14 gjëra për të provuar nëse PS5 juaj nuk do të lidhet me WiFi

14 gjëra për të provuar nëse PS5 juaj nuk do të lidhet me WiFi
Philip Lawrence

Pavarësisht nëse jeni duke përdorur versionin standard ose versionin dixhital, ju nevojitet një lidhje interneti për të shijuar të gjitha veçoritë e PlayStation 5. Nëse nuk arrin të lidhet me internetin, do të merrni një mesazh gabimi "Nuk mund të lidhet në rrjetin Wi-Fi.” Kjo i lë lojtarët të pyesin nëse ka një problem harduerik që Sony duhet ta rregullojë ose nëse problemi është në fund të tyre.

Shumë përdorues kanë raportuar probleme të lidhjes me valë me konzolat e tyre PS5. Megjithatë, shumica e këtyre problemeve të lidhjes nuk janë të lidhura me PS5, që do të thotë se mund ta diagnostikoni dhe rregulloni shpejt problemin vetë.

Si të rregulloni një gabim të lidhjes me internetin në PS5 tuaj

Ky postim do të diskutojë Arsyet e zakonshme që PS5 juaj mund të mos lidhet me ruterin tuaj. Ne kemi mbuluar çdo rregullim të mundshëm, nga ekzekutimi i një testi rrjeti deri tek rivendosja e fabrikës.

1. Provoni të lidhni pajisje të tjera

Rregullimi i parë që mund të provoni është të kontrolloni nëse laptopët tuaj, celularët dhe pajisjet e tjera kanë një lidhje WiFi në rrjetin tuaj të shtëpisë. Nëse po, lidhja juaj me internetin e PS5 përsëri.

Nëse problemet me lidhjen tuaj të internetit vazhdojnë, ju e dini se është një problem i lidhur me PS5. Prandaj, duhet të kontaktoni ekipin mbështetës të PlayStation 5 për ndihmë. Megjithatë, përpara se ta bëni këtë, mund të provoni më shumë zgjidhje problemesh, të cilat do t'i diskutojmë më poshtë.

2. Rinisni PlayStation 5

Rinisja e pajisjes tuaj mund të shkojë shumë në zgjidhjen e problemeve të voglaprobleme në shumë situata, dhe PlayStation juaj nuk bën përjashtim. Përpara se të provoni zgjidhjen më komplekse të problemeve, rinisni PS5-në dhe të gjitha pajisjet e rrjetit.

Për të rifilluar PS5-në tuaj, shtypni butonin PlayStation dhe zgjidhni "Power" dhe "Rinisart PS5" nga menyja. Ky hap i thjeshtë do të mbyllë pajisjen tuaj dhe do ta rifillojë atë. Përndryshe, mund të shtypni butonin e energjisë në fund të tastierës suaj. Shtypni dhe mbani butonin e ndezjes derisa të dëgjoni dy bip.

3. Kontrolloni fjalëkalimin

Ndonjëherë, një problem i thjeshtë, siç janë detajet e gabuara të rrjetit WiFi, mund të shkaktojë gabime në lidhjen e internetit në PS5 . Kontrolloni fjalëkalimin tuaj për t'u siguruar që është i saktë. Fjalëkalimet janë të ndjeshme ndaj shkronjave të vogla, kështu që kontrolloni dy herë nëse keni futur karakteret e duhura dhe kushtojini vëmendje shkronjave të mëdha.

Ka gjithashtu një shans që dikush me qasje në rrjetin tuaj të ketë ndryshuar fjalëkalimin ose mund ta keni lidhur aksidentalisht në rrjetin e gabuar.

Sido që të jetë, duhet të kontrolloni kredencialet e rrjetit dhe ja se si ta bëni këtë:

 • Zgjidhni opsionin Settings në PS5 tuaj dhe klikoni në Rrjeti > Cilësimet.
 • Aktivizo cilësimin "Lidhu me Internetin" nëse nuk është tashmë i aktivizuar dhe kliko "Konfiguro lidhjen me internetin".
 • Pajisja juaj do të skanojë listën e rrjeteve të disponueshme. Zgjidhni rrjetin tuaj të shtëpisë dhe futni fjalëkalimin.

Nëse PS5 juaj ende nuk lidhet, pyesni nëse dikush është i autorizuar për tëPërdorni rrjetin tuaj ka ndryshuar së fundi fjalëkalimin.

4. Provoni një kabllo Ethernet

Një gjë tjetër që mund të provoni për të zgjidhur problemet tuaja të lidhjes WiFi është përdorimi i një kablloje ethernet. Së pari, lidhni PS5-në tuaj me një kabllo ethernet dhe konfiguroni cilësimet me tela në tastierë. Ndiqni hapat e mësipërm, më pas zgjidhni opsionin "Konfiguro rrjetin me tela" nën "Rrjetet e gjetura".

Përdorimi i kabllove ethernet mund të jetë mjaft i papërshtatshëm, por një lidhje me tela është shumë më e shpejtë dhe më e besueshme se homologu i saj me valë. Për më tepër, ju e dini se keni probleme më të rëndësishme nëse PS5 juaj ende nuk do të lidhet me internetin edhe kur përdorni një kabllo ethernet.

5. Testoni rrjetin tuaj

Çdo PS5 ka një të integruar -mjet testimi në rrjet që ju ndihmon të diagnostikoni burimin e problemeve të lidhjes. Për të përdorur këtë mjet, thjesht zgjidhni Cilësimet > Rrjeti > Statusi i lidhjes. Pastaj klikoni në "Testoni lidhjen me internetin" në këtë skedë.

Kjo ju lejon të përcaktoni nëse problemi është me tastierën ose rrjetin tuaj të shtëpisë. Kryerja e disa testeve do t'ju lejojë të përcaktoni nëse rrjeti juaj i shtëpisë po funksionon mirë:

 • Adresa IP: Ky test tregon nëse konsola juaj është lidhur me ruterin tuaj dhe ka marrë adresën IP.
 • 7>Lidhja: Nëse PS5 juaj e kalon këtë test, do të thotë se pajisja juaj është në linjë.
 • Hyrja në rrjetin PS: Kjo tregon që PlayStation juaj mund të ekzekutojë lojëra në internet dhe të përdorë veçori që kërkojnënjë lidhje interneti.
 • Shpejtësia e internetit: Një shpejtësi e ulët e internetit mund të jetë arsyeja pse PS5 juaj nuk do të funksionojë pa probleme. Shpejtësitë e ulëta janë ndoshta për shkak të një problemi teknik me rrjetin tuaj të shtëpisë ose nga shumë pajisje që përdorin të njëjtin rrjet.

Nëse rrjeti juaj i ka kaluar të gjitha testet e mësipërme, do ta dini se problemi është me konsol, dhe mënyra e vetme për ta rregulluar këtë do të jetë t'i drejtoheni Sony për ndihmë.

6. Afroni ruterin tuaj me PS5

Një problem me lidhjet me valë është se ato mbulojnë vetëm një distancë të caktuar. Kështu, për shembull, ju ndoshta keni vënë re ndryshimin në fuqinë e sinjalit kur jeni në një dhomë në një distancë të caktuar nga ruteri në krahasim me dhomën ku është instaluar ruteri.

Nëse keni Problemet me WiFi, mund të kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi në PS5 tuaj. Për ta bërë këtë, shkoni te Cilësimet > Rrjeti > Statusi i lidhjes. Nën "Forca e sinjalit", do të mund të gjeni shpejtësinë e lidhjes. Sidoqoftë, provoni ta lëvizni PS5-në tuaj më afër ruterit. Gjithashtu, sigurohuni që të mos ketë barriera fizike, si p.sh. mure të trasha betoni ose ndërhyrje sinjalizuese midis konsolës suaj dhe ruterit, si p.sh. monitorët e bebeve. Një përforcues WiFi mund të jetë një zgjidhje e lehtë për këtë çështje.

7. Shkëputni pajisjet e tjera

Rrjeti juaj i shtëpisë ka vetëm kaq shumë gjerësi bande, për të mos përmendur se ka një kufi për numrin e pajisjeve mund të lidheni me rrjetin tuaj të shtëpisë. nuk mundeshlidhni disa pajisje në një ruter njëkohësisht dhe prisni që secila të ofrojë një eksperiencë të shpejtë shfletimi ose transmetimi.

Nëse e gjithë familja juaj ka lidhur celularët dhe laptopët në të njëjtin rrjet, kjo mund të jetë arsyeja pse PS5 juaj nuk do të lidhet te ruteri. Kërkojini familjes suaj që të shmangë shkarkimin e skedarëve të mëdhenj ose transmetimin e videove.

Kjo duhet të lirojë pak gjerësi brezi për PS5-në tuaj. Megjithatë, nëse laptopi dhe celulari juaj janë të lidhur vetëm me ruterin tuaj dhe PS5 juaj ende nuk funksionon, plani juaj i internetit mund të mos jetë i mjaftueshëm dhe mund t'ju duhet të konsideroni përmirësimin e planit tuaj.

8. Ndryshojeni. Cilësimi juaj DNS

Disa përdorues të PS5 kanë rregulluar me sukses problemet e lidhjes me PlayStation-in e tyre duke ndryshuar cilësimin e serverit DNS, qoftë DNS parësor ose dytësor. Përveç kësaj, mund të provoni të kaloni te serveri DNS falas i Google për të parë nëse kjo e lejon pajisjen tuaj të lidhet me rrjetin WiFi.

Ja se si ta bëni këtë:

 • Tek Cilësimet, klikoni në "Rrjeti" dhe "Konfiguro lidhjen me internetin"
 • Gjeni "Rrjetin problematik" dhe kliko "Cilësimet e avancuara".
 • Kaloni cilësimet tuaja DNS në manual.
 • Rregulloni cilësimet tuaja kryesore dhe dytësore të DNS.

Ruani cilësimet e reja dhe provoni të lidhni PS5 me Wi-Fi.

9. Rinisni ruterin

Ndonjëherë ruteri juaj mund të dështojë të vërtetojë një pajisje të re. Nëse keni provuar të gjitha metodat e mësipërme dhe nuk mund të lidheniPS5 tuaj në Wi-Fi, provoni të rindizni ruterin tuaj. Shtypni butonin e energjisë, zakonisht në pjesën e pasme të ruterit, dhe hiqeni nga priza.

Prisni disa minuta përpara se ta futni sërish në prizë. Nëse keni një ruter me bateri, hiqeni baterinë dhe më pas futeni sërish. Përdorimi i tepërt mund të mbinxehë ruterin tuaj, gjë që mund të jetë arsyeja pse ai nuk funksionon. Nëse kjo ndodh, mbyllni ruterin dhe lëreni të ftohet për një kohë. Kjo duhet të bëjë mashtrimin.

10. PlayStation mund të bllokohet

Nëse të gjitha pajisjet tuaja përveç PS5-së janë duke u lidhur me rrjetin, ai mund të bllokohet nga administratori i rrjetit tuaj. Së pari, shikoni panelin tuaj të administratorit të rrjetit për të parë se cilat pajisje janë aktualisht të bllokuara.

Ky mund të jetë një problem i zakonshëm në një konvikt ose strehim të përbashkët. Kontaktoni administratorin e rrjetit për ndihmë nëse nuk mund të hyni në panelin e administratorit dhe kërkojuni të zhbllokojnë PS5-në tuaj nga lista e pajisjeve të bllokuara.

11. Kontrolloni serverin tuaj të rrjetit PS5

Problemi nuk është gjithmonë në fundin tuaj. Për shembull, mund të ndodhë që serverët e rrjetit PS5 janë të dëmtuar, gjë që shpjegon pse PlayStation nuk do t'ju lejojë të përdorni lojëra në internet edhe kur pajisjet tuaja të tjera funksionojnë mirë në të njëjtin rrjet.

Mund të kontrolloni Shërbimi i rrjetit PlayStation për të parë statusin e serverit në zonën tuaj. Fatkeqësisht, nuk mund të bëni shumë për mos funksionimin e serverëve të PlayStation. Lidhja juaj WiFinë PS5 në përgjithësi do të fillojë të punojë sapo Sony ta zgjidhë problemin.

12. Rivendos ruterin

Këto rregullime për zgjidhjen e problemeve duhet ta zgjidhin problemin në PS5 ose rrjetin WiFi, por nëse asgjë nuk funksionon, Mundësia e fundit është rivendosja e ruterit në cilësimet e fabrikës. Mund ta rivendosni ruterin duke shtypur butonin e rivendosjes direkt në pajisje. Nëse kjo nuk është e disponueshme, duhet të përditësoni cilësimet e panelit të administratorit. Më pas, shikoni udhëzimet manuale të ruterit tuaj për rivendosjen. Mbani mend, një rivendosje në gjendje fabrike do të fshijë të gjitha përditësimet ose ndryshimet e reja që kishit konfiguruar në ruter pas instalimit.

13. Rivendosni PlayStation-in tuaj

Nëse PS5 juaj papritmas fillon të ketë probleme me lidhjen, mund të të jetë për shkak të një instalimi të ri ose një përditësim që ndërhyn në rrjet. Mund ta rivendosni PS5-në tuaj në versionin e fabrikës. Ashtu si ruteri juaj, ky hap do të heqë përditësimet tuaja, duke e rikthyer pajisjen tuaj në versionin që keni blerë.

Shiko gjithashtu: Çfarë është WhatsApp Ultra-Light Wifi?

Shkoni te "Cilësimet" > Softueri i sistemit > Rivendosni opsionet dhe zgjidhni "Rivendosni cilësimet e paracaktuara". Do t'ju kërkohet të vendosni kodin tuaj të kalimit PS5. Nëse nuk e keni ndryshuar, futni kodkalimin e paracaktuar dhe sistemi juaj do të rikthehet në versionin e fabrikës. Përpara se të rivendosni PS5 në versionin e fabrikës, kërkoni mbështetje profesionale.

14. Provoni PlayStation Fix and Connect Portal

Nëse keni provuar të gjitha mënyrat e mundshme për të lidhur PS5 me ruterin dhe asgjëka funksionuar, është koha për të kontaktuar mbështetjen e klientit. Ju mund të kontaktoni ekipin e mbështetjes së klientit të rrjetit tuaj për ndihmë. Ata do të diagnostikojnë problemin dhe do ta rregullojnë atë për ju. Nëse rrjeti juaj po funksionon mirë, kontrolloni PlayStation Fix & Connect Portal.

Shiko gjithashtu: Pse përshtatësi im Wi-Fi USB vazhdon të shkëputet?

Sony ka lançuar këtë opsion të shpejtë të zgjidhjes së problemeve për PlayStation 4 dhe 5. Është një udhëzues hap pas hapi që do të zbulojë shkakun rrënjësor të problemeve të lidhjes dhe do të ofrojë sugjerime. Në shumicën e rasteve, shërbimi i zgjidhjes së problemeve ju tregon për një gabim në rrjetin tuaj të shtëpisë. Megjithatë, mund të ketë një problem me harduerin PS5.

Përndryshe, mund të jetë po aq i thjeshtë sa serverët të mos funksionojnë për pak. Më pas, duhet të zgjidhni "PS5 im nuk mund të lidhet me internetin" dhe të ndiqni udhëzimet.

Çështjet kryesore

Supozoni se PS5 juaj nuk lidhet me WiFi. Në këtë rast, mund ta kryeni shpejt testin për të zbuluar problemin ose të kontrolloni panelin e administratorit të rrjetit tuaj për të parë kufirin e gjerësisë së brezit, sa pajisje mund të lidhen njëkohësisht me ruterin dhe nëse PS5 juaj është në listën e pajisjeve të bllokuara.

Më shpesh, problemet janë me rrjetin tuaj të shtëpisë, por serverët tuaj PS5 mund të jenë të dëmtuar ose një problem hardueri. Sido që të jetë problemi, ekipi teknik do t'ju ndihmojë të rivendosni lidhjen tuaj Wi-Fi në PlayStation 5, në mënyrë që të mund të vazhdoni të shijoni lojërat më të mira!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.