Whatsapp nuk funksionon në Wi-Fi - Ky është një rregullim i lehtë

Whatsapp nuk funksionon në Wi-Fi - Ky është një rregullim i lehtë
Philip Lawrence

A keni hasur ndonjëherë një problem ku Whatsapp-i juaj vazhdon të ngarkohet, por nuk shfaq bisedat e përditësuara? Ne të gjithë kemi qenë atje herë pas here.

Është sigurisht një problem i zakonshëm me të cilin përballen përdoruesit e Android ose iPhone kur Whatsapp nuk mund të lidhet me Wi-Fi.

WhatsApp është mjeti thelbësor për të komunikuar me miqtë dhe familjen tuaj dhe nuk keni alternativë ekuivalente. Lexoni së bashku për të mësuar rreth zgjidhjeve nëse Whatsapp-i juaj nuk funksionon në Wifi.

Me më shumë se dy miliardë përdorues, Whatsapp është një aplikacion mjaft i popullarizuar i mesazheve në mbarë botën. Për më tepër, Whatsapp ka arritur me sukses një rritje prej 42.4 përqind të përdoruesve nga shkurti 2019 deri në shkurt 2020.

Pse Whatsapp nuk funksionon?

Para se të diskutojmë metodat e zgjidhjes së problemeve për të rregulluar që Whatsapp nuk funksionon në Wifi, le të shqyrtojmë fillimisht problemet që çojnë në problemet e lidhjes.

Duhet të verifikoni nëse problemi qëndron në fundin tuaj ose në WhatsApp . Për më tepër, mund të lexoni gjithashtu lajmet më të fundit të teknologjisë nëse WhatsApp nuk funksionon ose përballet me një ndërprerje.

Nëse shërbimet e WhatsApp nuk funksionojnë në rajonin tuaj, nuk mund të bëni asgjë tjetër përveçse të prisni. Nga rruga, ndërprerjet janë mjaft të zakonshme në aplikacione të tjera sociale, duke përfshirë YouTube, Instagram dhe Facebook.

Për më tepër, arsye të tjera të mundshme që WhatsApp nuk funksionon në Wi-Fi përfshijnë:

  • Mund të jeni duke përdorur një version më të vjetër ose të vjetëruar të WhatsApp.
  • Ka një memorieProblemi i memories në telefonin tuaj.
  • Skedarët e korruptuar të të dhënave shpesh çojnë në probleme të lidhjes së WhatsApp.
  • Sistemi operativ Android ose iOS është i vjetëruar.

Është thelbësore të adresohen çështjet e mësipërme për të rivendosur problemin e lidhjes WhatsApp. Mund të çinstaloni versionin më të vjetër dhe të përditësoni WhatsApp duke riinstaluar versionin e tij më të fundit nga Google Play Store. Nëse nuk ka ndonjë përditësim për WhatsApp, mund ta çinstaloni aplikacionin dhe të riinstaloni WhatsApp për të rregulluar problemin.

Për më tepër, duhet të kontrolloni gjithashtu nëse përditësimet e reja të softuerit janë të disponueshme për sistemin operativ të telefonit tuaj. Nëse po, ju instaloni përditësimin më të fundit në iPhone, iPad ose telefonin tuaj Android.

Megjithatë, nëse nuk mund ta lidhni WhatsApp-in me Wi-Fi pas përditësimit të softuerit WhatsApp dhe telefonit, kjo nënkupton një lidhje interneti problemi.

Zgjidhja e problemeve të lidhjes WhatsApp në rrjetin Wi-fi

Lidhshmëria Wi-Fi

Pasi ta dini se problemi qëndron në anën tuaj, duhet të zgjidhni problemet me lidhjen e internetit në vendin tuaj. Së pari, mund ta fikni ruterin me valë dhe ta ktheni përsëri pas një minute për të parë nëse ai rikthen lidhjen me internetin.

Për më tepër, mund të shfletoni edhe faqet e tjera të internetit në iPhone tuaj për të parë nëse problemi është me Lidhja Wi-Fi ose thjesht WhatsApp.

Mund të ndiqni këto hapa për të rregulluar lidhjen Wi-Fi:

  • Por, së pari, provoni të kaloni midis të dhënave celulare dhe Wi-fi.
  • Fikni të dhënat celulare dhe Wi-Fi dhe aktivizoni modalitetin e aeroplanit. Pas 30 sekondash, çaktivizoni modalitetin e aeroplanit dhe aktivizoni lidhjen Wi-Fi.

Rivendos cilësimet e rrjetit

Mund t'i rivendosni gjithmonë cilësimet e rrjetit nëse WhatsApp nuk po punon në telefonin tuaj.

Për iOS, duhet të shkoni te menyja "Cilësimet", të hapni "Të përgjithshme" dhe të prekni "Rivendos". Këtu duhet të zgjidhni "Rivendosni cilësimet e rrjetit". Më pas, duhet të rilidheni me rrjetin tuaj Wi-Fi të shtëpisë dhe të futni përsëri kredencialet.

Nëse jeni përdorues i Android, në menynë "Cilësimet", shkoni te "Rivendosja" dhe hapni "Rivendos cilësimet e rrjetit". .” Hapi tjetër është të lidheni me rrjetin e shtëpisë dhe të futni fjalëkalimin.

Për më tepër, mund të harroni edhe rrjetin Wi-fi në iPhone ose telefon Android dhe të krijoni një lidhje krejtësisht të re në internet me rrjetin tuaj të shtëpisë. Për shembull, mund të harroni një rrjet Wi-Fi duke ndjekur këto hapa:

  • Shkoni te "Cilësimet" dhe trokitni lehtë mbi "Wi-fi".
  • Këtu do të gjeni një listë e rrjeteve Wi-Fi me të cilat lidhet telefoni juaj.
  • Zgjidhni rrjetin Wi-fi që dëshironi që telefoni juaj të harrojë.
  • Hapni "Forget This Network" dhe trokitni lehtë mbi "Forget ” për të konfirmuar zgjedhjen.

Supozoni se dëshironi të rilidhni rrjetin Wi-Fi, shtypni gjatë ikonën Wi-Fi duke zvarritur cilësimet e telefonit nga lart. Këtu mund të shihni listën e rrjeteve me valë të disponueshme në afërsi.

Nga këtu, mund të klikoni në shtëpinë tuajWi-fi dhe zgjidhni atë. Më pas, duhet të futësh fjalëkalimin për t'u rilidhur me rrjetin.

Ndalimi me forcë dhe fshirja e memories

Pas verifikimit të problemit të lidhjes Wi-Fi, hapi tjetër është të kryeni një ndalesë dhe fshirje me forcë cache-i i telefonit tuaj.

Një ndalesë e detyruar në thelb shkatërron procesin Linux të një aplikacioni të caktuar, WhatsApp, dhe pastron memorien e memories për të hequr skedarët e përkohshëm.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni Wi-Fi me modalitetin e aeroplanit në Android

Të dhënat e panevojshme ose të padëshiruara në cache ndikon në performancën e aplikacioneve. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të pastroni periodikisht cache-in e telefonit.

Ndaloni me forcë në Android

Nëse jeni përdorues i Android, mund të shkoni te "Cilësimet" dhe të hapni "Aplikacionet". Më vonë, duhet të lëvizni poshtë për të kërkuar WhatsApp dhe t'i prekni. Më pas, mund të prekni butonin "Ndalimi i detyruar", i disponueshëm në krye të ekranit.

Pasi të ndaloni me forcë aplikacionin, është koha për të pastruar memorien specifike. Së pari, mund të shihni një opsion "Storage" brenda skedës WhatsApp që keni hapur më parë. Më pas, mund të prekni opsionin "Pastro cache" për të hequr skedarët e ruajtur.

Ndalimi i detyruar në Apple iOS

Nëse jeni përdorues i iPhone ose iPad, mund të klikoni dy herë Butoni Home për të hyrë në listën e aplikacioneve të hapura së fundmi. Këtu, duhet të kërkoni për WhatsApp dhe të rrëshqitni lart për ta mbyllur. Së fundi, do të ndihmonte nëse rinisni iPhone.

Për më tepër, sistemet Apple iOS pastrojnë automatikisht cache-në dhe nuk keni nevojë t'i fshini manualisht të dhënat e përkohshme nëiPhone. Megjithatë, nëse ende dëshiron të jesh i sigurt, mund ta heqësh WhatsApp-in dhe ta instalosh përsëri.

Pas kryerjes së dy hapave të mësipërm, mund ta lëshosh WhatsApp-in në iPhone për të parë nëse po funksionon mirë në Wifi apo jo.

Fike VPN

Shumë njerëz përdorin shërbimet VPN për të anashkaluar gjeo-kufizimet e vendosura nga Netflix dhe shërbime të tjera transmetimi për të shijuar përmbajtje të pakufizuar video. Megjithatë, një VPN mund të jetë shkaku që WhatsApp nuk funksionon në Wi-Fi.

Nëse përdorni një lidhje VPN në pajisjen tuaj inteligjente, mund ta çaktivizoni për të parë nëse i zgjidhi problemet e lidhjes WhatsApp apo jo .

Cilësimet e menaxhimit të përdorimit të të dhënave

Smartphone-t më të fundit vijnë me veçori të avancuara si kontrolli i përdorimit të të dhënave, duke ju mundësuar të menaxhoni përdorimin e të dhënave tuaja. Megjithatë, WhatsApp nuk do të funksionojë në Wi-Fi nëse qasja e tij në rrjet është e çaktivizuar si parazgjedhje.

Mund ta aktivizoni opsionin nga cilësimet "Menaxhimi i përdorimit të të dhënave". Për më tepër, duhet të kontrolloni gjithashtu nëse të dhënat celulare, të dhënat e sfondit dhe opsionet e internetit janë të aktivizuara ose jo për WhatsApp.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Ford Sync Wifi?

Lidhu me një rrjet tjetër Wifi

Supozoni se nuk jeni në gjendje të rifreskoni WhatsApp biseda duke përdorur rrjetet Wifi të zyrës ose kolegjit. Në këtë rast, ka shumë të ngjarë për shkak të lidhjes së kufizuar dhe transmetimit të kufizuar të të dhënave për aplikacionet sociale dhe të mesazheve. Në këtë rast, zgjidhja e vetme është aktivizimi i të dhënave celulare dhe aksesi në WhatsApp. Mund ta rregulloniLidhja WhatsApp me Wi-Fi duke kaluar në një rrjet tjetër me valë nëse jeni në shtëpi. Sidoqoftë, nëse WhatsApp funksionon mirë, do të thotë që ju duhet të kontrolloni ruterin tuaj, ta rinisni atë dhe të përditësoni softuerin ose firmuerin e tij nëse kërkohet. Për më tepër, mund të telefononi gjithashtu ekipin mbështetës për të rishikuar harduerin e modemit.

Aplikacionet në sfond

Duhet të kontrolloni cilësimet e të dhënave të sfondit të WhatsApp nëse bisedat tuaja WhatsApp nuk përditësohen në kohë reale. Kjo është për shkak se aplikacioni mund të funksionojë në sfond dhe ju mund të mos jeni në dijeni për këtë.

Vërejtje mbyllëse

Nuk hyni në WhatsApp në telefonin tuaj për të lexuar mesazhet ose për të marrë telefonata nga miqtë tuaj dhe familja është padyshim një dhimbje koke. Megjithatë, ato ditë kanë kaluar prej kohësh kur njerëzit përdornin mesazhe me tekst për të komunikuar me njëri-tjetrin.

Është një epokë dixhitale ku jeni gjithmonë në linjë dhe jeni të lidhur nëpërmjet WhatsApp. Kjo është arsyeja pse artikulli i mësipërm shpjegon të gjitha metodat e zgjidhjes nëse WhatsApp nuk funksionon në Wifi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.