Geeni nuk do të lidhet me WiFi? Ja çfarë mund të bëni

Geeni nuk do të lidhet me WiFi? Ja çfarë mund të bëni
Philip Lawrence

Aplikacioni Geeni është një aplikacion i jashtëzakonshëm që ju lejon të kontrolloni shtëpinë tuaj inteligjente dhe pajisjet shëndetësore nga komoditeti i divanit tuaj. Aplikacioni është i thjeshtë për t'u përdorur dhe mund të kontrollohet nga kudo në mbarë globin.

Me Geeni, mund të marrësh njoftime kur Kamera inteligjente Wi-Fi ndjen lëvizjen. Mund të aktivizoni gjithashtu regjistrimin e videos nëpërmjet aplikacionit Geeni.

Shiko gjithashtu: Si të rritni sinjalin WiFi në laptop në Windows 10

Aplikacioni Geeni kërkon një lidhje të qëndrueshme Wi-Fi për të funksionuar. Por, çka nëse aplikacioni juaj Geeni nuk lidhet me WiFi?

Mos u shqetësoni. Produktet Geeni, të tilla si aplikacioni, Kamera inteligjente Wi-Fi, dritat dhe çelsat, mund të kenë probleme të shumta. Sidoqoftë, mund t'i zgjidhni këto probleme të lidhjes me internetin me disa këshilla të dobishme për zgjidhjen e problemeve. Le të fillojmë.

Si të rregulloni problemin e lidhjes WiFi të pajisjes Geeni?

Zakonisht, është e thjeshtë të lidhësh një pajisje Geeni me një rrjet Wi-Fi. Procesi mund të zgjasë disa minuta dhe ju mund ta përdorni pajisjen tuaj inteligjente sipas dëshirës.

Megjithatë, pajisja mund të shkaktojë probleme kur lidhet me Wi-Fi të shtëpisë. Ja pse mund të ndodhë:

 • Pajisja Geeni është e paçiftuar
 • Rrjeti juaj Wi-Fi po transmeton një gjerësi brezi 5,0 GHz
 • Rrjeti juaj me valë është i ngadaltë
 • Pajisja juaj Geeni Smart ka probleme harduerike

Pavarësisht nga këta faktorë, mund ta lidhni prizën tuaj inteligjente Geeni me këto rregullime të thjeshta:

Çiftoni pajisjen tuaj

Duhet të aktivizoni modalitetin e çiftimit për të lidhur Geeni Smartpajisjen në rrjetin Wi-Fi. Nëse kamera juaj inteligjente Wi-Fi Geeni, llamba inteligjente ose çelësi nuk mund të hyjnë në internet, mund të kontrolloni nëse pajisja video e kamerës së drejtpërdrejtë është çiftuar.

Për t'u siguruar që pajisjet tuaja janë çiftuar, mund të monitoroni dritat treguese. Drita vezulluese duhet të jetë e ngadaltë ose e shpejtë nëse çiftohet me kamerën inteligjente Wi-Fi Geeni ose llambën inteligjente.

Nëse dritat treguese janë të fikur, duhet të shtypni dhe mbani butonin e ndezjes në Kamerën tuaj inteligjente derisa drita treguese të fillojë të pulsojë me shpejtësi.

Riprovoni konfigurimin e Wi-Fi

Priza dhe llambat inteligjente Geeni nuk do të lidhen me Wi-Fi nëse bëni një gabim gjatë konfigurimit të tyre. Për t'u siguruar që i keni lidhur saktë, duhet të ndiqni këto hapa:

 1. Së pari, lundroni te aplikacioni Geeni.
 2. Hapni ekranin "Pajisjet".
 3. Zgjidhni Llamba inteligjente Merkury nga ekrani i pajisjes.
 4. Klikoni në ikonën +.
 5. Përfundoni procesin e konfigurimit.
 6. Pasi të arrini pjesën për t'u lidhur me Wi-Fi, skanoni rrjetin tuaj të internetit.
 7. Zgjidhni detajet e Wi-Fi nga lista Wi-Fi dhe vendosni fjalëkalimin e saktë.
 8. Zgjidhni opsionin për Konfirmo për të përfunduar procesin.

Zgjidhni gjerësinë e brezit 2,4 GHz

Duhet të kontrolloni frekuencën tuaj të internetit nëse Geeni juaj nuk lidhet me Wi-Fi. Kjo për shkak se Kamera inteligjente Geeni kërkon gjerësi brezi 2,4 GHz për të funksionuar. Kur ruteri juaj Wi-Fi transmeton një frekuencë më të lartë, këto pajisje mundshkëputje.

Mund ta rregulloni këtë problem duke rregulluar cilësimet e ruterit. Kaloni frekuencën Wi-Fi në brezin 2,4 GHz dhe rilidhni pajisjet tuaja me internetin.

Zhvendos pajisjen

Kamera juaj Wi-Fi Geeni dhe pajisjet e tjera mund të mos lidhen me internetin nëse nuk vendoset në gamën e saktë të të dhënave. Idealisht, pajisja juaj inteligjente duhet të mbahet brenda 1 ose 2 metrave të rrezes pa tel nga ruteri juaj Wi-Fi. Megjithatë, nëse pajisja është larg, duhet ta zhvendosni dhe ta vendosni më afër ruterit për një sinjal më të mirë Wi-Fi.

Kontrolloni sinjalet e rrjetit tuaj Wi-Fi

Do të ndihmonte nëse do të kishit një lidhje të qëndrueshme dhe të fortë Wi-Fi për të kontrolluar kamerën tuaj Geeni Wi-Fi me aplikacionin. Nëse sinjalet tuaja Wi-Fi janë të dobëta, pajisjet tuaja inteligjente shtëpiake nuk do të lidhen me internetin.

Duhet të kontrolloni menjëherë fuqinë e sinjalit Wi-Fi të shtëpisë tuaj për të zgjidhur këtë problem. Ja se si mund ta bëni këtë:

 1. Së pari, lidhni telefonin inteligjent me rrjetin e internetit.
 2. Më pas, kontrolloni shiritat e rrjetit Wi-Fi për të analizuar fuqinë e sinjalit Wi-Fi. Në mënyrë tipike, 1 ose 2 shirita tregojnë sinjale të dobëta.
 3. Më pas, lundroni te një shfletues web i preferuar.
 4. Më në fund, vizitoni një faqe interneti dhe vëzhgoni kohën që duhet për të ngarkuar një faqe interneti.
 5. Përndryshe, mund të kontrolloni shpejtësinë e shkarkimit duke përdorur mjete të përshtatshme.

Pasi të përcaktoni se sinjalet tuaja Wi-Fi janë të dobëta, mund të ndiqni këto hapa për të përmirësuarshpejtësia e internetit:

Rinisni ruterin

Rinisja e ruterit mund t'ju ndihmojë të rregulloni problemet teknike. Procesi është i thjeshtë dhe mund të bëhet duke ndjekur këto udhëzime:

Shiko gjithashtu: Si të bllokoni një adresë IP në ruterin NetGear
 1. Së pari, shkëputni ruterin nga priza.
 2. Më pas prisni disa minuta.
 3. 5>Më pas, lidhni pajisjen nga priza dhe lëreni dritën treguese të kthehet në jeshile.
 4. Më në fund, rilidhni pajisjet tuaja të shtëpisë inteligjente.

Lëvizni ruterin

Nëse ruteri vendoset në një zonë të ajrosur dobët, mund të transmetojë sinjale të dobëta. Megjithatë, nëse ndryshoni vendndodhjen dhe zhvendosni ruterin në një hapësirë ​​qendrore dhe të hapur, të gjitha pajisjet tuaja inteligjente mund të lidhen lehtësisht me rrjetin Wi-Fi.

Hiq ndërhyrjet

Sinjalet Wi-Fi mund të ndikohen nga pengesat fizike si muret, dyert dhe mobiljet. Mund të përmirësoni sinjalet tuaja Wi-Fi duke hequr objekte të tilla dhe duke lejuar ruterin të transmetojë sinjale më të forta.

Kontrolloni trafikun

Nëse disa pajisje janë të lidhura me rrjetin tuaj Wi-Fi, ruteri mund të mos kaloni sinjale të forta në qoshet e largëta të shtëpisë tuaj. Provo të pakësosh disa pajisje për të përmirësuar cilësinë e sinjalit.

Përdorni Zgjeruesin WiFi

Zgjeruesit WiFi mund të jenë të shkëlqyeshëm për të rritur shpejtësinë tuaj të internetit. Ata e bëjnë këtë duke thithur dhe transmetuar sinjale WiFi në zonat me pika në shtëpinë tuaj. Instaloni një zgjerues Wi-Fi në një distancë të përshtatshme nga ruteri juaj WiFi për të shijuar kontrollin tuajPajisjet inteligjente të shtëpisë.

Futni fjalëkalimin e saktë të Wi-Fi

Për të përdorur kamerën tuaj Geeni ose Smart Bulb nga distanca, duhet të vendosni emrin dhe fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi në aplikacionin tuaj Geeni. Megjithatë, nëse futni kredencialet e gabuara, pajisjet tuaja nuk mund të lidhen me internetin.

Pra, kontrolloni dy herë nëse keni futur fjalëkalimin ose emrin e saktë të WiFi.

Përndryshe, ndryshimi i fjalëkalimit të Wi-Fi do të ndihmonte që përdoruesit e paautorizuar të mos hyjnë në lidhjen e internetit. Mund të vendosni një fjalëkalim të ri WiFi duke ndjekur këto hapa:

 1. Navigoni te një shfletues ueb.
 2. Klikoni në shiritin e kërkimit dhe shkruani adresën IP të ruterit.
 3. Futni fjalëkalimin dhe emrin e përdoruesit të saktë të ruterit.
 4. Zgjidhni Identifikohu.
 5. Trokitni lehtë mbi opsionin për Wireless.
 6. Zgjidhni fjalëkalimin.
 7. Futni një të ri fjalëkalimi.
 8. Merr fjalëkalim të ri për ta konfirmuar.
 9. Zgjidh Ruaj ose Apliko për të zbatuar cilësimet e reja.
 10. Më në fund, rilidhe të gjitha pajisjet dixhitale dhe Geeni Smart.
 11. 11>

  Riinstaloni aplikacionin tuaj Geeni

  Aplikacioni Geeni mund të ketë probleme teknike duke përdorur aplikacione të palëve të treta. Përveç kësaj, nëse telefoni juaj ndikohet nga malware, aplikacioni nuk mund ta lidhë kamerën tuaj Geeni me rrjetin WiFi.

  Kështu, duhet të çinstaloni aplikacionin Geeni dhe ta riinstaloni atë për të rregulluar problemin tuaj. Ndiqni këto hapa për të përfunduar këtë metodë:

  1. Nisni aplikacionin Cilësimet.
  2. Shkoni te Hapësira ruajtëse.
  3. Klikoni mbi opsioninpër Aplikacionet.
  4. Zgjidhni aplikacionin Geeni nga lista dhe trokitni lehtë mbi çinstaloni.
  5. Zgjidhni konfirmoni për të fshirë aplikacionin.
  6. Prisni disa minuta dhe lejoni që aplikacioni të të çinstalohet plotësisht.
  7. Më pas, lundroni te Apps Store ose Google Play.
  8. Fut Geeni në shiritin e kërkimit.
  9. Klikoni në aplikacionin Geeni.
  10. 5>Zgjidh instalimin.
  11. Lejo që aplikacioni të shkarkohet dhe instalohet.
  12. Pasi të mbarosh, duhet të hapësh aplikacionin dhe të identifikohesh në llogarinë tënde.
  13. Konfiguro pajisjet tuaja Geeni dhe lidhini ato me WiFi.

  Përditësoni aplikacionin Geeni

  Nëse aplikacioni juaj Geeni është i vjetëruar, ai mund të mos lidhet me WiFi. Mund ta zgjidhni problemin duke vizituar dyqanin e aplikacioneve për të kontrolluar nëse ka ndonjë përditësim të ri. Më pas, shkarkoni dhe instaloni përditësime të reja dhe lidhni kamerën tuaj inteligjente Wi-Fi Geeni ose futeni në WiFi të shtëpisë tuaj.

  Për më tepër, duhet të shmangni përdorimin e çdo aplikacioni të palëve të treta si aplikacionet Smart Life. Këto aplikacione mund të shkaktojnë probleme lidhjeje. Prandaj, nëse pajisjet tuaja Geeni nuk mund të lidhen me internetin, mund të çinstaloni çdo aplikacion të palës së tretë në pajisjen tuaj celulare.

  Rivendosni pajisjen në cilësimet e fabrikës

  Nëse asnjë nga zgjidhjet nuk funksionon, mund të provoni këtë metodë të zgjidhjes së problemeve për të lidhur pajisjen tuaj me WiFi. Rivendosja e cilësimeve të fabrikës është një hap i madh, duke hequr të gjitha cilësimet e personalizuara dhe duke fshirë të dhënat e vjetra.

  Rivendosja e fabrikës së kamerës Geeni

  Për të rivendosur Geeni SmartKamera Wi-Fi, duhet të shtypni butonin e rivendosjes dhe ta mbani atë për rreth 5 sekonda. Lëshojeni butonin dhe rilidhni kamerën inteligjente Wi-Fi

  Rivendosja e fabrikës Geeni Smart LED Bulb

  Rivendosja e llambës inteligjente Geeni është e lehtë. Megjithatë, fillimisht duhet të ndiqni këto udhëzime për të përfunduar procesin:

  1. Ndizni llambën dhe prisni që drita treguese të pulsojë tre herë.
  2. Fikni llambën inteligjente dhe lejoni që dritat të pulsin tre herë.
  3. Përsëritni të njëjtat hapa 4 deri në 5 herë.
  4. Pasi llamba inteligjente të rikthehet në cilësimet e paracaktuara, mund ta lidhni sërish me internetin.

  Rivendosja e fabrikës Geeni Smart Plug

  Për të rivendosur në gjendje fabrike Geeni Smart Plug, mund të përdorni dy mënyra të ndryshme:

  Easy Mode

  Shtypni energjinë butonin dhe mbajeni atë për të paktën 3 sekonda për të aktivizuar modalitetin e lehtë. Më pas, prisni që dritat treguese të pulsojnë me shpejtësi. Pajisja është rivendosur kur vëreni se dritat po ndezin dhe keni hyrë në modalitetin e lehtë të çiftimit. Tani mund ta lidhni spinën inteligjente me WiFi.

  Modaliteti AP

  Nëse priza juaj inteligjente Geeni ende nuk lidhet me Wi-Fi, mund të shtypni sërish butonin e energjisë për të aktivizuar modalitetin Ap. Mbajeni derisa spina të fillojë të pulsojë ngadalë. Pastaj, hapni aplikacionin Geeni dhe zgjidhni modalitetin AP. Tani mund ta konfiguroni pajisjen për ta lidhur atë me Wi-Fi.

  Kontaktoni me mbështetjen e Geeni

  Duhet të kontaktoni mbështetjen e klientit Geeni nëse pajisjet tuaja Geeniende nuk lidheni me rrjetin WiFi. Kjo për shkak se pajisjet tuaja inteligjente mund të kenë probleme harduerike që kërkojnë ndihmë profesionale për t'i rregulluar. Mund të kërkoni një riparim ose një zëvendësim.

  Mendimet përfundimtare

  Kamera inteligjente Wi-Fi Geeni, prizat dhe llambat mund të shkaktojnë probleme në lidhjen me WiFi. Megjithatë, problemi mund të lindë për shkak të disa faktorëve.

  Së pari, duhet të filloni të rregulloni problemin duke kontrolluar rrjetin tuaj WiFi. Nëse sinjalet tuaja WiFi janë të dobëta, duhet të zgjidhni problemet e lidhjes së rrjetit Wi-Fi. Më pas, sigurohuni që WiFi të transmetojë frekuenca të përshtatshme.

  Mund të përfundoni përsëri procesin e konfigurimit për pajisjet tuaja Geeni për t'u siguruar që nuk bëni gabime. Kontrolloni nëse aplikacioni juaj Geeni është përditësuar dhe zhvendosni pajisjet tuaja.

  Megjithatë, nëse asnjë zgjidhje nuk funksionon, mund ta rivendosni pajisjen në cilësimet e fabrikës ose të kontaktoni mbështetjen e klientit për ndihmë nga ekspertët.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.