Rregullim: Alexa nuk do të lidhet me WiFi - Probleme me pajisjet e Amazon Echo

Rregullim: Alexa nuk do të lidhet me WiFi - Probleme me pajisjet e Amazon Echo
Philip Lawrence

Alexa nuk funksionon pa një lidhje interneti. Prandaj, ajo që së pari duhet të bëni është të keni një rrjet të qëndrueshëm Wi-Fi në shtëpinë tuaj. Pas kësaj, ju mund të shijoni luksin e pajisjeve Amazon Echo.

Por prisni, çka nëse lidhja juaj Wi-Fi funksionon siç duhet dhe Alexa nuk do të lidhet me Wi-Fi? Kjo është e drejtë.

Për më tepër, një modem me bandë të dyfishtë (2,4 GHz/5 GHz) është kërkesa e vetme Wi-Fi për të lidhur pajisjen tuaj Amazon Echo me internetin. Përveç kësaj, ky modem Wi-Fi është më i zakonshmi. Prandaj, nëse shfaqen probleme të tilla të lidhjes Wi-Fi në Echo Dot, ndiqni këtë udhëzues hap pas hapi.

Pse Alexa nuk lidhet me Wi-Fi?

Para se të kalojmë te zgjidhja, së pari le të kuptojmë pse Alexa nuk lidhet me Wi-Fi.

Së pari, problemi mund të jetë me ruterin tuaj. Alexa vazhdon të thotë, "Kam probleme me lidhjen me internetin." Edhe pse kjo tingëllon mjaft e bezdisshme, ju duhet të ndiqni disa këshilla për zgjidhjen e problemeve për të zgjidhur këtë problem.

Prandaj, le të përpiqemi të rregullojmë Alexa duke rindezur ruterin Wi-Fi.

Rinis Wi-Fi

Nëse keni probleme me lidhjen me internetin në një pajisje Echo, fillimisht kontrolloni statusin e Wi-Fi në telefonin tuaj. Më pas, sigurohuni që të dhënat celulare të telefonit tuaj të jenë të fikur.

Pas kësaj, ndiqni këto hapa për të rifilluar pajisjen Wi-Fi:

 1. Më pas, shtypni butonin e ndezjes së pajisjes tuaj Ruter Wi-Fi. Pasi të fiket, prisnitë paktën 10 sekonda.
 2. Shtypni përsëri atë buton për të ndezur ruterin.
 3. Pas 2-3 minutash, provoni të lidheni përsëri me internetin kur pajisja të ndizet.

Kjo metodë zgjidh problemet e harduerit të rrjetit. Për më tepër, ndonjëherë nuk është Amazon Echo Dot, por vetë ruteri. Për më tepër, kjo metodë do të rifreskojë gjithashtu problemet e lidhjes Wi-Fi me pajisjet e tjera.

Kur rinisni ruterin me valë, ai pastron të gjithë memorien e memories që dobëson sinjalet Wi-Fi. Për më tepër, rinisja e ruterit do t'i mundësojë Alexa të kapë përsëri sinjalin Wi-Fi. Prandaj, rinisni ruterin përpara se të bëni ndonjë gjë me Amazon Echo Dot.

Echo Dot Range

Nëse lidhja WiFi është e qëndrueshme dhe funksionon, sigurohuni që pajisja Alexa të jetë afër ruterit. Për më tepër, nëse distanca është brenda 30 këmbëve, ajo duhet të funksionojë si duhet.

Nëse keni dy pajisje Alexa, provoni këtë metodë:

 1. Nëse një pikë Echo funksionon si duhet dhe një tjetër nuk është, zëvendësoni pozicionin e secilit.
 2. Pas kësaj, provo të komandosh Alexa në pajisjen Echo me probleme lidhjeje.

Kjo metodë do të verifikojë nëse është Wi-Fi problemi i rrjetit ose sjellja e gabuar e Alexa. Gama e Alexa varet gjithashtu nga pengesat midis Wi-Fi dhe Echo Dot. Kjo mund të përfshijë pajisje elektronike si:

 • FM Radio
 • Mikrovalët
 • Monitorët e bebeve

Nëse ka ndonjë objekt fizikqë po ndërhyn me sinjalin Wi-Fi, provo ta heqësh fillimisht.

Megjithatë, mund ta afrosh edhe pajisjen tënde Alexa më afër ruterit. Mbyllni distancën më pak se 10 këmbë dhe kontrolloni në aplikacionin Alexa nëse po kap sinjalet Wi-Fi apo jo.

Përveç kësaj, mund të përdorni zgjatues Wi-Fi për të rritur lidhjen e internetit në shtëpinë tuaj. Duke bërë këtë, pajisja juaj e aktivizuar me Alexa do të ketë një lidhje më të fuqishme me valë me Echo.

Kjo metodë është gjithashtu e dobishme nëse nuk dëshironi të instaloni një rrjet tjetër me valë. Plus, përdorimi i një zgjeruesi me valë mund të zgjidhë gjithashtu problemin Wi-Fi për pajisjen tuaj Alexa.

Aplikacioni Alexa

Ky aplikacion është një qendër kontrolli e pajisjes tuaj Echo. Të gjitha pajisjet e lidhura do t'i gjeni në aplikacionin Alexa, duke përfshirë funksionin e shtëpisë inteligjente.

Tani, nëse Alexa po jep të njëjtën përgjigje kur përpiqeni të lidhni Echo me Wi-Fi, provoni këtë metodë nga Alexa aplikacioni:

 1. Hap aplikacionin Alexa.
 2. Zgjidh pajisjen e aktivizuar Alexa nga shiriti i menysë së poshtme.
 3. Tani, shko te Echo & Alexa.
 4. Do të shihni një listë të pajisjeve me statusin e tyre të lidhjes. Nëse ndonjë pajisje po shfaq statusin "Jashtë linje", trokitni lehtë mbi atë pajisje.
 5. Nën skedën "Të përgjithshme", trokitni lehtë mbi "Communications" për të riprovuar lidhjen me Wi-Fi.

Nëse statusi ndryshon në Lidhur /Online, kjo është mirë dhe mirë. Përndryshe, vazhdoni këtë metodë.

Konfiguro Alexa Wi-Fi

 1. Shko te Rrjeti Wi-Fi.
 2. Tido të jetë në modalitetin Echo Dot Setup.
 3. Trokitni lehtë mbi Vazhdo.
 4. Pasi të shfaqet unaza e dritës portokalli, shtypni dhe mbani butonin Action në Echo Dot. Në fazën fillestare të konfigurimit, do të shihni një dritë blu në vend të unazës portokalli.
 5. Pas kësaj, prekni Vazhdo.
 6. Tani, lidhni iPhone tuaj me Amazon Echo. Shkoni te cilësimet e Wi-Fi të telefonit tuaj.
 7. Prisni derisa telefoni juaj të zbulojë lidhjen Wi-Fi të Amazon. (Emri Echo Wi-Fi do të duket si Amazon-XXX.)
 8. Pasi të shfaqet, lidhni telefonin tuaj me rrjetin Echo Wi-Fi. Tani, telefoni juaj është i lidhur me Alexa.

Rrjeti Wi-Fi i mbingarkuar

Ndonjëherë, nuk e keni idenë që Wi-Fi juaj po mbingarkohet. Për shkak se nuk ka asnjë njoftim për të arritur kufirin maksimal të pajisjeve të lidhura, Alexa dhe të gjitha pajisjet e tjera do të fillojnë të kenë probleme me lidhjen.

Pa dyshim, një ruter inteligjent mbështet 56 pajisje në një modem me bandë të dyfishtë 5 GHz. Por meqenëse modemi DSL e ndan fuqinë e Wi-Fi në mënyrë të barabartë, Alexa do të ketë probleme me Wi-Fi.

Në këtë rast, duhet të shkëputni disa nga pajisjet. Por sigurohuni që të mos ndërprisni detyrat thelbësore të dikujt. Pasi të keni mbaruar, provoni të lidhni përsëri Alexa me një rrjet Wi-Fi.

Për më tepër, kushtojini një rrjet Alexa echo nëse keni dy rrjete Wi-Fi. Ky rrjet i dedikuar do të jetë vetëm për pajisjen tuaj Alexa. Duke bërë këtë, pajisja juaj Alexa do të funksionojë në mënyrë perfekte.

Megjithatë, sigurohuni që të futnifjalëkalimin e saktë të Wi-Fi këtë herë. Plus, lidhja e dytë Wi-Fi është e pavarur. Kështu, mund t'ju duhet të kaloni përsëri procesin e konfigurimit të Alexa.

Ofruesi i shërbimit të internetit

Sigurisht, pajisja juaj tjetër po shfaq fuqinë e plotë të Wi-Fi. Për më tepër, kur lidheni me Wi-Fi duke përdorur Mac-in tuaj, shihni gjithashtu statusin e lidhjes. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ka një lidhje të qëndrueshme.

Hap një shfletues uebi në pajisjen tënde (smartphone ose laptop) për ta kontrolluar këtë. Nëse rrjeti juaj i shtëpisë është i qëndrueshëm, çdo faqe interneti do të ngarkohet menjëherë. Por nëse shihni një gabim rrjeti në ekran, kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit menjëherë.

Shiko gjithashtu: Cilat janë pikat më të mira Wifi për iPhone?

Fjalëkalimi Wi-Fi në pajisjen Echo

Tani, keni bërë të gjitha ndryshimet e nevojshme për të përmirësuar Wi-në - Lidhja me fi. Megjithatë, Alexa po jep ende të njëjtat gabime. Kjo mund të jetë sepse mund të mos keni futur fjalëkalimin e saktë gjatë konfigurimit të pajisjes tuaj Echo.

Prandaj, kontrolloni fjalëkalimin me valë në një pajisje tjetër për verifikim. Ju mund ta bëni këtë duke harruar rrjetin Wi-Fi në telefonin tuaj. Pas kësaj, futni të njëjtin fjalëkalim që keni futur në pajisjen Echo.

Pasi të keni përfunduar, do të keni në dorë fjalëkalimin e saktë të Wi-Fi. Tani, lidhni përsëri Alexa me ruterin me valë. Sidoqoftë, Alexa mund t'ju japë ende të njëjtin gabim. Në këtë rast, provo të rifillosh Echo-n tënde.

Hiq nga priza pajisjen Echo

Nëse Alexa po jep lidhjen e internetitgabim, mund të jetë për dy arsye:

Shiko gjithashtu: Arris Router WiFi nuk funksionon?
 • Ose ruteri nuk funksionon normalisht
 • Ose pajisja Alexa ka problem me lidhjen.

Meqenëse i keni kontrolluar tashmë të gjitha problemet e lidhura me Wi-Fi, le të përpiqemi të zgjidhim problemet e pajisjes tuaj Echo.

 1. Pajisja juaj Echo ka një kabllo elektrike në pjesën e pasme. Hiqeni kabllon nga priza dhe prisni disa sekonda.
 2. Tani lidhni sërish kordonin e energjisë. Një unazë me dritë blu do të shfaqet në pajisjen tuaj Echo. Kjo tregon se po fillon.

Pasi të fillojë përfundimisht, bisedoni me Alexa edhe një herë. Kjo metodë zakonisht zgjidh problemin për shumicën e përdoruesve. Por, ka ende një shans që pajisja juaj Echo të shfaqë të njëjtin problem përsëri. Prandaj, le të përpiqemi të rivendosim në fabrikë pajisjen tuaj Amazon.

Rivendosni pajisjen Alexa

 1. Shtypni dhe mbani shtypur butonin e veprimit në pajisjen Alexa. Bëni këtë derisa të shihni se një unazë portokalli fillon të rrotullohet. Kjo do të thotë se pajisja Alexa po kalon në modalitetin e konfigurimit. Plus, kjo do të fshijë të gjitha të dhënat e mëparshme të rrjetit nga pajisja.
 2. Shko te aplikacioni Alexa dhe shiko emrin e altoparlantit të disponueshëm për ta kontrolluar atë. Nuk do ta gjeni këtë pajisje të veçantë Alexa në aplikacionin Alexa. Për më tepër, ju gjithashtu mund ta shkëputni pajisjen nga priza dhe ta lidhni përsëri. Kjo do të konfirmojë se pajisja është rivendosur me sukses.
 3. Pasi ta lidhni përsëri, do të shfaqet unaza me dritë blu.
 4. Prisni edhe pak dhe do të shfaqet unaza portokalli. Tani, e juajaPajisja Alexa është në procesin e konfigurimit.

Nëse jeni duke përdorur Echos të gjeneratës së dytë, metoda e rivendosjes do të ketë hapa të ndryshëm:

 1. Shtypni dhe mbani së bashku këta dy butona : Mikrofoni dhe butonat e zvogëlimit të volumit.
 2. Vazhdo të shtypësh për rreth 20 sekonda derisa të shfaqet unaza e dritës portokalli.

Rivendosja në fabrikë e pajisjes Alexa

Tani, kjo metodë është përdoret për të kthyer pajisjen Alexa në cilësimet e fabrikës. Meqenëse Alexa ende po përpiqet të rivendosë një lidhje të qëndrueshme, në fund mund t'ju duhet të dërgoni pajisjen tuaj Alexa në standardet e fabrikës. Prandaj, ndiqni këto hapa:

 1. Në telefonin tuaj iOS ose Android, hapni aplikacionin për Alexa.
 2. Shkoni te skeda "Pajisjet". Atje, do të shihni pajisjen e kërkuar të aktivizuar nga Alexa.
 3. Më pas, zgjidhni altoparlantin që dëshironi të rivendosni në gjendje fabrike.
 4. Ju lutemi lëvizni poshtë te opsioni "Rivendosja e fabrikës" dhe trokitni lehtë mbi të.
 5. Konfirmojeni nga kutia e kërkesës.

Tani, pajisja juaj Alexa i ka harruar të gjitha cilësimet e mëparshme. Kjo përfshin fjalëkalimet e Wi-Fi, pajisjet me valë dhe atë pajisje të veçantë të aktivizuar nga Alexa.

Nëse pajisja juaj Alexa po jep ende të njëjtën përgjigje gjatë kryerjes së një lidhjeje interneti, kontaktoni qendrën e mbështetjes Alexa.

4> Qendra e Ndihmës Alexa

 1. Shkoni në faqen e internetit të Alexa.
 2. Identifikohuni duke përdorur llogarinë tuaj në Amazon.
 3. Në këndin e sipërm majtas, kliko tre horizontale linjat.
 4. Tani, zgjidhni Ndihmën & Cilësimetopsion.
 5. Klikoni lidhjen e dhënë për Shërbimin ndaj Klientit dhe ndiqni udhëzimet e mëtejshme.

Pas kësaj, mund të dërgoni pyetjen tuaj dhe një përfaqësues i Amazon do t'ju informojë për situatën e pajisjet tuaja Alexa.

Përfundim

Nuk ka rëndësi nëse jeni duke përdorur një pajisje të re apo të vjetër; Alexa nuk do të lidhet me WiFi mund të ndodhin në çdo kohë. Për më tepër, ky problem raportohet nga të gjitha gjeneratat e Echo-s së vjetër dhe të re.

Prandaj, kontrolloni gjithmonë performancën e ruterit tuaj dhe rregulloni fillimisht lidhjen Wi-Fi. Ndonjëherë, problemi është me ruterin tuaj. Pra, mund ta rinisni ruterin dhe të prisni derisa të rindizet plotësisht.

Pas kësaj, nëse mendoni se Echo juaj ende ka probleme me lidhjen, provoni ta rinisni atë. Pasi të rivendosni Amazon Echo, zakonisht do të fillojë të punojë përsëri.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.