Kindle Fire Lidhu me WiFi por pa internet

Kindle Fire Lidhu me WiFi por pa internet
Philip Lawrence

A vuan tableti juaj Amazon Kindle Fire nga problemet e lidhjes? Për shembull, a lidhet me WiFi por nuk tregon qasje në internet? Rezulton se ky është një problem i përhapur me tabletin Kindle dhe diçka që shumë përdorues kanë raportuar.

Arsyeja e saktë që po përjetoni problemin "Kindle fire lidhu me WiFi por jo internet" është e vështirë të thuhet, por ne kemi një ide për shkaqet e mundshme. Prandaj, ne kemi bashkuar një listë të zgjidhjeve të mundshme për këtë problem të lidhjes WiFi për këtë udhëzues.

Ne ju rekomandojmë që të kaloni nëpër listë dhe të aplikoni zgjidhjet njëra pas tjetrës për të parë se cila funksionon.

Pra, pa vonesë, le të fillojmë:

#1. Kontrolloni lidhjen me internetin

Vetëm për shkak se rrjeti juaj WiFi është i ndezur nuk do të thotë se lidhja juaj e internetit po funksionon siç duhet. Kjo është për shkak se fuqia e sinjalit të lidhjes suaj WiFi varet nga ruteri juaj, ndërsa shpejtësia e internetit varet nga Ofruesi juaj i Shërbimit të Internetit ose ISP.

Tani, nëse keni një lidhje të ngadaltë ose aspak interneti, atëherë, sigurisht , do të jeni në gjendje të lidheni me WiFi nga një tabletë Kindle Fire, por nuk do të keni mundësi të hyni në internet.

Si i tillë, përpara se të mendoni se diçka nuk është në rregull me Kindle-n tuaj, kontrolloni dhe sigurohuni që lidhja juaj e internetit është funksionon si duhet.

Për ta bërë këtë, shikoni nëse jeni duke marrë një lidhje interneti në WiFi tjetër-pajisje të lidhura si telefonat inteligjentë ose laptopët. Nëse nuk po merrni akses në internet në ato pajisje, problemi mund të jetë ISP ose ruteri juaj.

Megjithatë, nëse zbuloni se po merrni lidhje interneti në ato pajisje dhe jo në Kindle Fire, problemi është ka të ngjarë me tabletin tuaj.

Në këtë rast, vazhdoni të lexoni pikat e mëposhtme për të gjetur një zgjidhje të mundshme.

Shiko gjithashtu: Ruteri më i mirë WiFi 6 - Vlerësime & Udhëzues për blerje

#2. "Modaliteti i aeroplanit i çaktivizuar"

Një situatë tjetër e zakonshme që shohim shpesh është që përdoruesi aktivizon "Modalitetin e aeroplanit" në pajisjen e tij, harron se e ka aktivizuar dhe më pas kruan kokën se pse nuk mund të përdorin internetin.

Si i tillë, për të qenë në anën e sigurt, sigurohuni që të mos e keni të aktivizuar "Modaliteti i aeroplanit" në Kindle Fire.

Nëse është i aktivizuar, çaktivizoni dhe më pas provoni të përdorni internetin. Megjithatë, nëse është i fikur, atëherë kaloni në hapin tjetër.

#3. Fjalëkalimi i saktë i Wi-Fi

A e keni ndryshuar së fundi fjalëkalimin e WiFi? Në këtë rast, tableti juaj Kindle Fire do të vazhdojë të tregojë se jeni i lidhur me rrjetin WiFi, por ai nuk do të përdorë internetin. Kjo është për shkak se nuk jeni lidhur sërish me rrjetin WiFi me fjalëkalimin e ri.

Nëse është kështu, mund ta harroni rrjetin WiFi dhe të lidheni përsëri me fjalëkalimin e ri WiFi.

Tani. kontrolloni dhe shikoni nëse mund të hyni në internet. Nëse përgjigjja është ende "jo", atëherë kaloni në hapin tjetër.

#4. Kontrolloni cilësimet e datës dhe orës

Kjomund të duket marrëzi, por konfigurimi i gabuar i cilësimeve të datës dhe orës mund të shkaktojë shumë probleme, duke përfshirë gabime në lidhje. Si e tillë, kontrolloni nëse data dhe ora në tabletin tuaj Kindle Fire janë të njëjta me orën tuaj lokale ose atë të konfiguruar në ruterin tuaj WiFi.

Nëse është ndryshe, atëherë do t'ju duhet ta konfiguroni atë në orën lokale.

Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin "Cilësimet" dhe shkoni te cilësimet "Ora dhe data". Këtu duhet të gjeni opsionet – “Data automatike & koha" dhe "Zona automatike kohore". Aktivizo të dyja opsionet dhe pajisja do të marrë automatikisht kohën aktuale lokale nga operatori i rrjetit.

Pasi ta bëni këtë, rinisni tabletin tuaj Kindle Fire dhe kontrolloni nëse mund të lidheni me internetin.

#5. Kontrolloni për Portalet Captive

Nëse e keni Amazon Fire të lidhur me rrjetin tuaj të shtëpisë, atëherë mund ta kaloni këtë hap. Megjithatë, nëse po përpiqeni ta lidhni pajisjen me WiFi publike si zyra, aeroporte ose kafene, duhet të kontrolloni për "Portale të kapura".

Tani, nëse nuk dini për portalet e kapura, këto janë hapa shtesë që duhet të ndërmerrni përpara se të mund të përdorni internetin WiFi.

Pas lidhjes me rrjetin WiFi, do t'ju duhet të vizitoni një faqe interneti ku duhet të nënshkruani me ID-në tuaj të emailit dhe numrin e telefonit, shikoni disa reklama dhe pranoni kushtet e përdorimit të rrjetit përpara se të lidheni me të.

Nëse rrjeti WiFi po provonipër t'u lidhur me ka një Portal Captive, duhet t'ju tregojë një njoftim që ju kërkon ta vizitoni për të përfunduar regjistrimin dhe për të hyrë në internet.

Nëse nuk e keni marrë njoftimin, atëherë shkëputuni nga rrjeti WiFi dhe rilidheni me të. Sapo të shihni njoftimin, trokitni lehtë mbi të dhe ai do t'ju çojë te Portali Captive. Ndiqni udhëzimet në ekran dhe tani duhet të jeni në gjendje të hyni në internet.

#6. Kontrolloni nëse ruteri po bllokon trafikun e rrjetit

Konfigurimi specifik i ruterit tuaj mund të jetë duke bllokuar Amazon Kindle Fire tuaj që të mos lidhet me internetin. Kjo mund të ndodhë nëse keni vendosur një numër maksimal të pajisjeve që mund të lidhen me rrjetin. Tani, nëse Kindle do të lidhej pas përfundimit të ndarjes, ai nuk do të hynte në internet.

Përndryshe, ju apo dikush tjetër a keni aksesuar së fundi në cilësimet tuaja WiFi dhe keni bërë ndryshime? Për shembull, a keni aktivizuar filtrimin e adresës MAC vetëm për të lejuar pajisje të zgjedhura të kenë qasje në rrjetin tuaj WiFi dhe keni harruar të përfshini adresën MAC të Kindle Fire tuaj?

Në këtë rast, mund të lidheni me rrjetin WiFi, por ju nuk do të ketë asnjë lidhje interneti.

Si e tillë, nëse ndonjë nga situatat vlen për ju, hyni në cilësimet e WiFi dhe bëni ndryshimet e duhura. Pasi të keni mbaruar, kontrolloni dhe shikoni nëse tableti tani mund të lidhet me internetin.

#7. Rivendosni Kindle Fire

Ndonjëherë lidhjenproblemet mund të rrjedhin nga cilësimet e konfiguruara gabimisht ose nga disa aplikacione të palëve të treta që keni instaluar në Kindle Fire. Fatkeqësisht, tani mund të jetë e vështirë të dihet saktësisht se cili aplikacion ose cilësim po e shkakton problemin.

Shiko gjithashtu: Si të rivendosni Xfinity Wifi Box

Si e tillë, një teknikë efektive për të rregulluar problemet e zakonshme është të rivendosni pajisjen tuaj në cilësimet e fabrikës, e njohur gjithashtu si "Fabrika Rivendosni."

Nëse të gjitha këshillat dhe truket e përmendura dështojnë, atëherë mund të provoni të kryeni një rivendosje të fabrikës në Kindle Fire. Për ta bërë këtë, ndiqni hapat e dhënë më poshtë:

Për pajisjet Kindle Fire të gjeneratës së parë dhe të dytë -

  1. Shkoni te "Cilësimet".
  2. Trokitni lehtë mbi "Më shumë".
  3. Trokitni lehtë mbi "Pajisjet.">
  4. Jepni konfirmimin tuaj dhe Kindle Fire juaj do të fillojë të rivendoset në standardet e fabrikës.

Për pajisjet e gjeneratës së tretë dhe të mëvonshme Kindle Fire –

  1. Shko te Cilësimet .
  2. Gjeni "Opsionet e pajisjes" dhe trokitni lehtë mbi të.
  3. Lëvizni poshtë derisa të gjeni opsionin "Rivendosja në parametrat e fabrikës".
  4. Zgjidhni atë dhe më pas trokitni lehtë mbi " Rivendos."
  5. Konfirmo zgjedhjen tënde dhe pajisja do të fillojë të rivendoset.

Pasi të përfundojë rivendosja e fabrikës në pajisjen tuaj Kindle Fire, lidheni me rrjetin tuaj WiFi dhe shikoni nëse tani mund të hyni në internet.

Përfundim

Pra, këto ishin 7 zgjidhjet tona kryesore të mundshme për rregullimin e problemeve të lidhjes me internetin në Amazon Kindle tuajzjarr. Një nga këto metoda duhet të ndihmojë në zgjidhjen e problemit tuaj.

Por nëse ende nuk mund të lidheni me internetin, atëherë ndoshta problemi është në nivelin e harduerit. Në këtë rast, kontaktoni ekipin e Mbështetjes Kindle ose vizitoni një qendër mbështetëse aty pranë dhe kontrolloni pajisjen tuaj.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.