjeshtë të ndryshosh rrjetin WiFi në Homepod. Gjithçka që ju nevojitet është aplikacioni Home dhe ndiqni udhëzimet. Tani mund të ndryshoni rrjetin WiFi Homepod në çdo rrjet tjetër Wi-Fi të vjetër ose të ri.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.